Kun ei sovi

Vilautin jo uusinta hankkimaani teknistä vimpainta. Se on kovaa mainetta nauttiva Cloud 9 -suoristusrauta, jonka pitäisi olla jos ei ihan GHD:n veroinen, niin ainakin hyvin likellä. Tai näin kuulin. Ostin raudan pelkkien huhupuheiden perusteella.

Valitsin minikokoisen Micro Ironin, sillä se oli huomattavasti täysikasvuista rautaa huokeampi ja uskoin sen olevan omaan tukkamittaani ja taitoihini sopivampi. Vähemmän kuumaa rautaa, vähemmän mahdollisuuksia tapaturmaiseen polttomerkintään.

Tilasin suoristajan nettikaupasta. Oletin sen olevan edullisin ja kätevin hankintakanava ja tein tilauksen vailla kummempia vertailuja. Tasan viisi minuuttia ostotapahtuman jälkeen huutelin hankinnastani muuan FB-yhteisössä ja tasan kuusi minuuttia ostotapahtuman jälkeen sain kuulla että suomalainen verkkokauppa olisi myynyt samaa kapistusta noin kympin halvemmalla. Oho.

Yritin perua tilauksen, mutta sähköposti oli täysin hukkaan heitettyä aikaa. Ymmärrän kyllä. Kaikenlaiset maaniset huithapelit perumassa tilauksiaan heti ensimmäisessä käänteessä. Lupasivat harkita asiaa, jahka postittaisin minulle saapuneen raudan takaisin heille palautuskäytännön mukaisesti omalla kustannuksellani. No, ajattelin, ehkäpä antaa sen kympin sitten olla ja hukattuna muistuttaa harkinnan tärkeydestä jatkossa. Säästetään se summa ja aika jostain muualta.

Kuten aiemmin kerroin, rauta on odottanut käyttöönottoa pakkauksessaan noin kaksi viikkoa. Nyt flunssan pihdeistä pyristeltyäni ajattelin polkaista arjen käyntiin ihan uusin kääntein ja kuorin raudan kotelostaan. Hiukan näin jälkeenpäin hymyilyttää, että kyseessä on juuri saman pituinen kaksiviikkoinen, kuin raudalla oli palautusaikaa. Ai miksi? No katsokaapas kun…

”European plug with UK fitting”

Vanha uskollinen, karvainen ja kauhtunut Babyliss ei pääsekään eläkkeelle ihan vielä.

Taustalla soi: Alphabeat

19 Comments Lisää omasi

 1. Noviisi sanoo:

  Mulla on sellanen muistikuva että Claes ohlsonilla myydään niitä päitä tollasiin että saa uk tyypin töpselit suomi rasioihin :)
  Kuulostipa irstaalta :D

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo siippa sanoi samaa. Tämä vaan jotenkin sopi kehykseen, että kalliista ostohinnasta saa omalla mölhöilyllä vielä vähän kalliimman. :)

 2. hiikka sanoo:

  Oiskohan… katselin, tuossa olevan kiva ruuvi ja töpselikin on kivan möhkäleinen. Voisit ruuvata ruuvin auki ja katsoa oliskos siellä alla european fitted töpseli alla… Ainakin UK:sta ostetuissa GHD raudoissa systeemi on tämä.

  1. hiikka sanoo:

   On se juuri tälläinen töpseli, avaa ruuvi ja käännä european plugi esiin.

   1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

    Sinne kurkattiin jo aamulla, ei valitettavasti ole. :/

    1. hiikka sanoo:

     Mitä??? Mistä oikein sen ostit??? ainakin Lookfantastic ja kaikki UK paikat jotka katsoin, myyvät dual adapterilla varustettuna.

     1. hiikka sanoo:

      siis se adapteri vain pitäisi poistaa ympäriltä ja normi eu tyyppinen johto pitäisi olla siinä ja sinä sanot ettei ole?

     2. Petra / Viilankantolupa sanoo:

      Kannessa on kaksi ruuvia. Molemmat on ruuvattu auki, mutta sisällä on vain piirilevy ja pari johdon pätkää. Perheen sähköalan edustajakin on sitä mieltä, että tyhjä on arpa.

 3. Myy sanoo:

  Eikö halkea koko mötikkä tuosta mötikän kiertävän sauman kohdalta? Se on ainakin täysin hyvä palautussyy, ettei UK-plugi lähde irti!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Laitoin sinne sähköpostia, katsotaan kuinka käy.

 4. Juille sanoo:

  No mutta hei, vaikeuksien kautta voittoon, eiks niin? :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Toivotaan! :)

 5. Clasun adapterit toimii hyvin myös UK-suomi päin. Osta sellainen (maksaa max. parikymppiä), jossa kaikki toimii kaikkiin suuntiin niin saat minkä vaan laitteen pelittämään reissussa kuin reissussa. Mötti on ruma kuin mikä, mutta toiminnallisuus ratkaisee.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Pari kymppiä tuntuu tämän hankinnan päälle ihan ryöstöltä, mutta alkaa vaikuttaa siltä, että se on ainoa vaihtoehto..

 6. Sanna sanoo:

  Voi siun kanssais, kun on huono tuuri. On aika kivikkoinen tie teikäläisellä ton suoristusraudan kanssa… :/

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   No kieltämättä. Ehkä se tästä vielä sohlaantuu kun jaksaa olla kärsivällinen? :)

 7. Ailakki sanoo:

  Herttinen sentään! Ostin Lookfantasticilta GHD:n ja koin saman epäuskon tunteen, kun avasin paketin.. Clasulta hain sitten adapterin (5-6€), enkä voinut kuvitellakaan, että sieltä töpsykän sisältä löytyisi eu-töpsykkä. Täytyy heti kotiin päästyä tarkistaa. Tosin Lookfantasticin sivulla luki, että ainostaan brittiläisellä systeemillä. Tämän tekstin hoksasin tietty vasta sitten, kun paketti oli kotona ja karmea töpseliasia valjennut…

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo toi nettikaupan kutsu on kyllä paha, huumaantuu hetkessä eikä malta lukea loppuun. Sattuu näköjään muillekin. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.