Kahden värin pikameikki

Räpsin eilen kuvat pikaisesta kyläilymeikistä, kun hoksasin etten ole koskaan lähestynyt väriyhdistelmiä tästä asettelunäkökulmasta. (Omien käyttäytymismallien oivaltaminen on kiehtovaa!) Yhdistelen meikatessa värejä mielivaltaisesti, mutta hyvin usein huomaan nojaavani nopeuden periaatteeseen. Mitä vähemmällä vaivalla tulee valmista, sitä parempi. Kirkkaiden värien käyttö on vikkelää ja vaivatonta seuraavalla kaavalla: Valitse kaksi väriä ja käytä niitä kahdessa paikassa. Levitä kirkkaampi/vaaleampi väri laveasti yläluomelle ja tummempi/intensiivisempi väri alaripsien tyveen. Painosuhteet pysyvät tasoissa, kun käytät yläluomella reilusti ripsiväriä.

Tässä meikissä yläluomen koralli on sudittu liki koko ripsien ja kulmakarvan väliselle alueelle ja häivytelty sivusuunnassa laajalle. Alaluomen tumma lila on pidetty tiiviisti kiinni ripsityvessä, mutta häivytelty pehmeäksi.

Jos väriyhdistelmien miettiminen tuntuu hankalalta, nakuta hakukoneeseen sanat ’colour wheel’ ja poimi ympyrästä vastapareja. Jos suorat vastaparit (kuten violetti ja keltainen) tuntuvat liian hurjilta, hivuta jompaa kumpaa väreistä hiukan sivuun (kuten tämän meikin violetti ja koralli). Itse bongailen valmiita väriyhdistelmiä myös esimerkiksi lapsen palapeleistä, muistipelikorteista ja kaikesta muusta värikkäästä, joka omaan silmään näyttää kivalta. Jos haluat kokonaisuudesta rauhallisen, käytä toista silmämeikkiväreistä myös huulipunan sävyä valitessa.

Saitteko asettelu- ja yhdistelyvinkeistä kiinni? Haluatteko että kokoan lisää sijoitteluideoita?

Silmät/Eyes:
MAC Paint Pot Utterly Becoming (LE)
Kryolan Eye Shadow Compact Romantic + Violet
Avon Big & Daring Volume Mascara Black*

Huulet/Lips:
Lumene Wild Rose Lipstick #91 Vuodenajat/Seasons*

*saatu/gifted*

* * * * *

A quick tip on how to place bright colours in eye makeup. Pick two colours that you want to combine. Take the one that is brighter or lighter and apply it on the upper lid and blend the edges well. Then apply the darker or more intense colour on the lower lash line and blend softly. When you use a generous amount of mascara on the upper lashes, there is still a balance.

If you feel that choosing the right colours is hard, use a colour wheel. Find one through a search engine, pick one that pleases your eye and from the chart choose two opposite colours (for example purple and yellow). If those two colours feel too strong together, move the other one a bit sideways and pick from there (like in this makeup: purple and light orange).

9 Comments Lisää omasi

 1. IHANA yhdistelmä ja kyllä haluan lisää vinkkejä!

  1. Roger dat! (Ja kiitti!) :)

 2. Liisa sanoo:

  Söpökkä söpsä! Tuijuij. <3

  1. Tuitui! <3

 3. Salla sanoo:

  Kyllä! Lisää vinkkejä!

  1. Tämä selvä! :)

 4. MeikkiBeibi sanoo:

  Kynsilakka väri… Minkälainen viilankantaja näyttää kuvassa ihanan lakan muttei kerro väriä?

  1. Klikkaa tuosta artikkelin vasemmasta yläkulmasta yksi taaksepäin tuohon edelliseen tekstiin niin näet. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.