Peitevoide ja vasara

Keskiviikosta sukeutui tänään kookospähkinäpäivä. Voitte jo nyt laittaa taustalle soimaan sen pupukorvaisen ilveilijän kuuluisimman hermoromahdusbiisin, niin pääsette tunnelmaan.

Pummasin peitevoiteen jämät, kun putelin loppuosa ei suostunut tulemaan enää pumpun kautta ulos. Kohtasin vaarallisen haasteen pelottomasti silmästä silmään, sillä sävy oli iholleni täydellinen.

Muutaman aamun selvisin kallistelemalla, ravistelemalla ja loitsuamalla kämmenelleni riittävän määrän pisaroita, mutta tänään pandat jäivät muiden tuotteiden armoille. Sota on julistettu.

Pullo on lasinen ja suuaukossa on muovinen pumppuosa. Mustaa korkkia ei saanut väännettyä auki miehenkorvikkeella eikä pihdeillä. Se siitä voimailuvalikoimasta. Tuumailin hetken ja päätin että rikottava on, muuten ei etene.  Tartuin pullon molemmista päistä kiinni ja olin taittamassa sitä kahtia kuin oksaa, kun valo yhtäkkiä syttyi. Ei näin.

Käärin peitevoiteen minigrippiin ja kaivoin esiin työkalupakin. Viritin pullon papukaijojen väliin ja yritin kiristää leukoja yhteen. No näistä sormista on voima paennut joskus alakoulussa, kun aloin kasvattaa pitkiä kynsiä – tyhjä arpa tämäkin. Papukaijat irti ja vasara esiin.

Hiukan pehmikettä parketille ja pam. Ronkin kääreen esiin tv-tason alta ja keksin pitää kiinni pussin reunasta. Uusi isku. Katsoin pehmusteen päällä hypähtelevää petturia ja päätin pitää sittenkin kiinni korkkiosasta.

Silmät kiinni, lataus olan korkeudelta ja RÄMS. Ei mitään. Pieni riipaisu pussin päällä, pullossa ei jälkeäkään. Toinen isku. Kolmas. Yksi voimaveeässä ja uudelleen. Ei piru, ei mitään tehoa. Kiukku hyökkäsi ja latasin naama irveessä viimeisen iskun.

Poks.

Muistelen, että meni tuo lasinsiruilla meikkaaminen muodista jo aika pian faaraoiden vanavedessä.

Vaadin tämän ongelman ratkoneita henkilöitä ilmoittautumaan välittömästi. Mä haluan vastinetta mun ilmaisille meikkijämille. Millä ihmeen poppakonstilla se on ajateltu käytettäväksi loppuun?

Taustalla soi: M.A.Numminen

10 Comments Lisää omasi

 1. Taru sanoo:

  Mä varmaan koittaisin sahata muoviosaa poikki ja ronkkisin pumpun osat pois :) meillä tosin on noita työkaluja jokseenkin enemmän kuin keskivertotaloudessa :D

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Käypä suositus, mutta tarveiskohan siihen sitten höyläpenkin pitämään sitä sahauksen aikana paikoillaan?

 2. Myy sanoo:

  Koska on kauheen kivaa olla jälkiviisas ruudun toisella puolella, olisin keskittänyt vasaroinnit pehmusteen läpi korkkiin. Hyvällä tuurilla pullosta olisi katkennut korkin sisällä oleva lasinen kaula ja voiteet olisi saanut valuteltua ulos siruitta.

  Ehkä.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Jälkiviisaus on hyvästä, se osoittaa että virhe on ollut hyödyksi. Kokeilen ehdottomasti näin, kun seuraavaksi saan käsiini tällaisen. :)

 3. Sonia sanoo:

  Mä en jotenkin millään saanut itseäni tajuamaan, että tuossa on pumppu. Se kun näyttää ihan samalta kuin Lancômen meikkivoidetesterit, joissa on kierrekorkki ja siihen liitetty spaatteli. Ihmettelin, mikset vaan kääntänyt pulloa ylösalaisin jos spaatteli ei riitä pohjaan saakka. :D Blondi minä. Kyllä sitten uudestaan lukemalla selvisi, että siinä on pumppu. :D

  Kunnianhimoista loppuun käyttämistä, täytyy sanoa!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo oisin tietty voinut ottaa kuvan niin että pumppu on näkyvissä, mutta se ei touhutessa tullut mieleen.

   Mahtaisikohan olla olemassa joku ”piikki”, jolla lasiin saisi vain pienen reiän? Ja vaatiikohan sellaisen käyttö enemmän kuin mulla on antaa? :D

 4. Mari sanoo:

  Luin jostain DIY-jutun, että lasipullon saisi siististi rikki sillä viisiin, että kietoo pullon ympärille jonkun langan/narun, joka on kastettu alkoholiin ja polttaa sitten sen narun siinä lasin ympärillä, sen jälkeen dipataan lasiputeli kylmään veteen. Sen jälkeen lasin pitäisi ”leikkautua” siististi halki. Ainakin teoriassa… En ole kokeillut :D

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Ooo..! Luulen et tohon pitää pyytää jo taustajoukkoja sammutuspeitteen kanssa, mut kyllä, testaan. Kiitos!

   1. S-M sanoo:

    Muuuutta jos se lasipullo leikkautuu vedessä poikki, niin eikös vedet sujahda pullon sisälle..Ellei sitten onnistu laittaa vain pumppupuolta veteen.

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Sama kävi mielessä, mutta onneksi en ole vielä joutunut tämän pähkinän eteen uudelleen. Tota tekniikkaa pitäisi varmaan ensin kuivaharjoitella jollain tyhjällä lasipurkilla, mutta olisihan se veikeää jos oikeasti toimisi noin. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.