Jäätelöjoulukalenterin sisältö 2020 | Osa 1

Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan jäätelöjoulukalenteri on herättänyt valtavan suurta kiinnostusta ja nyt kun artesaanijäätelöitä on maisteltu jo 11 päivää, on sopiva hetki koota pieni tilanneraportti joulukalenterin sisällöstä.

Jäätelöjoulukalenteri_2020

Jäätelöjoulukalenterissa on siis 24 luukkua, jotka kaikki kätkevät sisäänsä 60 ml jäätelöä, sorbettia tai semifreddoa.

Jäätelöjoulukalenterin luukuista 1-11 on paljastunut seuraavaa:

1. Passionsorbet – voimakas, ihanasti kipakka passionhedelmä. Voisin sormia napsauttamalla luopua kaikesta muusta maailmassa koskaan valmistetusta jäätelöstä, jos saisin syödä tätä lopun elämääni.
Vanhan Porvoon jäätelöjoulukalenteri passionsorbet
2. Suklaajäätelö – vahvasti kaakaoinen suklaajätski, tuhti ja tumma suklaa. (..Mutta oliko se pakko sijoittaa kakkosluukkuun? 🙈)
Vanhan Porvoon jäätelöjoulukalenteri suklaajäätelö
3. Vaniljajäätelö – puhtaan makuinen, henkäyksenkeveä vanilja.
Vanhan Porvoon jäätelöjoulukalenteri vaniljajäätelö
4. Kiwisorbet – vahvasti kiiviltä maistuva sorbetti. Sai allergikon suun kutiamaan, joten reilu annos kiiviä, ei pelkkä myyntipuhe.  (Kiivi on koivun ristiallergeeni ja on lapsesta saakka saanut suun kutiamaan, mutta pienissä määrissä menee. Hyvää oli, kutina kannatti!)
Vanhan Porvoon jäätelöjoulukalenteri kiivisorbet
5. Ruusujäätelö – maistui siltä, miltä ruusu tuoksuu. Jännästi tutun oloinen maku, vaikka en koskaan muista haukanneeni ruusua.
Vanhan Porvoon jäätelöjoulukalenteri ruusujäätelö
6. Mansikka & kuohuviinisorbet – mansikanmakuinen sorbet, jossa selkeä fresitaisuus. Kuohuviiniä en mausta löytänyt.
Vanhan Porvoon jäätelöjoulukalenteri mansikka- ja kuohuviinisorbet
7. Kookosjäätelö – kookoshippuja ja kookosjäätelöä.
Vanhan Porvoon jäätelöjoulukalenteri kookosjäätelö
8. Rommirusinajäätelö – rusinanpaloja ja rommijäätelöä.
Vanhan Porvoon jäätelöjoulukalenteri rommirusinajäätelö
9. Jouluomenasorbet – täydellinen toisinto ensipuraisusta mehukkaaseen, vahakuoriseen punaiseen jättiomenaan, joita syödään vain jouluna.
Vanhan Porvoon jäätelöjoulukalenteri jouluomenasorbet
10. Saksanpähkinäjäätelö – tuhdisti pähkinäinen, en pystynyt syömään kaikkea kerralla.
Vanhan Porvoon jäätelöjoulukalenteri saksanpähkinäjäätelö
11. Persikkajäätelö – yltiömakea, vahvasti persikkainen.
Vanhan Porvoon jäätelöjoulukalenteri persikkajäätelö

Mainitsin jo ensimmäisessä jäätelöjoulukalenteria koskevassa postauksessa, että odotan kuola valuen kaikkia mahdollisia sorbetteja, mutta en erityisellä innolla esimerkiksi vihreää kardemummaa, joka oli vuoden 2019 kalenterin outolintu.

Vuoden 2020 jäätelöjoulukalenterin esittelin täällä.

Sorbettejakin siis tuli ja ne ovat olleet TODELLA herkullisia, mutta myös pari WTF-hetkeä on mahtunut mukaan. Älkää ymmärtäkö väärin – liputan täysin sydämin kaiken luovan ja kokeilevan puolesta, mutta että ruusun makuinen jäätelö? Ja ennenkaikkea miksi mä tiesin, miltä se maistuu?! Ei missään nimessä pahaa, mutta erikoinen. Tosi erikoinen.

Myös kookos ja rommirusina osuivat ohi omasta mieltymyspaletistani, mutta IG-storyjen saamien vastausten perusteella nämä jakoivat seuraajatkin kahtia. Toiset rakastavat, toiset eivät voi sietää.

Kaikki sorbetit – passion, kiivi, jouluomena ja mansikka-kuohuviini – ovat olleet törkeän hyviä, eivätkä jäätelötkään huonoja olleet, mutta niissä maut ovat merkittävästi tuhdimpia ja makeampia. Sorbeteissa maku on jykevä, mutta koostumuksen keveys sulaa suuhun ja tasapainottaa kokonaisuutta, niin että 60 ml pikari loppuu auttamatta kesken.

Kiivisorbetti aiheutti kutinaa muuallakin ja yksi kanssaherkuttelija kuvasi tunnetta jotakuinkin niin, että ”tekee mieli työntää sukkapuikot kurkkuun”.

Odotan lopuista luukuista vielä ainakin riisipuuroa ja ruskistettua voita sekä mustikka-/karhunvatukkasorbettia. Nams!

Mitä mietteitä kalenterin sisällöstä?

3 Comments Lisää omasi

  1. Mimosa sanoo:

    Ainoastaan rommirusina meni puolison kitusiin, muut olen syönyt itse :D Rommirusinasta on muistot koko ala-asteen ajalta, kun aina oli vain sitä! Ja kyllä, maistui yhä yhtä pahalle, puoliso tosin mainitsi, että ”maistuu ihan vaniljalle” :D

    Sorbetit on olleet tähän mennessä omaan mieleen eniten :)

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

      Siis tosta rommirusinasta tuli vielä tunti syömisen jälkeen sellanen jälkimaku suuhun et terve! Ei siis maistu mulle yhtään, mut muistan et rommirusina on ollut esim. mun mutsin valinta aina ku lapsena käytiin jätskikiskalla. 🤷🏻‍♀️

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.