Kynsien koristelu foliolla

Pitkästä aikaa luvassa aamupalakynnet! Aamupalakynnet on konsepti, jonka lanseerasin kattamaan kaikkia niitä helppoja kynsikoristeluja, jotka voi ja ehtii tehdä aamukaffen lomassa. Tähän saakka se on useimmiten sisältänyt erilaisia pilkkuviritelmiä, mutta nyt pääsin käsiksi koristelufolioon ja otin työn alle Viilankantoluvan ensimmäiset foliokynnet. Olen nähnyt ohjeita koristelufolion käytöstä silloin tällöin, mutta nyt kun läksin puuhaan itse ensimmäistä kertaa, räpsin samalla vaihekuvat helpottamaan muita ensikertalaisia.

Aloitetaan pohjalakkauksella, jonka tulee olla täysin kuiva. Omilla kynsillä on Shellac-kestolakkaus sävyssä Hot Pop Pink. Seuraavaksi pähkäillään teemaan sopiva folio ja näille kynsille poimin folionipusta tumman fuksian, käärmeennahan ja hopeisen folion.

Folio vaatii tarttuakseen folioliimaa. Sitä voi levittää halutessaan tarkasti koko kynnelle tai summamutikassa sinne tänne, kuten tässä. Liima kuivuu muutamassa sekunnissa läpinäkyväksi, jolloin on aika iskeä folio kiinni. Paina haluttu folio kynnelle mattapinta kynttä vasten, varmista että folio on kosketuksissa koko liima-alueeseen ja nosta. Taikaa!

Kun tämä simppeli tekniikka on hallussa, rajoja ei aseta muu kuin foliovaraston laajuus ja oma mielikuvitus – eivätkä oikeastaan nekään. Foliot ovat halvempaa kuin se kuuluisa pesuaine ja mielikuvitusta voi ruokkia selaamalla kuvia instagramista tai hakukoneen kuvahausta.

Kun kynnet on haluttuun asuun foliotettu, luomus kannattaa suojata tukevalla päällyslakalla. Tässä kolmen folion suojana CND Vinylux Weekly Top Coat. Koko yhden käden koristelu syntyi tavaroiden haalimisesta päällyslakan kuivumiseen noin viidessä minuutissa.

Foliojemmassani odottelevat myös nämä mustalla pohjalla virnistelevät hopeiset pääkallot ja vaikka en muuten henkeen ja vereen luunkalistelija olekaan, odotan tohkeissani tilaisuutta läväyttää nämä veijarit kynsille. Ruisrock?

Foliokoristelu – tuttua huttua vai uutta lunta?

* * * * *

First time with foils. I liked it! Easy peasy and perfectly restless looking. Can’t wait to incorporate the skulls into a nail look!

8 Comments Lisää omasi

 1. Foliot on mulle se uusi musta, niin helppoa ja nopsaa :)

  1. Täysin samaa mieltä! :)

 2. emmuli sanoo:

  Onpa kivat! Pitääkin tutustua näihin folioihin enemmän :-)

  1. Juu ehdottomasti kannattaa jos koristeluintoa on! :) Hyyyyyvin helppoa!

 3. ASx2 sanoo:

  Talk like a pirate day on aina 19.9. :D

  1. Vasta silloin?! Ei tuu kauppoja, pakko päästä yarrraamaan ennen sitä! :D

 4. Laatikostossa odottaa, mutta ah – miksi?!
  Mieleni ei kerro, joten kai mun täytyy ronhkaistua ja heittää foliot joku päivä Kynnenviilaajan kynsille..? Sen verran räyhäkät ovat, että haluan kokeilla.
  Ja noi pääkallot – Petra. Odotan niitä; kovasti. :D
  Postausta haukkana kyttäillessä.

  -Kata, Kynnenviilaaja –

  1. Joojoo, käyttöön vaan! Turhaan pihtaat kelpo tavaraa! Ja pääkallot saattavat ilmestyä eetteriin nopeammin kuin luuletkaan.. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.