Kokeilin Lash Lift -kestotaivutusta ripsiin – on hyvä!

Omat ripseni ovat pitkät, mutta piikkisuorat, eivätkä pysy kaarella edes vedenkestävän ripsivärin avulla. Pitkätkään ripset eivät näytä meikkaamattomina miltään, kun ne sojottavat alaviistoon. Olen suorien ripsien kanssa sinut, sillä jo useamman vuoden olen viihtynyt ilman silmämeikkiä pelkän värikkään huulipunan ja suittujen kulmakarvojen kanssa – mutta maskiaika vei huulipunasta terän ja aika oli viimein kypsä Lash Lift -kokeiluun.

Olen haaveillut ripsien Lash Lift -kestotaivutuksesta jo pitkään, mutta nyt rohkaistuin viimeinkin varaamaan ajan tutusta kauneushoitolasta ja kokeilemaan, miltä kestotaivutus näyttää ripsissä ja miten kauan se kestää.

Lash Lift -kestotaivutus

Mikä on Lash Lift eli ripsien kestotaivutus?

Lash Lift on ripsien kestotaivutus, jossa ripsiin tehdään ikäänkuin ripsipermanentti, josta monet ovat saattaneet 90-luvulla ja 2000-luvun alussa kuulla. Ripset kiinnitetään yläluomelle väliaikaisesti liimattuun kaarevaan silikonityynyyn, jonka jälkeen ne käsitellään useammassa työvaiheessa niin, että lopputuloksena ripset ovat kauniisti kaarella.

Monissa kauneushoitoloissa Lash Lift -palveluun kuuluu myös ripsien värjäys, sillä Lash Lift -käsittely vaalentaa ripsiä ja värjäämättömien ripsien kärjet ovat usein myös luonnostaan vaaleammat kuin ripsien tyvi. Värjätyt ripset näyttävät tummemmilta ja pidemmiltä ja kun pakettiin lisätään kaareva muoto, ollaan jo melkein ripsivärillä meikattujen ripsien vaikutelmassa.

Lash Lift -kestotaivutus ei satu eikä tunnu ikävältä, jos sietää maata paikoillaan silmät suljettuina 1-2 tuntia. Omat silmäni ovat erittäin herkät, joten osasin odottaa pientä epämukavuutta ja hukutinkin kestotaivutusta tekevän kosmetologin taukoamattomaan kysymysvirtaan, kun halusin jatkuvasti tietää miksi nyt tuntuu tältä ja nyt tältä.

Voiko Lash Lift -kestotaivutuksen tehdä kotona?

Lash Lift eli ripsien kestotaivutus on ammattilaisen tekemä hoito, eikä sitä kannata tehdä kotona. Ripsien taivuttamiseen käytetään karvan rikkisiltoja katkovaa permanenttiainetta, joka väärään paikkaan joutuessaan on vahingollista sekä iholle että limakalvoille, puhumattakaan silmistä.

Ammattilaisille suunnattuja aineita käyttävä koulutettu kosmetologi osaa tarkkailla aineiden aikaansaamia reaktioita ja puuttua peliin, mikäli jotain menisikin hassusti. Kotona tehty Lash Lift ei ole millään mittarilla järkevä idea, ellet ole koulutusta käynyt kosmetologi, joka tekee keikkaa kaverille.

Miten kauan Lash Lift -kestotaivutus kestää?

Lash Lift kestää ripsissä useita viikkoja, mutta lopullinen kesto riippuu aina omista ripsistä sekä siitä, miten uudet ripset kasvavat. Ripsien kestotaivutus ei siis viikkojen varrella oikene tai suoristu, vaan taivutetut ripset putoilevat pois ripsen luonnollisen kasvusyklin mukaan ja uudet, taivutettujen sekaan kasvavat ripset ovat jälleen suoria.

Taivutettujen ja suorien ripsien yhdistelmä on sitten se, joka sitten kannustaa pohtimaan uuden Lash Lift -käsittelyn aikataulua. En osaa ajatella, miltä lopputulos näyttää silloin, kun vain muutama ripsistä on enää kaarella, mutta katsotaan sitä sitten lähempänä. Toistaiseksi ripset ovat vielä kauniisti taivutetut, kun Lash Liftistä on kulunut kolmisen viikkoa.

Lash Lift -kestotaivutus kokemuksia

Kokemuksia Lash Lift -kestotaivutuksesta

Kestotaivutuksen eli Lash Lift -hoidon tekeminen ei siis satunnaista pientä pistelyä tai nykimistä lukuunottamatta tuntunut miltään, mutta enemmän oli tekemistä henkisen puolen kanssa, kun silmät oli ”liimattu kiinni” ja itsellä oli vaihtoehtona joko suoristaa tai koukistaa jalat hoitopedillä maatessa.

Silloin kun ripsiin ei levitetty aineita vaan odoteltiin niiden vaikutusta, juttelin kosmetologin kanssa kaikenlaista kuluttaakseni aikaa, mutta huomasin, että heti kun rentouduin jutustelemaan, myös alaluomille kiinnitetyt suojalaput tahtoivat liikkua paikoiltaan ja niitä piti asetella uudelleen. Kaikkein paras taktiikka olisikin siis vain yrittää rentoutua hiljaisuudessa ja hyödyntää luppoaika, jonka aikana et vaan voi tehdä mitään. Erittäin vaativa ajatus tässä ärsykkeitä pullistelevassa maailmassa, mutta ehkä juuri tähän tilanteeseen sopiva kokeilu.

Lash Liftin tekeminen kesti värjäyksineen hiukan vaille kaksi tuntia ja lopputuloksena ripset olivat todella kauniisti kaarella. Myönnän olleeni hieman skeptinen siitä, käykö niin kuin silmät surullisiksi muuttaneiden ripsipidennysten kanssa, joihin en tottunut ollenkaan ja päädyin inhoamaan jokaista minuuttia niiden kanssa. Ripsipidennykset saivat paitsi ilmeeni näyttämään surulliselta, ne myös tuntuivat jokaisella räpäytyksellä enkä lopulta viihtynyt niiden kanssa kuin reilun viikon.

Kestotaivutus on kevyempi vaihtoehto ripsipidennyksille, eikä ripsiin kiinnitetä mitään ylimääräistä, joten uskaltauduin kokeilemaan. Ainoat rajoitukset ovat kastelu ja sauna, sillä kestotaivutettuja ripsiä ei saa kastella 24 tunnin sisään käsittelyn tekemisestä eikä niiden kanssa saa saunoa 48 tuntiin käsittelyn tekemisestä.

Lash Lift kuivattaa ripsiä, joten ripsien päivittäiseen hoitoon suositellaan kosteuttavaa ripsiseerumia.

Ripset ennen kestotaivutusta – pituutta on, mutta mitään ei näy:

Lash Lift -kestotaivutus

Ripset Lash Lift -kestotaivutuksella – ripsien pituus pääsee oikeuksiinsa värjättynä ja kauniilla kaarella:

Lash Lift -kestotaivutus kokemuksia

Ottaisinko Lash Lift -kestotaivutuksen uudelleen?

Toistaiseksi olen ollut hirveän tyytyväinen Lash Lift -taivutukseen ja mikäli siirtymävaihe taivutuksen ja uusien suorana kasvavien ripsien välissä ei ole ihan mahdoton, näen hyvin todennäköisenä, että sijoitan tähän uudelleen 65 euroa.

Meikkaan arjessa hyvin satunnaisesti ja hillitysti, joten suurimman osan ajasta näytän Lash Liftin kanssa kotona hupparissani pyörien tältä:

Lash Lift -kestotaivutus

Ero meikkaamattomaan ja suoraripsiseen meitsiin on hienovarainen, mutta kuitenkin selkeä:

Ripsivärin kanssa ripsien kestotaivutus pääsee todella oikeuksiinsa, vaikka puhelimen etukameran kuva onkin valitettavan huonolaatuinen:

Lash Lift -kestotaivutus ja ripsiväri

Kestotaivutuksen myötä olen oppinut käyttämään ripsiväriä uudestaan, kun ripsien välittömästä suoristumisesta ei tarvitse murehtia. NYT ymmärrän myös niitä ihmisiä, jotka kokevat ripsivärin ainoaksi tarpeelliseksi meikkituotteeksi – siis jos mun ripset näyttäisivät aina ripsivärin kanssa tältä, yhtyisin taatusti näkemykseen!

Monissa meikkaamista koskevissa tutkimuksissa ripsiväri nousee suosituimmaksi meikkituotteeksi ja toki etenkin nyt kun puoli naamaa on suurimman osan ajasta maskin takana, ajattelen itsekin, että ripset ja kulmat on kiva pitää huoliteltuina. Olen sinut ihon ja ilmeen ikääntymisen kanssa, mutta pakko on näitä kuvia katsellessa sanoa, että ripsiväri tuo ilmeeseen kyllä selkeää skarppiutta ja katseeseen avoimuutta – jos nyt ei suoranaisesti viekään kasvoilta vuosia pois.

Kestotaivuttetuja ripsiä saa siis meikata normaalisti ja ne pitää myös puhdistaa kasvopesun yhteydessä normaalisti heti, kun 24 tunnin suoja-aika on kulunut.

Kestotaivutuksen hinnat vaihtelevat noin 60-90 euron välillä ja summaan kannattaa mielessään laskea lisäksi 20-40 euroa laadukkaaseen ripsiseerumiin, joka kuuluu kestotaivutuksen päivittäiseen hoitoon.

Onko sulla ollut ripsissä kestotaivutus tai oletko joskus harkinnut sellaista? Mitä pidit?

9 Comments Lisää omasi

 1. Tiina sanoo:

  Hei wau mitkä räpsyt ripsarin kanssa!! Mä kokeilin kerran tätä ja kulmien laminointia, kumpiinkaan ei jäänyt mitään! Käsittelyä jatkettiin vielä ja toinenkin kosmetologi tuli katsomaan, mutta hänkään ei keksinyt ratkaisua.
  Tarttis varmaan kokeilla uudelleen jossain toisessa paikassa, mutta toisaalta ei viitsisi uudelleen heittää rahoja hukkaan.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo, ripsarin kanssa niissä on kyllä näköä! ❤️ Nyt saa ihan eri tavalla iloa irti myös ripsarien testailusta ja niiden ominaisuuksista! 😁

   Ja voi ei miten tylsä kuulla, jouduitko siis maksamaan silti vaikkei käsittely onnistunut? 😳

  2. Anni sanoo:

   Joidenkin karvan laatu vain on valitettavasti niin lasinen ettei siihen aineet vaikuta :(

   Mutta postaukseen liittyen itse olen tykännyt ja samoin kulmien laminointia suosittelen kirjoittajalle seuraavaksi testiin :) Helpottaa arkilookin tekoa huomattavasti.

   1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

    Kiitos kommentista! Ja siis nimenomaan lasinen karvalaatu on hankala, ei esimerkiksi jäykkä tai paksu karva kuten luonnostaan tummat esim usein ovat?

 2. Miia sanoo:

  Mun kesälookkiin huhtikuusta syyskuuhun kuuluu ehdottomasti ripsien kestotaivutus. Mun ripset taipuu hyvin ja kestää kivoina noin 6 viikkoa ja sit alkaa se siirtymävaiheen ärsyttävin osuus. Taivuttimet onneks jeesaa ja noin viikossa tilanne on suht suoristunut ja voi alkaa odottaa uutta aikaa. Mulle on tehty taivutus 8 viikon välein. Syy miksi talvella en taivutuksia juurikaan pidä on rajaukset. Koen rajausten teon jotenkin hankalaksi kun ripset on kestotaivutettuina. Talvella meikit on itsellä vahvempia ja niihin kuuluu mustat tussirajaukset.

  Kulmien laminointia olen myös kokeillut mutta se ei pysy mulla kuin muutaman viikon joten on siirrytty kosmetologin kanssa pelkkään värjäykseen joka pehmentää karvaa niin että sen saa kulmageelillä helposti ojennukseen eikä ole niin hinnakasta.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hei kiitos, paljon hyvää tietoa tässä kommentissa! Mä en ole oikein päässyt sisään tohon kulmien värjäykseen, mutta en myöskään ole ajatellut sitä tuolta kantilta, että tekisi karvasta helpommin tottelevan. Hmm. Laminointi ei ehkä näillä mun kolokulmilla toimisi, vaan apua olisi ennemmin kai haettava microbladingista, mutta se on mun mittapuulla jo sen verran kajoava, etten ole vielä ottanut asiakseni tarttua aiheeseen.

   Mutta jännä nähdä nyt miten pitkään nää ripset on näin salonkikelpoiset! :)

 3. Piia sanoo:

  Hei, oliko jossain mainittu että missä tai kenellä kävit lash liftissä? ☺️
  On sen verran uusi postaus että puoli vuotta näitä googlettaneena positiivinen kokemus kiinnostaa, kun olin jo tilaamassa omaa lash lift kitiä netistä..

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Raision Serenity ja Mimmu ✨

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.