Ensimmäinen harmaa

Löysin sen eilen. Se kasvaa jakaukseni vasemmalla puolella, suunnilleen keskivälissä päätä. Koko pituudeltaan valkoisena hohtava pigmentitön hius. Pituudesta päätellen se on tätä uutta satoa.

Kieltäydyn hätääntymästä. Jos noin 100 000 hiuksen seassa on yksi harmaa, tilanne ei voi vielä olla kovin dramaattinen. Pyörä on kuitenkin pyörähtänyt ja harmaantuminen on todistettavasti alkanut. Kolmosella alkaviin pyöreisiin on vielä muutama vuosi aikaa.

Hihi. Jos musta tulee isona harmaahapsi, niin nytkö olen harmaalapsi?

Taustalla soi: Tehosekoitin

8 Comments Lisää omasi

 1. Taru sanoo:

  Tervetuloa kerhoon :) Mulla on jo vähän pahempi tilanne harmaitteni kanssa, tummanharmaat järjettömän paksut jouhet alkaa jo tummentaa yleisilmettä otsalla :/ Mitään ei ole tehtävissä, vaalennusainekaan ei jouhiin pure….

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mun hahtuva on lähinnä vaan liikkis – niin pieni ja niin sinnikäs. :)

 2. Päivi sanoo:

  Mulla on yksi harmaa, pitkä kulmakarva. Nyppään sen aina pois, mutta siinä se taas möllöttää hetken kuluttua.

  En usko, että sinun kannattaa vielä hätääntyä tai suunnitella harmaiden peittämistä vippaskonstein. ;)
  Tosin jotkut alkavat harmaantua aikaisin, kuten siskoni, jolla alkoi oikeasti näkyä harmaita hiuksia vähän päälle kolmekymppisenä. Ja hän jos joku ottaa elämän rennosti, aivan toisin kuin minä! Ehkä mä olen kolmen vuoden päästä jo ihan harmaa :D Haaveilen, että minulla olisi jonain päivänä valkoiset hiukset, ei tosin ihan vielä.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Lueskelin muutamaa tohtorispalstan artikkelia aiheesta ja kuulemma harmaantuminen on geenijuttu, eikä elämäntavan tuotos. Worry not, it’s all in the genes. :)

   Mua toi harmaa hahtuva ei häiritse lain, enemmänkin mielenkiinnolla tihrustan, olisko niitä lisääkin ja hihittelen tälle charmiintumiselle. :)

 3. Sonia sanoo:

  Mä löysin ehkä mahdollisesti ekat rypyt. Ja oon 25. Ne ilmestyi nyt, kun olen jo jonkun aikaa käyttänyt säännöllisesti, tunnollisesti kosteusvoidetta. Voi olla myös, että tää on harhaa – luomet on kosteutetut eli meikki karkaa ehkä helpommin juonteisiin.

  Tai sit mun tupakanpoltto alkaa näkyä.

  1. Päivi sanoo:

   Tupakointi tekee oikeasti yllättävän pahaa jälkeä iholle, minkä voi nähdä jo aika nuorena! Mun ihosta alkoi selvästi näkymään vuosi (juuri siinä 25-vuotiaana) sitten reilun kymmenen vuoden tupakointi. Lopetinkin sitten, thank God, vuoden alussa. Iho sileytyykin sitten kivasti, kun painoa tulee ne kymmenen kiloa lisää ;)

   Tarkoitus ei ollut saarnata, tiedän miten ärsyttävää sellainen on.

  2. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Jos kurtut on silmien ympärillä, ne on vaan sympaattisia. Ne kertovat että tää tyyppi on nauranut paljon. :)

   Tupakanpoltosta en osaa varmaksi sanoa, mutta vahemmiten se alkaa kai näkyä ainakin suun rypistymisenä..?

   Mun ihotaakka on runsas auringonotto, jota aiemmin harrastin. Nyt olen muutaman vuoden pysytellyt poissa lihagrillistä, mutta jokaisesta palamisesta jää ihoon muistijälki. :/

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.