MAC Locked Kiss Ink – huulipuna, joka sai palaamaan blogiin

Okeiiii, on raflaava otsikko – myönnän – mutta jotain piti keksiä, että sain huomionne kaapattua! Ja kyyyyllä edelleen monikossa puhuttelen teitä siellä ruudun toisella puolella. Jos ei itse usko unelmiinsa, niin kuka muka mun puolesta sitten kuvittelee, että joku vielä lukee pitkiä ja polveilevia blogitekstejä ja ränttää kommenttiboksissa kosmetiikkailoa kanssani? Okei.

Rakastan huulipunia. Kirkkaita, neutraaleja, mattapintaisia ja villejä – joskus tasapainon nimissä niitä kiiltäviä ja hentojakin – mutta tässä nimenomaisessa mattahuulipunassa oli nyt jotain sellaista, joka sai pyyhkimään pölyt salasanavihkosta ja kokeilemaan, vieläkö osaisin julkaista perinteisen blogitekstin. Saa tsempata!

MAC Locked Kiss Ink -mattahuulipuna

MAC Locked Kiss Ink on mattahuulipuna, joka julkaistiin myyntiin Suomessa aivan hiljattain. Olin uskoakseni täsmälleen ensimmäisenä mahdollisena iltana ostamassa ensimmäisiä sävyjä testiin, ja sittemmin olen niitä hamunnut vielä pari lisää.

Lyhyesti taustaa. Tykkään mattahuulipunista, PALJON, sillä niiden kanssa voin tehdä mitä vain. Mattahuulipunan voi levittää värikylläisyyttä uhkuen, ohuesti hipaisten, huulikiillon tai -voiteen kanssa herkullisesti kiilteleväksi kuin märän pusun jäljiltä silloin teinivuosina kun vielä paljon pussailtiin – tai niin, että sekoitan haluamani sävyn kämmenselällä kahdesta tai useammasta sävystä.

Tämä vika ei muuten ole kiiltävämmillä ja kevyemmillä punilla erityisen (siis lainkaan – siis yyyyyyhtään) palkitsevaa, sillä sekoitusta saisi olla lisäämässä parin tunnin välein – eikä siitä koskaan kuitenkaan tule sama kuin alkuperäisestä. Hyvän mattapunan voi sekoittaa ja sivellä huuliin aamulla ja pyyhkiä pois illalla.

MACin mattahuulipunat – vannoutunut fani ilmoittautuu

Olen vannonut rakkautta MAC:in mattahuulipunille suunnilleen siitä saakka, kun Viilankantolupa näki päivänvalon jossain – en usko että aion todella sanoa tämän ääneen mutta tässä tulee – armon vuonna 2012, mutta aivan erityistä iloa tuikkien hehkutin vuonna 2016 julkaistua MAC Retromatte Liquid Lipstick -laatua. Vuodet ovat tässä välissä johonkin vierineet ja mattalaatuja on sittemmin julkaistu useita lisää, mutta nyt, tämä blogijumin avannut sankari vei kyllä sydämeni ensisipaisulla. Ja katsokaa – täällä hän on – huulipunakuvissa! Kaikkien näiden vuosien jälkeen! Tukka vähän sotkussa ja sinnepäin, mutta ettehän te olisi muuten edes tunnistaneet!

MAC Locked Kiss Ink -mattahuulipunat esittelyssä

Tiivistän taas, koska oletan että tätä ehkä silmäilee jokunen pitkiin ja rönsyileviin jaaritteluihin tottumatonkin silmäpari, joten tästä heti asiaan:

MAC Locked Kiss Ink -kokemuksia

 • Mattapintainen, ohut koostumus
 • Kapea applikaattori helpottaa levitystä
 • Kuivuu nopeasti huulille, mutta ei kuivata huulia
 • Ei tahmaa tai tunnu paksulta
 • Kuluu kauniisti, mutta kestää syömistä ja juomista hyvin

Valitsin ensimmäisessä aallossa itselleni punaisen ja fuksiaan taittavat sävyt, sillä olen huomaamattani ajatunut keräilemaan MACin Ruby Woo -sävyperheen sisaruksia (ehkä jaan koko parven iloksenne joku kerta, jos tämä kirjoittelu tästä nyt lähtee!), ja pinkkejä huulipunia nyt vaan ei koskaan mun laatikoissa ole liikaa.

MAC Locked Kiss Ink Ruby True on sävyltään aavistuksen lämmin ja hyvin kirkas punainen, joka kaappasi kamerassa kaikki muut sävyt vangikseen. Yritin pikkuisen säätää sävyä todentuntuisemmaksi, mutta jos olette koskaan käyneet täällä aiemmin, tiedätte, että olen varsin laiska käsittelemään kuvia.

MAC Locked Kiss Ink Ruby True swatch

Ei erityisen lähellä alkuperäistä Ruby Woo -sävyä, mutta jos pikkusisaruksia on siunaantunut alkuperäisen sävyn rinnalle jo…ehkä viitisen?…niin on toki selvää, että Pantonenkin kirjasta joskus loppuvat vaihtoehdot. On itseasiassa melkein lähempänä sävyä Lady Danger kuin Ruby Woo, jos satutte tämän daamin tuntemaan. Kiva punainen silti, ei sillä!

Kurkkaa Ruby Woo tästä postauksesta ja Lady Danger tästä postauksesta.

MAC Locked Kiss Ink Gossip on sävyltään reipas kylmä pinkki, joka kutittelee fuksiahermoani miellyttävästi. En äkkiähätään keksi mitään vakiovalikoiman punaa, joka olisi erityisen lähellä tätä sävyä, mutta ehkä lähimmäs pääsisi vanha Retro Matte -sävy All Fired Up, joskin Gossip on sitä kuitenkin vähän vaaleampi.

Kurkkaa All Fired Up -sävy tästä vanhemmasta postauksesta.

MAC Locked Kiss Ink Gossip swatch

Tykkään hulluna, aivan 6/6 mun sävy. Kotirouvapinkki, saattaisi joku sanoa, mutta sehän ei ole moittiva sävy ollenkaan – ainakaan meitsille!

MAC Locked Kiss Ink Opulence on viileä, selkeästi violettia sisältävä keskitumma jokin, sillä hiukan vanhahtavaan määritelmään ”nude” (jota yritän parhaani mukaan nykyään välttää, voin yrittää muistaa kertoa myöhemmin miksi) se ei enää mene, mutta eeee ehkä luumuinen? Joo, voisin sanoa keskitumma murrettu luumu!

MAC Locked Kiss Ink Opulence swatch

Hätyyttelee hiukan sävyjä Soar ja Captive, mutta on kuitenkin mielestäni kirkkaampi ja vaaleampi. Kiva sävy! Joillekin ehkä syksyinen, mutta uskon diggailevani tämän antamasta ryhdistä kyllä vuoden ympäri. (Plus kokeilin jo taputella tämän sävyn päälle huulten keskiosaan pikkuisen Gossip-sävyä ja voiijjjuku, mikä pusu—suu, okei se ei kuulostanut tässä niin hyvältä kuin mun päässä. Oh well.)

Kurkkaa Soar- ja Captive-sävyille suuntimaa tästä postauksesta.

MAC Locked Kiss Ink Upgraded on omiin huuliini täääääydellinen My lips but better -sävy – jos tällainen käsite vielä on olemassa. Voi olla ettei ole, ja hyväksyn sen säyseästi, sillä näistä MLBB-vuosista on taas yhden keskivertotiktokkaajan ikä aikaa. Mut sellasta se on! Kun etujoukoissa aloittaa, voi sitten kymmenen vuoden päästä aina vedota joka kolmannessa sivulauseessa siihen, miten silloin joskus. Yritän välttää tätä, lupaan pyhästi, mutta huomauttakaa, jos näyttää siltä ettei heti luista.

MAC Locked Kiss Ink Upgraded swatch

Upgraded on hylsyssä ja kämmenselälle swatchatessa näin vaaleaihoisen näkökulmasta hirveän tumman näköinen, mutta jumatsuikka se on huulissa hyvä! Hiukan murrettu vanha roosa, joka on keskivertoa enempi kallellaan ruskeaan kuin sinne roosaan, mutta silti kokonaisvaikutelma on enempi ruusuinen kuin kuralammikko. Tummentaa huulteni omaa sävyä eeeerittäin nätisti, mutta ei näytä silti varsinaisesti huulipunalta. Vähän samaa ajatusta kuin sävyssä Twig, mutta sillä erolla että Twig ei näytä mun huulissa hyvältä ja tämä taas on oivallisen täykky.

Todellinen kierrepallo, jonka ilosanomaa jaan – no, ilolla. Äh, olipa latteaa, mutta jätän sen silti noin, koska yritän opetella sietämään epätäydellisyyttä. Tervetuloa siis minut tuntien hyvinkin pian Huulipunaa ja huijarisyndroomaa -podcastin pariin!

MAC Locked Kiss Ink Opulence applicator swatch

MAC Locked Kiss Ink -huulipuna on rehellisesti sanoen hinnoissaan (ja MACin uusi hinnoittelupolitiikka on toinen hirmu kiehtova aihe, mutta kirjataan sekin nyt jossittelulistalle, johon ehkä palaan jos näyttää siltä, että näitä tekstejä vielä joku näkee ja lukee, KÖH KÖH), mutta noin 36 € pulittamalla näitä saa!

MACin myyntipisteitä on nykyään ilahduttavan tiuhassa, mutta jos haluat napata punat mainoslinkin kautta, voit °sujahtaa katselemaan valikoimaa ja saatavuutta Kicksiin tästä mainoslinkistä. Mainoslinkin kautta jos tuleepi joku ostos, niin saan muutaman prosentin myyntihinnasta ja tilittelen niitä sitten aikanaan verottajalle viimeisenä mahdollisena iltana ennen kuin sanktiot uhkavat, koska vetkula. Noniin nyt tää on varmaan jo riittävän sekavaa, ja voin poistua samettiverhoa heilauttaen taas lavan taa! Oli kivaa, ja jännää! Moikku!

8 Comments Lisää omasi

 1. Liina sanoo:

  Lähen kaupoille.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Jeiiii, ihana uskollinen Liina! Tykkäät tästä, tiiän! 🥰

 2. Kata / Kynnenviilaaja sanoo:

  Hei mahtavaa, että oot puhaltanut kevään uutta virtaa tuttuun blogiin!
  Täällä ollaan!
  Ja on muuten kivoja sävyjä.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Jesss, mahtavaa! Kiitos kun huikkasit! 😍

 3. Salla sanoo:

  Ihana lukea sun blogia ❤️ Ja mieletön sulla varsinkin tuo Gossip! Mua kovasti kuumottelisi Emmalla bongattu Mischief, mutta 36 e on hirveen monta rahaa, kun noita huulipunia on jo hirv…muutama muutenkin 😅

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Ihana kuulla, kiitos! Joo Mischief on myös kiinnostava, se näytti Emmalla superhyvältä! Ja nyt sellainen paljastus, että nämä omatkin ostin jollain 20% tai 25% alennuksella, kun kohdalle sattui. Sit rahoja ei mennyt enää ihan niin montaa yhteen punaan 😅

 4. Olin menossa kans kaupoille kunnes näin hinnan :D sen verran huulipunia- ja kiiltoja avaamattomana jemmassa etten voi perustella uuden hankintaa, mutta jos joku ale sattuu kohdilleen niin Upgraded olis mun sävy, koska tykkään nudeista ja mattahuulet on kyllä mun juttu <3

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo, hinta on kova — ei auta kiistää! 😅 Toinen mun kaikkien aikojen suosikkimattapuna on YSL:iltä (tosin jo lopetettu, ymmärtääkseni), ja se on kans jotain neljänkympin korvilla. Niitä ostaisin lisääkin, jos vielä vaan jostain sais. 😮‍💨

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.