Kuminen höyhensormus

linkit

Älkää antako otsikon hämmentää, luvassa on timanttia!

hoyhensormus

Vaelsin joulunaluskalpeana Logomossa Uuden Muotoilun Joulumarketissa ja haaveilin näyttävästä sormuksesta. Pari vuotta sitten bongasin näistä kemuista Ekorun kolikkosormuksen, enkä ole semmin hankkinut sormuksia peruskaupoista. Laahustin pöytien välissä välttäen hengittämistä ja painon vaihtamista toiselle jalalle, etten tuupi muita ihmisiä enempää kuin on ihan pakko kun osuin kuuloetäisyydelle mielenkiintoisesta keskustelusta. (Tosi kiva tapahtuma, menkää ihmeessä, mutta tähdätkää sisään viiden ensimmäisen joukossa tai vasta tuntia ennen sulkeutumisaikaa jos ventovieraiden haliminen ahdistaa. Muutoin taskunpohjat täyteen reipasta mieltä.)

kumihoyhensormus_

Kuulin myyjän kertovan toiselle asiakkaalle, että boheemin tummanpuhuvat sulkakorut on tehty kierrätetystä pyörän sisäkumista ja koska tämä ei mitenkään näkynyt koruista päälle, tarrasin kiinni lähimpään pitkään kaulariipukseen ja sen tuntu valloitti sydämeni oitis. Kun vielä kuulin maininnan sormuksista, tiesin että tämän vuoden löytö on tässä.

DSC_7948 (1)

Kierrätyskumista muovatut hapsut ovat kevyitä, venyviä ja ihanasti mattapintaisia. Kumien alkuperäiset tekstit ja värit on jätetty näkyviin ja ne tuovat koruihin ihan oman vivahteensa. Katsokaapa esimerkiksi näitä pääkallokorviksia! Sormusosan metallirengas on säädettävä, joten pieni kesäturvotus ei vie sormusta jäähylle. Tivasin hoito-ohjeita ja voinko itse pilata korun jotenkin, mutta kuulemma en, kunhan en määrättömästi riuhdo hapsuja. No hitsi, myyty! Tällä viehkosti vanhaan seinäkalenteriin pakatulla Jenna-sormuksella oli hintaa 32 euroa.

kierratyspakkaus

Olen jo vuosia sitten kasvattanut korvalävistykset umpeen ja aina näin upeita uniikkeja koruja nähdessäni se kaihertaa. Kompensoin korvisikävää näyttävillä sormuksilla ja tässä ollaan kyllä päheyden lähteellä. Huomaamattomaksi ei tätä taideteosta voi sanoa, mutta yhden illan koekäytön jälkeen en koe pisimpienkään hapsujen häiritsevän. Ja näitä oli saatavilla hyvinkin hillittyinä, mutta kuten ehkä jo tiedätte, hillittyys ei ole näillä main huudossa. Ja sitäpaitsi, kun sormuksen tuntee, sen kanssa elehtii hienostuneemmin ja harkitummin. Ehkä?

Kuminen_sormus_hoyhen

Pitkä huitula höyhenien alla tuo mieleen taidetta pääaineena lukevan papukaijan, jonka tarvetta tulla nähdyksi useimmat meistä ymmärtävät, mutta jonka kestävän kehityksen paine saa tuntemaan häpeää tästä koreiluhalusta. Kun höyhenet ovatkin pöyhkeän räikeän neonilottelun sijaan artsusti mustaa, jonkun muun tarpeisiin valmistettua ja yhden elämän jo nähnyttä kumia, pöyhkeilyhän on suorastaan valistavaa? Kraak!

Ihan hillittömän hieno! Vai mitä sanotte?

Unique Design by Maria -sormuksia myy mm. vastuullinen yhteisökauppa °Weecos.

15 Comments Lisää omasi

 1. Jonna sanoo:

  Vitsit miten upea! Mä varmaan sählätessäni jäisin ton kanssa johonkin oven väliin, mutta olisin valmis ottamaan riskin. :D

  1. Mä pelkään eniten mustista hapsuista hurmaantuvia kissoja, mutta tämä sormissa pitää vain pysytellä kaukana karvaturreista. Muutoin ei vaikuta yhtään hataralta ja myyjä esittelymielessä vähän venyttelikin sitä jo siellä markkinoilla, eikä tosiaan näyttänyt olevan millänsäkään. Lämmin suositus <3

 2. Päivi sanoo:

  Nämä on kyllä tosi hienoja ja sopivat asusta riippuen lähes kaikkiin tilaisuuksiin.

  1. Samaa mieltä! :)

 3. annaootmeikannut sanoo:

  Ooh onpa kyllä kaunis!

  1. On, todella nätti! <3 Ja kuten sanoin, myös vähän hillitympiä versioita oli tarjolla – mutta itse pihkaannuin juuri tähän vallattomasti rönsyävään hurmuriin. :)

 4. Siis aivan upea ilmestys. Itse en hirveän usein mitään koruja käytä, mutta silloin harvoin kun tekee mieli koruilla, niin juuri tämän tyyppiset uniikit korut sykähdyttää suuresti. Mind-blowing. <3

  1. Samaa mieltä, kerrassaan upea! <3

 5. Mira sanoo:

  Mä rakastuin noihin Tampereella viime perjantaina. Mukaan lähti kuitenkin vain “kukkasormus”, jossa keskellä pirteä keltainen nappi. No, eihön se siihen sitten jäänyt. Korut kummittelivat mielessä koko viikonlopun ja taisi olla sunnuntai kun näpyttelin nettikaupasta tilaukseen tuollaisen sormukset kuin sinulla ja samaa sarjaa korvikset. Kun kerran niin jäivät mieleen niin ajattelin, että nyt on vaan pakko ne hankkia.

  1. Joo, uskon että jäivät mieleen pyörimään – onneksi on verkkokauppa. Ja tämä sijoitus vaikuttaa siltä että se kestää kyllä aikaa. ♥

 6. ella sanoo:

  Jos korvakoruttomuus yhä korpeaa, osta huitulat ja vaihda koukkujen tilalle klipsit. Ei vaadi tutkintoa, eikä ole monen minuutin homma. Joka pitokerralla huitulakorviksia suitsutetaan estoitta.

  1. Niin, klipsit! Ne on to do -listallani arkistoitu johonkin liianvaikeetahankalaajaenjaksaselvittää -laariin, mutta ehkäpä tosiaan. Ja saattaa olla, että jos nätisti kysyisin, sellaiset saattaisi saada valmiiksi asennettuina? Kiitos vinkistä! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.