Jäätelöjoulukalenterin sisältö 2020 | Osa 2

Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan jäätelöjoulukalenterin luukkuja on availtu nyt 18 päivää ja edelleen olen sitä mieltä, että tästä jouluperinteestä en enää hevillä luovu. Itseasiassa luulen, että vuonna 2021 alan sivutyökseni masinoida näille herkuille jälleenmyyjää Turkuun, sillä on hirveä vääryys, ettei näin hyviä jätskejä saa täältä mistään.

Luukuissa 12-18 oli monta oivallista osumaa, eikä yhtään täyshutia.

Luukkuihin 1-11 voit kurkistaa tässä postauksessa.

Jäätelöjoulukalenteri_2020

 

12. Vadelmasorbet – vahva ja aavistuksen hapan vadelmasorbet. Huikea koostumus ja maku,  6/6.

Vanhan Porvoon Jäätelötehdas vadelmasorbet

13. Glögijäätelö – mausteinen jäätelö on sanapari, jota en ehkä aiemmin ole käyttänyt, mutta jestas miten hyvää. Aivan aito glögin maku vangittu tähän pikariin. Mausteinen jälkimaku kaikui suussa vielä pitkään viimeisen nielaisun jälkeen.

Vanhan Porvoon Jäätelötehdas glögijäätelö

14. Ananassorbet – parasta bestiä, superhyvää, ei poikittaista sanaa näistä suuhun lohkeavista sorbetti-ihanuuksista. Todella erinomaisen raikasta ja hyvää!

Vanhan Porvoon Jäätelötehdas ananassorbet

15. Kirsikkajäätelö – lempparimakuni toimi hyvin myös jäätelössä, vaikkei kiilannutkaan sorbettien ohi maukkaudessa. Tuhti maku, eikä yhtään liian makea.

Vanhan Porvoon Jäätelötehdas kirsikkajäätelö

16. Kanelikahvijäätelö – autenttinen kahvin maku, häivähdys kanelia. Sen verran kahvia suutuntumassa ja tuoksussa, ettei kelvannut lapselle lainkaan.

Vanhan Porvoon Jäätelötehdas kanelikahvijäätelö

17. Puolukkajäätelö –  jännä yhdistelmä hapanta puolukkaa ja jäätelön makeutta. Hyvä, joskaan ei tämän kalenterin kirkkainta kärkeä.

Vanhan Porvoon Jäätelötehdas puolukkajäätelö

18. Mustaherukkajäätelö – no NYT puhutaan asiaa! Maukas, vahva ja tasapainoisesti marjaisan ja makean välimaastosta. Erinomainen! Ihan kuin olisin syönyt jäisiä marjoja pakkasesta, paitsi parempaa. Tästä unohdin antaa maistiaisen puolituiselle ja söin vahingossa kaiken. Yleensä sentään puolikkaan lusikallisen saa jätettyä, mutta nyt meni kyllä kaikki kerralla. Toivotaan, etten joudu tästä tilille.

Vanhan Porvoon Jäätelötehdas mustaherukkajäätelö

Vielä toiveikkaana odottelen loppujen luukkujen seasta ruskistettua voita ja riisipuurojäätelöä, jotka outoudestaan huolimatta olivat todella onnistuneita makuelämyksiä viime vuoden kalenterissa.

2 Comments Lisää omasi

 1. Nina sanoo:

  Taas iski annoskateus! Syksyllä kävin Porvoossa ja söin basilikajäätelöä ja appelsiinisorbettia. Ystäväni annoksesta maistoin (tieténkin!) kirsikkajäätelöä ja vadelmasorbettia. Kyllä olivat kaikki niin herkullisia. Juuri pari päivää sitten ajattelin, että kun tämä korona tästä taas rauhoittuu, niin hyppään Onnibussiin ja hurautan Porvooseen päiväksi. Saattoipa olla jäätelökin mielessä!

  Kiitos hienosta ja kiinnostavasta blogista. Hauskaa joulua sinulle ja perheellesi. Parempaa uutta vuotta meille kaikille!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo siis sama, harvaan paikkaan kaipaan just nyt niin paljon kuin kesäiseen Porvooseen ison jätskikulhon ääreen!

   Ja hei ihanaa, kiitos valtavasti näistä sanoista! Teit mut tosi onnelliseksi tällä kommentilla. Ihanaa joulua myös sulle ja täällä myös sormet kierossa valoisamman uuden vuoden puolesta! ❤️🤞🏻

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.