Nahkalakka

Tekstuuribuumi jatkuu. Karvapinnoitteen jälkeen sain käsiini kaksi pullollista Nails Incin uutuuslakkaa, joka jättää kynsiin nahkamaisen pinnan. En ole koskaan jonottanut designerlaukkua, mutta kynsilakkaa, voi kyllä.

Leather and Skulls -pakkaukseen kuuluu kynsilakan lisäksi neljä pääkallokoristetta, puutikku ja liimaa. Mustan lakan koristeet ovat väritykseltään hopeisia ja beigen kullanhohtoisia, molemmat silattu kirkkailla koristekivillä. Pääkallot ovat mielestäni pakkauksen sivuseikka, eivätkä edes erityisen laadukkaan tuntuisia. Samanlaisia saa askartelukaupoista. Lisäksi on vaikea uskoa, että pakkauksen liima saisi pidettyä pääkallon leveän suoran pohjan kiinni kuperassa kynnessä montaakaan tuntia. No nämätten tulevat pakkauksen mukana joka tapauksessa, kokeilkaa jos vaikka pysyisivät isovarpaissa sitten joskus sandaalikaudella. Akryyliin tai geeliinkin nämä saisi jämähtämään, joten jos välttämättä haluat kynsiisi metalliset bling-pääkallot, pyydä apua kynsimuotoilijalta.

Lakka on pullossa ihan tavallisen näköistä, mutta jo muutaman sekunnin päästä kynnelle alkaa ilmestyä pienenpieniä nystyjä, kuin pikkiriikkisiä hiekanmuruja. Näitä ilmestyy vieriviereen, niin että lakan pinta muuttuu hennosti röpelöiseksi. Kunnolla kuivunut pinta on nyt monen tunnin jälkeen vielä hiukan mattaisempi kuin kuvissa, jotka on otettu vain minuutteja levityksen jälkeen.

Nahkapinta ei ollut ihan sellainen, kuin kuvien perusteella oletin. Kynteen kuivumisen myötä ilmestyvä kuviointi erottuu vain äärimmäisen läheltä, kun oikeassa nahassa syyt jättävät toisiinsa paljon selvemmin havaittavat välit. Kuiva pinta jää röpelöisyyden vuoksi himmeäksi, joten mattaisuus saa pinnan muistuttamaan hiukan esikuvaansa. Tuntuma on jotain sileän ja karhean väliltä, hankala kuvailla tarkemmin.

Ohuella kerroksella nahkaisuus ei tule esiin. Molemmat värit ovat yhden ohuen kerroksen jälkeen sen näköisiä, kuin kynsi olisi kananlihalla. Niitä tekstuurin aiheuttavia pieniä nystyjä on siis liian harvassa. Kaksi kerrosta kuivui järkevässä ajassa, joten suosittelen ennemmin levittämään ne kaksi ohutta, kuin sadetanssimaan yhden paksun kerroksen kuivuessa.

Tällaisen tekstuurilakan päälle ei levitetä päällyslakkaa, sillä se häivyttäisi kuvioinnin alleen. Päällyslakattomuus vaikuttaa kestävyyteen, kun kuluminen näkyy pintakiillon sijaan suoraan värikerroksessa. Tämä lakka tuntuu kynnellä kovalta, mutta kunnollista kestävyystestiä olen rakennekynsien vuoksi jäävi tekemään. Hirmu hyvä kasvurajan peittäjä muuten, tämä meidän nahkis.

Hauska idea. Jännä nähdä kehittääkö joku tätä vielä eteenpäin. Nails Incillä on muutenkin kaikenlaisia erikoislakkoja ja mahdollisuus jopa pullotuttaa kokonaan oma kynsimaali. Couture-lakkaan saa erikseen sanella sisällön, korkin, etikettitekstin sekä pakkauksen. Sääli vaan, että lakkapullo kootaan ja tilataan brändin omassa nettikaupassa, sillä toimitusta Suomeen ei ole. Nämäkin nahkikset on tilattu Lookfantastic.comilta.


Sävähdys vai sivuutus?

Taustalla soi: Kid Rock

9 Comments Lisää omasi

 1. Taru sanoo:

  Pakko sanoa, että kammottavaa :P saan kyllä ihan samansuuntaisen pinnan aikaiseksi jokaisella lakkauskerralla, ei tarvita kuin kiire ja lapsi vessassa huutamassa pyyhkimään…..

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hahaa! :D Nää on tosiaan hiukan erilaiset nyt täyskuivana, mut en mäkään ole vielä kantaani valinnut. Aika näyttää löytyykö tällaiselle käyttöä. :)

   1. Elsa/ Oi mutsi mutsi sanoo:

    mulla tuli ihan sama mieleen, et nyt mun lakkauksella on nimi, Nahkalakkaus. Siihen tarvitaan tosiaan vain kiire, lapsi ja jotain murotöhnää pöydältä.

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     DIY Leather Nails – osuukohan tää johonkin hakukoneeseen? :D

 2. Ragdoll sanoo:

  Ohho. Kaikkea ne keksiikin! Ehkä voisi hiekkapaperi olla osuvampi nimitys? =D Hauskan näköiset ne kyllä on.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Onhan ne erilaiset. :) En osaa edes päättää näyttääkö jompi kumpi väri paremmalta. Tuo beige ei ole normaalisti mun väri yhtään, mutta tässä se jotenkin ”menee”, kun tekstuuri on erikoinen. :)

 3. Henna sanoo:

  Kyllä omaan silmään ainakin kuvien perusteella tuo musta on jotenkin kivemman näköinen. Tekstuuri tulee paremmin esille eikä näytä yhtä paljoa vain kiireessä lakatulta. Aika hauska idea kyllä! Omaan silmään ne karvakynnet oli kyllä veikeämmät :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Musta on tämän työpäivän aikana kerännyt eniten positiivisia kommentteja. Pitäisi lakata kaikki kymmenen, niin pääsisi kunnolla fiilistelemään. :)

   Ne karvakynnet olivat kyllä ihan omaa luokkaansa. Ehtoton baby doll -juttu sitten kun se tilaisuus joskus tulee. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.