Verkkokauppaa perustamassa – Davines ja Comfort Zone veivät mennessään!

Hei hei heiiiii, nyt on kuulkaa suuria uutisia! Ihan hirveän tarkkasilmäinen ei tarvitse olla huomatakseen, että blogissa on pidellyt hiljaista jo hetken aikaa, mutta selittelyn sijaan keskitytään suuriin uutisiin, sillä en ole vielä ehtinyt julistaa uutta aluevaltaustani täällä ollenkaan ja TADAA – hyppäsin kesäkuussa mukaan verkkokauppamaailmaan! Pääsin konsultoimaan kolleegaani ja hyvää ystävääni Siniä, jonka monivuotinen haave vastuullista kosmetiikkaa myyvästä verkkokaupasta konkretisoitui nyt.

Jos et malta lukea pidemmälle kurkkaamatta heti mistä on kyse, siirry The House of Sustainable Beauty -verkkokauppaan tästä!

The House of Sustainable Beauty

Blogia pidempään lukeneet muistanevat palavan intohimoni Davines-tuotteisiin ja italialaisen Comfort Zone -brändin ihonhoitotuotteisiin, jotka ovat pyörineet loppuneet-listauksissa vuosikausia.

Olen tehnyt molempien Davines Groupiin kuuluvien brändien maahantuojien kanssa töitä ja nähnyt läheltä, millaisia valintoja tuotteiden takaa löytyy. Kun fanihenki oli jo valmiiksi melko tapissaan, ei tarvittu kuin yksi pieni sysäys tänä keväänä ja huomasin vastaavani minulle esitettyyn kysymykseen ”No, jooo-o, miksei!”.

Ja vaikka siinä mutistessani en yhtään tajunnut edessä olevan työn todellista määrää, uumoilin silti, että taisi tulla astuttua melko syvään kuoppaan. Mutta nyt se on siellä! Suuren internetin syövereissä, mieletön vastuullisen kosmetiikan nurkkaus! Vähän keskeneräinen raakile vielä, mutta kaikki toimii ja tuotteet on hyllyssä ja olo on kuin ensimmäistä kuolaansa valuttavan imeväisen emolla! Awwws!

Kuvankaappaus The House of Sustainable Beauty -verkkokaupan etusivusta

The House of Sustainable Beauty on vastuullisen kosmetiikan verkkokauppa

The House of Sustainable Beauty on Helkanhelmi-hoitolaa pyörittävän Sinin intohimoprojekti, jota lähdettiin maalaamaan suurella siveltimellä ja sydämellä. Sain luvan kertoa projektista blogissani, joten täältä pesee!

Vai mitä sanotte ensihätään tilatuista 4600 pahvilaatikosta ja vanhan maamiesseurantalon kiikkerään yläkertaan perustetusta varastosta, jonka portaissa tuotteita kannetaan edestakaisin otsa hiessä ja pohkeet krampaten?

Sini kantaa verkkokaupan laatikoita

Verkkokaupan perustaminen ja siihen liittyvät yllätyskäänteet pääsisivät varmaan paremmin edukseen kirjassa kuin blogitekstissä, mutta yllättävän hyvissä fiilisissä edetään tähänastisten kompastelujen kolhuja paikkaillen ja toisiamme tuuppien.

Mitä on vastuullinen kosmetiikka?

Tuotevalikoima on tietysti koko toiminnan ydin.

Kantavana ajatuksena oli keskittyä vastuulliseen kosmetiikkaan, joka noudattaa kestävän kehityksen periaatteita ja käytäntöjä mahdollisimman laajasti ja on sen lisäksi laadukasta ja elämyksellistä. Sillä käsi pystyyn sinä, joka suostut luopumaan kaikista hyvää mieltä tuovista aistielämyksistä pelkästään ympäristötekojen nimissä?

Sustainable Beauty -käännös

Ymmärrän, että jyrkkiä periaatelinjoja vedettäessä kosmetiikka on ensimmäisenä tulilinjalla (joskus syystä, joskus syyttä), mutta koen, että tässä keskustelussa olisi korkea aika haastaa meidän käyttäjien lisäksi myös vähän koko toimialaa. Vastakkainasettelusta ja mustavalkoisuudesta olisi hyvä hetki päästää irti ihan just nyt ja niiden sijaan keskittyä siihen, että valinnat olisivat mahdollisimman hyviä.

Tiettekö, ettei pyrittäisi täydellisyyteen niin pitkään että sen saavuttamattomuuteen väsyy, vaan tehtäisiin siinä matkalla niitä valintoja, jotka ovat askel kohti oikeaa suuntaa.

I went in search of a bad person

Elämässä ja ympäristökeskustelussa tehdään jatkuvasti kompromisseja ja niitä olemme verkkokauppaa rakentaessa joutuneet tekemään myös me. Muutamia nopeita esimerkkejä:

 • Pahvilaatikot teetettiin mahdollisimman pitkälle kierrätysmateriaalista, mutta pelkkä kierrätysmateriaali ei ole yhtä kestävää, joten mukana on myös uusiokartonkia.

  Miksi?
  Matkalla hajoavien lähetysten uudelleenlähettäminen ja kuljetuksessa kärsineiden tuotteiden mahdollinen hävittäminen on kestämättömän turhaa resurssien käyttöä.

  Siksi
  siis mieluummin vain osittaista kierrätyspahvia, joka kestää kuljetuksessa paremmin ja on kuitenkin jo osa ratkaisua.
 • Pakkauksiin ei tehty painatuksia, sillä halusimme varautua muutoksiin, ja siksi teetätettiin soijamustetta käyttävät leimasimet, joilla pakkaukset koristellaan.

  Miksi?
  Isomman laatikkoerän tilaaminen on logistisesti ja ympäristön kannalta järkevämpää, mutta jos Sini joskus muuttaisi mielensä siitä, mitä pakkauksessa pitäisi tai olisi kiva lukea, olisi riski sille, että aiemmille pakkauksille ei olisikaan käyttöä tai muutoksia ei saataisi tulille riittävän nopeasti.

  Siksi siis mieluummin pakkausvaiheessa käsityötä vaativa viimeistely kuin bulkkiratkaisu. (Plus että onpa muuten hiukan söötti se leimajälki pahvilaatikossa!)

  Sustainable Beauty -leimaSustainable Beauty -leima

 • Tuotteet varastoidaan vanhan maamiesseuran talon yläkerrassa, jonne johtavat natisevat ja liukkaat kierreportaat. Sinin pohkeet ovat alkaneet muodostaa ihan uudenlaista kulmikkuutta.

  Miksi?
  Ihanteellinen ratkaisu olisi ollut maan tasalla ja postikonttorin välittömässä läheisyydessä jossain lähempänä keskustaa, mutta halusimme tukea paikallista yhdistystoimintaa ja ottaa hyötykäyttöön muuten tyhjillään olevaa historiallista tilaa.

  Siksi siis mieluummin portaita, pohjetreeniä ja lyhyt siirtymä lähetyspisteeseen kuin kliininen varastohuone liikekeskuksessa.(Ja myös siksi, ettei tavoitteena ole Citymarketin volyymi Riitan Grillin hauiksilla. Käsityöläisyyden henki on osa elämystä.)

Miksi Davines ja Comfort Zone?

Davines-hiustuotteet ja Comfort Zone -ihonhoitotuotteet olivat selkeä ja helppo valinta verkkokauppaan, jonka kantava ajatus on kannustaa tekemään kosmetiikkavalintoja, jotka tekevät hyvää elämyksellisyydestä tinkimättä.

Molempia tuotelinjoja valmistava Davines Group on italialainen perheyritys, joka on jo pitkään kulkenut omia polkujaan vastuullisten valintojen etulinjassa. Davines Groupilla on vastuullisuuden takeena B Corp -sertifiointi, joka on kosmetiikkamaailmassa vielä melko harvinainen.

B Corp sertifiointi

(Tunnetummista brändeistä B Corp -sertifiointi on mm. The Body Shopilla, Aesopilla, Alima Purella, Dr. Hauschkalla ja Sunday Rileylla, mutta kosmetiikkateollisuuden kokoon nähden kyseessä on melko marginaalinen joukko. Sertifiointia voi hakea omalle yritykselleen kuka tahansa.)

Me olemme molemmat työskennelleet näiden brändien parissa vuosia (minä maahantuonnissa ja Sini hoitoloissaan Helkanhelmessä ja Helmi Hair Wellness Spassa ja Suomen ainoana Comfort Zone -kouluttajana) ja kun tiemme ristesivät vuosia sitten jossain Comfort Zone -tapahtumassa, luulen että yhteistyön ensimmäiset kipinät lennähtivät ilmoille jo silloin. Meillä on molemmilla tapana innostua nopeasti ja ajoittain luottaa tunteeseen enemmän kuin laskelmointiin, mutta uskomme myös, että pehmeillä arvoilla ei tarvitse jäädä jalkoihin.

Sini ja Petra Sustainable Beauty

Verkkokaupan perustaminen keskellä pandemiaa – miksi ihmeessä?

Aloitin keväällä hetken mielijohteesta yrittäjän oppisopimuskoulutuksen digimarkkinoinnista ja sen sisältö pohjaa pääosin verkkokaupan avaamiseen ja kehittämiseen. Muistan ensimmäisten inspiroivien luentojen aikana miettineeni, että vitsi, pääsisinpä yhdistämään nämä ideat ja jo aiemmin verkkokaupoissa kertyneen osaamisen johonkin omaan projektiin, ja kun sitten lipsautin tämän ajatuksen ääneen Sinille, päädyttiin yllä kuvattuun No hitto miksei -tilanteeseen.

Pikakelataan muutama kuukausi, joitakin hermoromahduksia ja kymmeniä tunteja ekselöintiä eteenpäin ja ollaan syksyssä 2021. Verkkokauppa on palvellut Davines- ja Comfort Zone -faneja jo kaksi kuukautta, enkä enää pelkää päivittäin kuolevani stressin aiheuttamaan sydämenpysähdykseen.

Okei se oli vitsi – mutta vain puoliksi. Näkisittepä Ouran lukemat touko-kesäkuulta.

Verkkokauppaa kahdesta kaupungista

Työnjako kahden kaupungin välillä on selkeä: Sini vastaa varastosta ja käytännön arjesta Valkeakoskella ja minä hoidan freelancer-pohjalta markkinointia ja sisällöntuotantoa Turussa. Aina välillä pyrähdämme kasvotusten itkemään hetkeksi toistemme olkaa vasten ja sitten kilistämään lasillisella kuohuvaa taisteluhengen vahvistamiseksi, mutta arkinen tiimityöskentely etänä ei onneksi ole nykymaailmassa enää mikään ongelma.

Jatkan normaalisti päivätöitä viestintäyrittäjänä ja teen monenlaisia projekteja omille asiakkailleni, mutta illat ja viikonloput hienosäädän ja hallinnoin verkkokauppaa. Kesän aikana on tullut tutuksi mm. pilkuntarkka CSV-vienti ja -tuonti, joilla satojen tuotteiden tietoja säädetään. Yksi pilkku väärässä paikassa ja mitään ei tapahdu – hirveän lannistavaa! – mutta kun sen sitten saa lopulta onnistumaan, ei ole siistimpää fiilistä kuin se, että tein sen ITSE!

Sustainable Beauty etusivu

Haluaisitko kuulla lisää poimintoja verkkokaupan arjesta? Otamme hirmu mielellään vastaan kaikenlaista palautetta ja ideoita verkkokauppaan liittyen, joten älä epäröi kommentoida tähän artikkeliin tai lähettää meille meiliä tai hiipiä verkkokaupan lukuisiin inbokseihin somessa tai sähköpostitse.

Jos tarvitset apua tuotteiden valinnassa tai niistä tulee mitä tahansa kysyttävää, yritän auttaa parhaani mukaan tai ohjaan tarvittaessa eteenpäin Sinin hoteisiin.

4 Comments Lisää omasi

 1. Eira sanoo:

  Olipa hyvä teksti! Fiilaan sua kyllä ihan täysillä, kun samoja hommia tässä tullut itsekin touhuttua koko pitkä vuosi… Teidän kauppa on kyllä huippu, ja te ootte ihana tiimi. <3 Mielelläni luen postauksia aiheesta jatkossakin!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Jee, kiitos – ihana kuulla just sulta! <3 Ja odotan innolla myös teidän tulevaa projektia! Palataan siis! 😍✨

 2. Vandaalia sanoo:

  Olisi kiva kuulla teidän suosikkituotteita valikoimasta ja/tai suosituksia tietyille hiuslaaduille tai ihotyypeille :) esim. vaikka siellä verkkokaupan blogin tai instan puolella! Ja muistahan mainostaa vaam rohkeasti kauppaanne aina kuin mahdollista :D

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Jes, kiitos – idea meidän omien suosikkien esittelystä on itseasiassa muhimassa jo, mutta yritän vauhdittaa toteutusta! Ihonhoitotuotteet on valikossa jaettu jo ihotyypeittäin, mutta hiustuotteilla polku on ehkä vähän hankalasti tuotemerkin takana ja siellä tuotelinjoittain. Mutta olen panostanut hakutoimintoon ja pitäisi löytyä oikeita juttuja esimerkiksi hakemalla sanoilla ”tuuheuttava” tai ”kuiville hiuksille”. Kiitos näistä huomioista, otan tarkasteluun ja mietin toteutusta!

   Ja pienen piston tunnen tuosta instan maininnasta, se on vielä vakaasti lähtökuopissa eikä ollenkaan siellä ensimmäisellä näytösluonteisella suoralla, jossa sen jo haluaisin olevan – mutta kirin!

   Kiitos kommentista! 🥰

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.