Nakunaamasta juhlameikkiin

juhlameikki_opastus_

Viritin eilisiin juhliin valmistautuessani kameran jalustalle ja suunnittelin kuvaavani teille lyhyen tutoriaalin. Koska lähestyn asiaa tästä kulmasta, keksittekin ehkä jo, että sellaista ei ole luvassa. Annan itselleni läksyksi lisää harjoittelua tutoriaalikuvaamiseen. Tässä siis tällainen pätkitty katsaus siihen, miten yhdet kasvot puettiin juhla-asuun.

Meikittömät kasvot, eli tästä lähtee. Sen lisäksi että olen meikittä kaunis kuin rantakallio, olen lisäksi hirmu luonteva valokuvissa.

Kasvoilla kosteusseerumi, kosteusvoide, väritön pohjustusvoide sekä huokosia häivyttävä pohjustuspuikko.

Pohjameikki ilman kulmakarvoja eli karu totuus kasvatteluprojektistani. En tiedä kiinnittikö kukaan huomiota reissumeikkipostaukseni yhteydessä siihen, että jätin hyvillä mielin pois ripsivärin, mutta käytin kuitenkin kolmea eri kulmakynää. No, sille on syynsä.

Edelliseen lisätty meikkivoide, peitevoide ja puuteri.

Meikkipohja ja kulmakarvat.

Kolmen kynän kulmakarvat. Vaaleimmalla pohja, keskimmäisellä aukkokohtien tummennusta ja tummimmalla alaraja sekä ”häntä”. Tässä menee virallisesti meikkaamiseni kipuraja sekä se kohta, jossa en enää koe itseäni alastomaksi. Jos sanon, että en ole meikannut, se saattaa tarkoittaa tätä. Silmät ovat edelleen nakusillaan.

Meikkipohja, kulmat ja silmämeikki.

Tässä silmämeikin kohdalla se vaihekuvaaminen kyykkäsi lopullisesti, joten tässä ollaan nyt jo suoraan asian ytimessä. Väritön pohjustus, tumma pohjaväri koko luomelle, ripsityven vihreytys kynällä, sisäkulman valotus vaalealla luomivärillä sekä reilu kerros ripsiväriä ja sisäluomen tummennus kajalilla. Kasvoilla edelleen pelkkä meikkipohja ilman varjostuksia tai poskipunaa.

Valmis meikki.

Edelliseen lisätty varjostukset, poskipuna ja hohdepuuteri sekä kevyt huulikiilto.

Koko setti oli kuvaamisineen valmis noin kolmessa vartissa. Näen tässä potentiaalia ihan vakavastiotettavalle opastamiselle, jahka se vaiheittainen tallentaminen vaan pysyy mielessä koko meikkaamisen ajan.

Nyt saatte ruotia. Saitteko mitään irti tästä puolihalvaantuneesta kuvakertomuksesta? Tarvitsetteko tietoonne jotain tiettyjä sävynimiä? Muuta, mitä?

* * * * *

I had a plan on doing a step-by-step thingy on my evening makeup routine, but forgot to take pictures. Yeah. It’s just that easy to goof. Here’s what I got, hope it’s of entertainment to you guys.

14 Comments Lisää omasi

 1. Helena sanoo:

  Tosi kaunis meikki! Oon kulmajutussa ihan samanlainen. Vaikka ripset ovatkin ihan vaaleat ja näkymättömät ilman meikkiä, voin helposti lähteä ilman silmämeikkiä ulos ovesta – kunhan kulmakarvat vaan ovat paikallaan! Rakastan kulmien meikkaamista!

  1. Juu, sama! Ilman kulmia kasvot ovat niin raamittomat, että niitä ei edes ripsiväri pelasta. :)

 2. Päivi sanoo:

  Mulla kävi ihan samoin, kun aioin tehdä utusilmistä tutoriaalia, paitsi että kuvasaldo jäi vielä heikommaksi. :D Näytät ihan mielettömän upealta! Rakastan tuota silmämeikin ja poskipunan yhdistelmää.

  1. Kiva kuulla, etten ole ainoa! :D Kiitos. :)

 3. HeidiB sanoo:

  Onpas kaunis meikki! Ja mun mielestä kyllä se rantakalliokin on kaunis ;)

  1. Hihi, kiitos! :)

 4. Elisa sanoo:

  Voi että, kun olet kaunis tuossa viimeisessä kuvassa!

  Mulla on myös kulmakarvaongelma, mutta mulla ne karvat ei vaan kasva. Nypin varmuudeksi hajakarvat vasta kulmien laittamisen jälkeen, etten vahingossakaan nypppäisisi pois yhtään kaunista siipikaarta tukevaa karvaa. Varsinkin oikean silmän ”lähdön” ja siiven korkeimman kohdan väli on ihan toivoton: ei karvan karvaa oikeassa paikassa! Argh!

  1. Oi eiii, tunnen tuskasi! Jos tuosta mun lähtötilanteesta katsot sen ”ylimääräisen” hajakarvaosion, mikä kasvaa sen ainoan yhtenäisen linjan alapuolella, niin se on se mitä on alkuvuodesta saakka kasvateltu..! :D Että aika hitaanlaisesti täälläkin etenee! :’D Sitkeesti vaan, sis!

 5. Kiki sanoo:

  Huulikiilto!! Mikä??? Ihana!!

  1. MACin Cremesheen Glass ’Calypso Beat’ -vanha kokoelmasävy. Vastasvia löytyy myös vakiovalikoimasta. :)

 6. satunnainen lukija sanoo:

  Olet tosi taitava meikkaaja. Pakko kuitenkin sanoa, että vasta tuosta meikittömästä kuvasta huomasin, kuinka nätit silmät sulla on :)

  1. Kiitos, olipa jännä kuulla! Itse koen, että silmät hukkuvat ilman meikkiä ihan näkymättömiin. :)

 7. Myy sanoo:

  Todella kaunis lopputulos! <3 Vaihe-vaiheelta-tutoja odotellessa!

  1. Kiitos, Myy. Yritetään skarpata! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.