Silkkihuntu vartalolle

Kuten ohimennen mainitsin, vietän tämän viikon vieraissa nurkissa töihin liittyvän koulutuksen merkeissä. Viikko tulee vaatimaan paljon sekä jaksamiselta että älynystyröiltä, joten pientä henkistä valmistautumista kaivattiin. Vietin sunnuntai-illan (no okei, meni oikeastaan jo yön puolelle, kun ystäväni Viime Tippa piipahti taas kylässä) kylpyhuoneessa hymisemässä ikiaikaisia loitsuja ja valelemassa mirhaa. Eli siis saunomassa ja puljaamassa maallista kuortani uuteen uskoon.

Ensimmäinen askel oli ennen kiukaan naksauttamista kastella saunan seinät ja katto. Sähkösauna ei koskaan yllä perinteisen puusaunan suorituskykyyn ja miellyttävyyteen, mutta löylyhuoneen kastelu tekee ilmasta kosteamman ja mukavamman hengittää. Perinteinen meikkien poisto ja tukan kastelu ennen saunaa tapahtuivat kuten tavallisesti,  mutta ennen lasioven raottamista valelin itseni kaulasta alaspäin paksulla voidenaamiolla.

Hoitola-ajoilta jäänyt litran tonkka CND:n Crystal Activatoria nököttää lavuaarin reunalla tällaisia tilanteita varten. Se on aluperin tarkoitettu käytettäväksi kuorinta-aineen aktivaattorina, mutta pehmittää ihoa myös sellaisenaan. Tuotteen valmistus on lopetettu jo aikoja sitten, joten älkää liiaksi takertuko sen toimintaperiaatteeseen. Mikä tahansa naamio tai paksu vartalovoide ajaa saman asian. Levitin kreemin kropalle kauttaaltaan ja kömmin nauttimaan lämmöstä. Annoin voiteen pehmittää ihoa samalla kun mieli vaelsi irti tulevista koitoksista.

Riittävän löylyttelyn jälkeen siirryin viileään suihkuun ja uudistautumisrituaalin seuraavaan osioon. Pujotin sormeni kuorintakäsineisiin, valutin karhealle hansikkaalle tuoksuvaa suihkusaippuaa ja aloin hieroa pehmennyttä ihoa nilkoista ylöspäin. Keskityin kuorintaan huolellisesti ja käytin enemmän painetta ja pienempiä liikkeitä kuin tavallisesti. Kun vartalo kihelmöi riittävästi, huuhtelin kuorinnan pois viileällä vedellä ja huokaisin syvään.

Varsinaisen silkkihunnuttamisen suoritin kylpyhuoneen ulkopuolella, kun kuorien pehmennetty iho sai ylleen taikahunnun.  Sain tämän ihanuuden lahjaksi Bellan syntymäpäivähumussa jo alkukesällä, mutta olen säästellyt sitä tällaista erityistä tilannetta varten. Raaskin avata Patykan vartaloseerumin vasta hetki sitten ja luulen että olen saattanut löytää pullotettua magiaa. Öljyseerumi tuoksuu yrteiltä ja luksukselta ja jättää ihon hengästyttävän pehmoiseksi. Tunne on erikoislaatuinen. Iho tuntuu sivellessä ikäänkuin kostealta, mutta sormiin ei tartu mitään. Kymmenisen painallusta riittää koko vartalolle, eikä seerumin pinta näytä pullossa mainittavasti laskeneen. Huoneeseen jää leijailemaan spa-henkinen tuoksu ja mieskin hykertelee tyytyväisenä. Pelkäsin hinnan olevan korkeampi, mutta säpsähdin tarkistaessani taustoja – tämän ihanuuden saa omakseen alle viidellä kympillä. Sanokaa minun sanoneen: joulun varmin lahjaidea.

En missään nimessä raaskisi käyttää tätä ylellistä seerumia joka ilta, mutta tällaiseen erityistä latautumista vaativaan hemmotteluhetkeen en keksi parempaa. Saunan lämpö, kuorinnan tuoma virkistys ja seerumin raukea aromaattisuus saivat hartiat laskeutumaan korvista, nostivat silmiin viirujen tilalle lempeän armeliaisuuden ja vaivuttivat levolle sen päätään nostaneen hätäännyksen. Hyvin se sujuu.

Tuote on saapunut ilokseni blogin kautta ja tuotekuva on lainattu Jolien kaupasta. Kiitokset molemmista lähettää hotellihuoneestaan bloggaaja, jonka verenpaine laskettiin oikealla annoksella oikeanlaista kosmetiikkaa. Suosittelen samaa reseptiä lämpimästi.

Hyvin on sujunut.

Taustalla soi: Jake Bugg

11 vastausta artikkeliin “Silkkihuntu vartalolle

 1. Kuulostaapa ihanalta! Pitäisikin useammin muistaa tuollainen kokonaisvaltainen hemmottelu. Nykyään kun sitä vain jaksaa juuri ja juuri raahautua suihkuun, hyvä jos hoitoaineen malttaa levittää. Säärien sheivaus plussaa.

  1. Haha, niinpä! Mutta jos tällaisen show’n järjestäisi joka ilta, ei sekään tuntuisi miltään. Eli sopivassa suhteessa sopivaan ajankohtaan ja ai että se tekee nannaa. :)

 2. Ehkäpä yksi maailman parhaista kosmetiikkatuotteista. Saa myös multa täydet kehut. IHANA!

  1. So far so good. Toinen päivä takana ja kaikki mitä mä olen tähän asti luullut osaavani, on käännetty päälaelleen. Siis silleen hyvällä tavalla kyseenalaistettuna. Et vartoos vaan kun pääsen vouhkaamaan uusista ideoistani..! :D

 3. Mulla on ihana Huile Absolue jokapäiväisessä käytössä, mutta kasvoilla. En tiedä raaskisinko käyttää vartalolle. Tai taidan kyllä kokeilla, haluan päästä samaan euforiseen tilaan kuin sinä! ;) Tosin verenpaineen laskua mä en tarvitse :D

  1. Mulla on kasvoille sellaisia pikkiriikkisiä minipulloja, joista ei ainakaan raaski käyttää vartalolle, joten tuumasin että tästä ainakin voi kokeilla. Kannatti! :)

   Ja juu ei, ei verenpaineen laskua sinulle – ei tarjoilla. :)

 4. Patykalla on aivan ihania ja mielenkiintoisia tuotteita. Just tänään kävin Joliessa hypistelemässä purnukoita. Vielä ei yhtään kotiutunut, sillä palkkapäivään on vielä liian monta päivää…

  1. Hih, no hei siellähän mä käyn! Justiinsa huhuilin fb:ssä kosmetiikkavaelluskohteita pääkaupungissa, mut ratkaisu oli taas kerran vaan liian lähellä. Joo..! :)

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.