Jäätelöjoulukalenteri 2020

Ai että, kelpaa! Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan jäätelöjoulukalenteri ilmestyi markkinoille ensimmäistä kertaa viime vuonna ja herätti somessa poikkeuksellisen yhtenäistä ihastusta. Siis miten tätä ei ole keksitty ennen?

Jäätelöjoulukalenteri_2020

Jäätelöjoulukalentereita ei viime vuonna ei riittänyt 2000 kappaleen erästä ihan kaikille ja itsekin diilasin omani aina Helsingin Lauttasaaresta saakka, joten tänä vuonna tiesin olla kärppänä liikkeellä. Onneksi jäätelökalenterin aiheuttama herkuttelukuume on sillä tavalla kollektiivinen, että kun joku näki ensimmäisen kalenterin jossain muutama päivä sitten, sana kiiri inboksiini kiitettävän lyhyellä viiveellä. Kiitoksena vinkistä lupasin diilata kaverille kanssa ja kun vuoden 2020 jäätelöjoulukalenteri löytyi kätevästi lähimarketin altaasta, hyppäsin oitis autoon.

Päivitys 19.11.
Lukijan vinkki! Prisman verkkokaupasta osoitteesta foodie.fi saa tilattua jäätelöjoulukalenteria. Tsekkasin, että viivakoodi mätsää, joten vaikka Foodiessa kuva puuttuu ja tuotteen valmistajatiedot ovat vähän mitä sattuu, sama tuote on kyseessä!

Jäätelöjoulukalenteri 2020

Viime vuonna availin jätskikalenterin luukkuja Instagramissa joka aamu ja kalenterin moninaiset jäätelö-, sorbetti- ja semifreddomaut herättivät fiiliksiä puoleen ja toiseen. Ainoat maut, jotka itselleni eivät kolahtaneet, olivat pistaasi, kardemumma ja joku pähkinä, mutta muut 21 makua sulivat suoraan kitalaesta sydämeen. Erityisen taivaallisia olivat kirpakat sorbetit, joita kaipaisin laajempaan jakeluun merkittävästi isommassa koossa.

Esittely vuoden 2019 jäätelöjoulukalenterista löytyy tästä postauksesta.

Mikä ihmeen jäätelöjoulukalenteri?

Jäätelöjoulukalenterissa on 24 luukkua, joista jokaisesta paljastuu 60 ml Porvoon Jäätelötehtaan käsityönä tuotettua jäätelöä, sorbettia tai semifreddoa. Jäätelökalenterin makuja ei ole paljastettu etukäteen, eli yllätys säilyy loppuun saakka.

Jäätelöjoulukalenteri 2020 sisältö

Allergeenilistaus ja keskimääräinen energiasisältö (198,3 kcal) löytyvät pakkauksesta, mutta helpoin valinta tämä on varmasti henkilölle, jolla ei ole erityisiä haasteita ruoka-aineallergioiden kanssa, sillä samoissa tuotantotiloissa on käsitelty pähkinää, mantelia ja vehnää.

Jäätelöjoulukalenterin hinta oli omassa Citymarketissani 39,90 €, jolloin yhdelle jätskipikarille jää hintaa 1,67 €, mikä on enemmän kuin kohtuullista tästä herkuttelusta.

Prisman verkkokauppa Foodie.fi myy jäätelöjoulukalenteria hintaan 38,90 €.

Viime vuonna keskellä talvea syötävä jäätelö sai osakseen myös ihmettelyä, sillä ”kuka muka tahtoisi palelluttaa kitalaen jo valmiiksi ankeassa ja viileässä säässä”, mutta itselleni nämä jäätelöhetket sopivat täydellisesti aamupalan jälkeiseksi herkuksi. Paremmalla itsehillinnällä jätskipikari toimisi varmasti myös lounaan kaverina, mutta oma maltti ei kertaakaan riittänyt aamupalaa pidemmälle.

Jäätelöjoulukalenteri 2020 hinta

Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan joulukalenterin jokaisesta 60 ml pikarista riitti maistiainen myös perheen muille jäsenille, mutta auliisti myönnän säännöstelleeni maistiaislusikkaan tarttuneen jäätelön määrää sen mukaan, mitä makua jaettiin. Sorbetista raaskin hädin tuskin antaa pienen lusikankärjellisen ja tuhdeimmista mauista annoin jalomielisesti ihan kokonaisen lusikallisen.

Jäätelöjoulukalenterin yhteiskäytöstä ei ole jaossa mitään äitipisteitä, siitä voimme varmasti tässä yhteisesti sopia.

Mitä makuja jäätelöjoulukalenterissa on?

Viime vuonna jätskikalenteri kätki sisäänsä perinteisiä jätskimakuja kuten erilaisia sitrussorbetteja, suklaata, vaniljaa, mangoa, mansikkaa ja muita marjaisia makuja, pistaasia, lakritsaa ja kirsikkaa – mutta myös todella erikoisia makuyhdistelmiä kuten basilikaa, glögiä, riisipuuroa, maitoa, joulukahvia, vegaanista vihreää kardemummaa ja ruskistettua voita.

Ihan kaikkia availuja en löytänyt IG-arkistostani, mutta muistan, että jännitys säilyi mauissa kyllä loppuun saakka. Jos haluat urkkia mahdollisia tulevia makuelämyksiä ennakkoon, kurkkaa jätskivalikoimaa Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan sivuilta, täältä.

Mikäli jäätelöjoulukalenteri kiinnostaa, suosittelen tekemään täsmäiskuja lähimmälle pakastealtaalle ja sometiedusteluja suoraan isompien kauppojen tileille, jotta et jää ilman koko joulukuun kestäviä jätskibileitä.

Jäätelöjoulukalenteri 2020 myynnissä

Onko sulla jo joulukalenteri?

10 Comments Lisää omasi

 1. Nina S sanoo:

  Siis tämähän olisi loistava kalenteri itselle! Syksyllä maistoin ekaa kertaa Porvoon jäätelötehtaan jäätelöä. Basililkaa ja appelsiinisorbettia. Kyllä oli tooosi hyvää. Voin vain kuvitella, että mitä kaikkia makuja kalenterista löytyisi! Nyt iski suuri tarve.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo, ne on molemmat hyviä! Tää kalenteri saattaa hyvinkin olla parasta, mitä tää vuosi on tuonut tullessaan. 😅💜

 2. Mimosa sanoo:

  Tää kyllä kutkutteli itseänikin, mutta tämän kylän ainoaan paikkaan (ilmeisesti) tämä tuli jo pari viikkoa sitten myyntiin, epäilen että on vaan murut jäljellä, jos sinne kauppaan pääsisin :D

  Mie en ole oikein nähnyt tältä firmalta mitään jäätelöitä täällä idässä, lähikaupassa oli tämän vuoden alussa 50% alessa jotain joulujäätelöä, mutta eipä oikein muuta ole tullut vastaan :S

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Eikä, harmi! :/ Jokainen jäätelönystävä ansaitsisi ehdottomasti kyllä oman kalenterin! Mäkään en oo nähnyt näitä jätskejä täälläpäin juuri missään, mutta otin senkin edestä ilon irti kesän Porvoon-reissulla, jossa elin pari päivää melkein pelkällä jätskillä. :D

   1. Mimosa sanoo:

    Hahaaa! Löysin Prismasta ja nappasin mukaani :D En tiedä minkä verran heille oli näitä tullut, mutta 5 kappaletta vielä jäi, kun mie yhden nappasin. Löysin myös Foodien puolelta, mutta ainoa mikä oli oikein siellä, oli hinta. Muuten merkkinä olikin Kotimaista :’D

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Hei loistavaa! Hyvä löytö! 🙌🏻✨

 3. Jäätelösuu sanoo:

  Myöhästyttiin ja KSuperista Mankkalta kalenterit lopussa. Mistä voisimme vielä ostaa kalenterin?

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Voi, tähän en valitettavasti osaa sanoa! Suosittelen lähestymään kauppoja viestillä ja kysymään suoraan myyntipaikoista, vieläkö varastoa olisi!

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.