Kevennetty reissuvarustelu

Tänään aamulla sain siipalta lämpimän taputuksen olalle ja luvan käyttää jälkikasvun päiväuniaika ”johonkin niihin sun omiin hommiin”, eli bloggaamiseen. Raavaskin uros herkistyy naisensa tarpeille, kun koko lauman henkinen hyvinvointi on vaakalaudalla. Tai sitten se vain halusi salille ja romantisoin tämän asian ihan turhaan. No, täällä ollaan, muumilimpparin, sipsimukin ja belgialaisten luksuskonvehtien kanssa peiton alla. Terkkuja!

Viimeksi kirjoittelin teille meikkipussini reissuvarustelusta syyskuussa, kun olin työhön liittyvän koulutuksen vuoksi viikon hotellimajoituksessa. Kattavan meikkisatsin kokoaminen kävi silloin oikein tosissaan vaivaksi ja litteroin teille ahdistuneita mietteitäni täällä. Nyt kun kyseessä on vain kahden yön reissu kylpylään ilman edustusvaateita, sain valita mukaani huomattavasti vähemmän kannettavaa. Lyhyt katsaus laakealle kylpyhuonetasolle.

Puhdistustuotteet 3kpl:
– meikin irroittamiseen puhdistusöljy (aiempi maininta täällä)
– ihohuokosten hoiteluun Lumenen puhdistusvesi (esittely täällä)
– silmäviimeistelyyn Cliniquen silmämeikinpoistoaine (maininta täällä)

Cliniquen minikokoiset pullot ovat tosi hyviä reissupussiin, säästän aina ja täytän uudelleen. Vasemmanpuoleisessa Cliniquen pullossa siis Lumenen puhdistusvettä.

Kosteutus 4kpl:
– Kiehl’sin kasvovesi (esittely täällä)
– Naobayn arganöljy (esittely täällä) – pullo painaa, mutta on silti kantamisen arvoinen
– Jouerin huulirasva (esittely täällä)
– Clarinsin silmänympärysvoide, ensimmäistä kertaa käytössä
– Laveran vartalovoide (maininta täällä)

Hygienia:
– deodoranttikivi (esittely täällä)
– sekalaisia tukan ja kropan pesuun tarkoitettuja pikkupulloja
– kuivasampoo, Tangle Teaser ja piilolinssejä

Meikit:
– pohjustustuotteet: kosteusseerumi, kosteussuihke ja pohjustusvoide
– luomiväripaletti (esittely täällä) ja poskipunapaletti (maininta täällä)
– voidemainen pohjustus sekä yksi yksittäinen luomiväri
– nippu siveltimiä
– huultenrajauskyniä ja yksi musta kajal, josta aion kertoa ihan pian lisää
– kolme luottohuulipunaa ja yksi huulirasva
– vedenkestävä kulmakarvaväri (maininta täällä)
– peitevoiteita ja väritön kivipuuteri
– meikkipuuteri ja sieni (esittely täällä)

Joku voisi varmaan olla sitä mieltä, että tässä on yhdelle kylpyläviikonlopulle hiukan liioitellusti tavaraa. No ehkä. Kaikesta varautumisesta huolimatta olen nyt toista päivää tämän näköinen.

Ainoa meikkaamisenkaltainen tapahtuma on ollut yhden Vice 2 -sävyn sutiminen kulmiin ja peitevoiteen taputtelu kosteusseerumin päälle. Olin ajatellut punata huulet illalliselle (siksi useampi vaihtoehto kynineen), mutta toisaalta, liekö sekään välttämätöntä. Punaan huulet, kävelemme alakerran ravinteliin ja huulet näyttävät kivalta siihen saakka kunnes pihvi kannetaan pöytään ja joudun varotoimena pyyhkimään punan pois. On ihan ok olla meikkaamatta silloin, kun se toinenkin vaihtoehto on tarjolla. Ilman tätä varustelua olisin taatusti kaivannut naamaani sitä tavanomaista pakkelia. Kaikki kunnia valinnan mahdollisuudelle ja vapaaehtoiselle meikittömyydelle.

Harrastaako joku muukin reissuvarustelussa hätävarjelua?

Taustalla soi: Moloko

33 Comments Lisää omasi

 1. Eijapm sanoo:

  Oih ja voih, mun pitäisi lähteä huomenna reissuun ja tuskailen samojen asioiden kanssa! Ongelmani on ylipakkaaminen, kuten monella sielunsiskollakin!
  Sun edellistä matkapakkaustilitystä lukeneena olen viisastunut, että ostin reilulla kädellä matkapakkausiksi huulikiiltotuubeja EBayn ihmemaasta. Säästävät tilaa aivan uskomattoman paljon!
  Mä olen joskus miettinyt, että jos vaan lopettaisi stressaamisen näillä, unohtuu, mikä unohtuu, elämä ei lopu siihen, vaan juna puksuttaa eteenpäin. Ostetaan paikan päältä tai keksitään joku niksi! :D

  1. Se on ihan totta, vähän liikaa näistä ehkä paineistuu – kyse kun ei ole mistään maailmaakaatavasta. Kiva, että tuubivinkistä oli avuksi! :)

 2. Salla sanoo:

  Ihana! :) Mä olen ihan samanlainen, lomille jäätävä arsenaali meikkejä mukaan (esimerkiksi huulipunien ja poskipunien määrä on jo naurettava), mutta monesti vetelen kuitenkin pelkän BB-voiteen ja hennon vaaleanpunaisen huulipunan (Creme Cup, love you) kanssa. Olen ihan samaa mieltä siitä, että jos valinnanvaraa ei olisi, saattaisi iskeä ahdistus. Olisi kamalaa olla pakotetusti meikittä. Hui :D

  1. Juu, no sanopa muuta. Kulkisi vaan pää painuksissa hupun suojissa – tai linnoittautuisi kokonaan hotellihuoneeseen. :) No, tällä kertaa tämä ainakin tuntui ihan virkistävältä vaihtelulta. :)

 3. Ilona sanoo:

  Ylivarustelu reissuja varten on lähestulkoon vakio! Raahaan hirveän kasan kaikkea ”tarpeellista” mukaan, ja sitten kuljen joko meikittä tai minimaalisella meikkimäärällä. No, parempi aina kuitenkin että varuksi on mukana…

  1. Samaa mieltä! Ja itse kun kantaa, niin mikäpä siinä on pakkaillessa. :)

 4. sabiha sanoo:

  Aina täytyy hoito ja meikki tuotteet pakata ensin ja jos jää laukkuun tilaa voi muuta ottaa eli mieluummin vähentää vaatteita kuin kosmetiikkaa.hhhhhhhhhhhh

  1. Näin juuri!

 5. OutiS sanoo:

  Aivan samalla tavalla matkaan minäkin. Ihana huomata, että on muitakin samanlaisia! :)

  1. On on, tämähän on täydellinen foorumi meille kosmetiikkariippuvaisille. Aina on vertaistukea tarjolla! :)

 6. Viivitys sanoo:

  Purnukat vievät mulla varmaan enemmän tilaa matkalaukussa, kuin vaatteet. Eräällä työreissulla huonekaverilla loksahti suu auki, kun kaivoin kaikki kosmetiikkapussukkani esiin :oD! Hän itse oli varustautunut jollain apteekkirasvalla, ripsarilla ja yhdellä ruskealla luomivärillä. Heh. No sainkin siinä sitten toimia kosmetiikkaesittelijänä. ”Mitä TÄLLÄKIN tehdään??” ..kyseessä luomivärinpohjustaja. ”MITÄ sä laitat hiuksiin??”..hiuspuuteria.
  Tuon reissun jälkeen olen kyllä kieltämättä yrittänyt karsia mukaan otettavaa purnukkamäärää. Mutta vaikka ottaa vain ne mitä oikeasti päivittäin käytän, kertyy tavaraa silti paljon (liikaa). Se kai vaan on kosmetiikkafriikin osa ;o).

  1. Ja ihan onnellinen osahan se on? Tarkoitan, että kevyemminhän niitä luomivärejä kanniskelee kuin vaikkapa kenkäpareja? Niihin mulla ei ole mitään suhdetta, pärjään reissussa aina yksillä. :)

   1. Viivitys sanoo:

    Hahah joo, onnellinen osa tietysti :o)!
    On muuten paljon helpompi päättää, mitkä kengät laittaa, kuin mitä sävyä luomiväriä / aurinkopuuteria / poskipunaa / rajausta jne haluaa käyttää :oD!

    1. Juuri näin! :)

 7. Olivia sanoo:

  Kyllä tuossa melko paljon on tavaraa! :D Itse haluan aina ottaa mahdollisimman vähän tavaraa mukaan ja pieneen meikkipussiin. Aina on vaikeaa päättää mikä huulipuna lähteee mukaan…

  Mulla on hygieniatuotteista mukana aina deodorantti, piilolinssineste ja piilolinssikotelo ja tietenki hammasvehkeet. Eipä juuri muuta jos oon menossa esimerksiksi sukulaisille yöksi, siellä saa aina käyttää hiustuotteita. :–D Muuten tietenkin shampoo ja hoitoaine mukana. Ja oma hiuslakka on aina. Talvisin pidän mukana myös kosteusvoidetta ja hiuksiin jätettävää hoitonestettä, joita en kesäisin tarvitse. Naamaputsareita en jaksa kantaa koska ovat aika isoja pulloja, pari yötä menee hyvin pelkän vesipesun kanssa.

  Meikeistä mulla on mukana meikkivoide, eyeliner, kulmakynä, kaksi ripsiväriä (käytän aina kahta yhtäaikaa), yksi huulipuna, huulikiilto ja poskipuna, sekä pieni luomiväripaletti jossa on tarpeelliset sävyt varjostuksia varten. Jonkun mielestä tämäkin on jo paljon. :-D

  1. Apua, mun on pakko kysyä että miten saat meikit pestyä ilman putsareita? Vai jätätkö reissuaamuna kokonaan meikkamatta? Mun iho älähtäisi heti, jos yrittäisin kömpiä vällyjen väliin ilman kaksoispuhdistusta. :O

   1. Olivia sanoo:

    Käytän pelkästään vesiliukoisia silmämeikkejä jotka lähtee mulla todella hyvin pelkällä vedellä eikä tarvitse edes paljoa hangata. :D Kaveri tätä ihmetteli että miten saan pelkällä vedellä kaikki pois kun hänellä se ei kuulemma onnistu! Mutta ei mulla jää kyllä mitään silmämeikinjäänteitä ripsientyviinkään. Meikkivoidetta nyt saattaa jäädä helpommin naamaan mutta mun iho ei kyllä siitäkään ole hätkähtänyt yhtään.

    Itseasiassa pesen aina silmämeikin pelkällä vedellä kun se lähtee niin kätevästi, jos on vedenkestävää tavaraa simmuissa niin sitten pitää tietenkin ottaa meikinpoistoneste käyttöön. Ja nassu sitten naamaputsarilla aina. 8)
    Joten vesi pelastaa reissuilla. :)

    1. Tuon silmämeikin vielä ymmärrän, mutta meikkivoidetta en omille kasvoille uskaltaisi jättää yöksi. Mutta jos ihosi ei kerran mitenkään reagoi, niin mikäpä siinä sitten. Helpompi on aina helpompi. :)

     1. Olivia sanoo:

      Varmaan alkais iho reagoimaan jos useammin jää meikkivoiteet naamaan. Nykyään tulee meikattuakin oikeestaan vaan viikonloppuisin niin saa iho levätä paljon. 8)

 8. Henni sanoo:

  Mulla tulee pakattua aina jopa mökille liikaa kosmetiikka. Loppupelissä käytän perus hygienia tuotteet ja ripsiväriä, miettien miksi raahasin kaikki ne kamat mukanani. Asiasta kukkaruukkuun, mun vice 2 himoni taas kasvoi tämän postauksen myötä uusiin sfääreihin! En vain tee juurikaan värikkäitä meikkejä, jotta voisin oikeuttaa paletin oston. Ja kysymys, mikä olisi hyvä primer pintakuivalle iholle jolta meikkivoide/ lumenen cc katoaa päivän aikana mystisesti ja punoitus poskilla tulee näkyviin? Syytän kyllä osittain työpaikan tehokasta ilmastointia. Kiitos ihanasta blogista!

  1. Hmm, tuo primerikysymys on paha, koska niitä on myynnissä kymmenittäin, enkä mielelläni suosittelisi mitään mutuna. Melkein pitäisi nähdä iho, että osaisin neuvoa. Oletko käynyt kysäisemässä suosituksia joltain kosmetiikkaneuvojalta? Tarvitset todennäköisesti joko rasvoittumista hillitsevän primerin tai mahdollisesti kosteuttavan primerin tai kasvosuihkeen – riippuen miten mystinen katoaminen käytännössä tapahtuu. Meikkivoide voi kadota kasvoilta joko kuivuuden vuoksi käpristymällä (kuten omalla ihollani usein käy) tai sitten sillä perinteisellä rasvoittuvuudesta johtuvalla ”liukenemisella” (joka voi kiusata myös pintakuivaa ihoa). Valitettavasti en osaa tämän enempää olla etänä avuksi. :/

   1. Henni sanoo:

    Kyllä se tuo kuivuus sen taitaa päivän mittaan juuri käpristää ja kadottaa. En ole käynyt primereistä vielä myyjiltä kyselemässä koska oikeastaan vastikään tajusin että sellaistakin voisi käyttää:). Ihoni ei ole kovinkaan kuiva aamuisin, mutta työpaikan ilmastointi(sairaala) kuivattaa sen pinnan työpäivän aikana. Ja kirkkaat valot saavat ihon näyttämään kuivalta. Olen miettinyt sensain kosteuttavaa primeria, mutta täytyy käydä ehkä siitä vähän kyselemässä. Auttaisikohan sellainen kosteuttava suihke? Ihoni on normaali, talvella hieman herkistyvä ja kuivahko.

    1. Kosteuttavat suihkeet tuntuvat toimivan monella, mutta minun ihollani parempi ratkaisu näyttäisi olevan oikeanlainen primeri. Käy kyselemässä joltain mukavalta myyjältä, kun seuraavaksi olet jossain sellaisen ulottuvilla. :)

 9. Juille sanoo:

  Mun on nyt ihan pakko kehua, että musta on kehittynyt erinomainen reissupakkaaja. Okei, johtuu ehkä siitä että kaikenmaailman tyttöjen viikonloppureissuja ja risteilyhommia on ollut ihan kiitettävästi viime vuosina, mutta siis ihmiset aina ihmettelevät miten mä matkustan niin kevyesti. Harjoituksen tulosta, sanon minä. :D Ja kuitenkin mä olen se joka eniten puunaa itseään. ;)

  1. Kuulostaa hauskalta yhdistelmältä. Tekisitkö tekniikastasi jonkinlaisen opastuspostauksen meille maailmanloppuunvarautujille? :)

 10. Crituk sanoo:

  Mä saatan aina välillä huijata noissa pakkaamisissa.. Tahallani jätän puolet arsenaalista kotiin ja vingun sitten siipalle, että pitäis saada tuota, sitä ja tätä. Joskus se jopa uhrautuu maksamaan kun olen niin surkean näköinen ;D

  1. Ohooo, mikä kettu! Meillä ei heruisi kuin kylmä tuhahdus, siippa näkee lävitseni heti. :D

 11. Niina sanoo:

  Minua kiinnostaa miten jälkeläisesi antaa sinun meikata. Ihan totta. Kyllä kiinnostaa. Esikoiseni vähät välitti mistään meikeistäni. Kuopus on toista maata… Puolitoistavuotias rakastaa erityisesti MAC-tuotteita. Siveltimet sujahtavat suuhun uskomattoman nopeasti ja kieltämättä niillä suditaan myös pieniä, täydellisiä kasvoja. Onko kaiken takana sukupuoli-kysymys? Kuopus on tyttö.

  Tämä on sinänsä tärkeä ;) aihe, koska menen nykyisin ulos naturellina. Se ei ole kovin kaunis näky. Miksi? Koska tyttäreni on edelleen tissi-takiainen, myös öisin. Silmänaluset ovat karua nähtävää. Uuuuhhhh!

  1. No sanotaanko, että lähtökohtaisesti pyrin välttelemään niitä tilanteita, jossa paikalla on kaksi henkilöä. :D Sellaisen sattuessa ensiavuksi lyödään käteen ”tuiskutin” eli lyhytvartinen poskipunasivellin, jonka olen luovuttanut maisteltavaksi ja pahoinpideltäväksi ja toisena vaihtoehtona kaadetaan sängylle laatikollinen Duploja. Oikein hankalana päivänä otan tuiskutinta rutistavan muksun syliin ja meikkaan yhdellä kädellä.

   Meillä on kotona päästy onneksi yhteisymmärrykseen siitä, että meikkaaminen on minulle tärkeä osa blogia ja päivärutiinia (ja siksi tärkeää), joten niitä yhdistettyjä lapsenvahti- ja meikkaussessioita osuu kohdalle kiitettävän vähän.

 12. SuperHotFemale sanoo:

  Mun reissukosmetiikan pakkaaminen alkaa yleensä sillä että mietin mitä kaikkea järkevästi tarvitsen ja pakkaan ne. Sitten mopo lähtee keulimaan ja alan heitellä pussiin luomivärejä, huulipunia ja -kiiltoja, korostusvärejä (kyllä, reissuunhan tarvitsee useamman kuin yhden…)… Ja sitten ostan reissusta kaikkea ihanuuksia mitä Suomesta ei saa ja käytän niitä samantien ja vähintään puolet mukaan haalituista tuotteista jää reissussa käyttämättä. Gaah. :P

  1. Mä en näe tuossa mitään pahaa. :D

 13. PS sanoo:

  En pakannut hirveästi kosmetiikkaa mukaan viime reissulla, mutta siltikin tuli käytettyä vain kosteusvoidetta. Oishan se pitäny arvata, niin mulle yleensä käy.

  1. Vetoan artikkelin loppukaneettiin: Meikittömyydessä ei ole mitään vikaa silloin, kun se on vapaahetoista ja tuntuu kivalta. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.