Henkilökohtainen manikyristi

Sellaiseksikin tämä jokapaikanreera näköjään vielä taipuu. Siskoni on ollut kynsiensä kanssa möttöllään siitä saakka kun pari vuotta sitten lopetin kynsimuotoilijan työt ja vaikka osa kynsipettymyksistä onkin ollut asenneperäisiä, on minunkin pakko myöntää että huonoissa kantimissa ovat siskoparan tämänhetkiset raaputtimet. Talvi ja puutteellinen hoito ja mitä-näitä-nyt-tässä-kehtaa-ladella ovat johtaneet siihen, että tilanteessa ei ole hurraamista. Viritin keittiöön kestolakkauspisteen ja otin liuskoittuneet lärpäkkeet haltuun.

Huonokuntoisia kynsiä avittaa paitsi runsaskätinen öljyäminen, pakkaselta suojaaminen ja ehjä kynsilakka, pidemmällä aikavälillä myös kestolakkaus. Ja koska kestolakkaustekniikoiden valikoima on laaja kuin allekirjoittaneen huulipunakokoelma, tarkennan vielä että nimenomaan sellainen kestolakka, joka ei tarvitse kiinnittyäkseen kynnen karhennusta. Jos kynnen pinta karhennetaan viilalla joka kerta kun lakkaus uusitaan, ollaan ennen pitkää piinallisessa oravanpyörässä, josta on hyvin hankala luovia kuiville. Siskoni kynsille näytin sen verran pehmustettua viilaa, että sain jo revenneet liuskat viilattua pois. Siistin samalla kuivat kynsinauhat ja viilasin kynnet yhtenäiseen malliin.

Käsittelin kynnet CND Shellac -kestolakalla, josta sain maahantuojalta muutaman tutustumiskappaleen. Olen käyttänyt tuotteita jo silloin kun vielä voitelin leipäni kynsihommilla, joten ihan sokkoammuntana lähetetystä pr-paketista ei ole kyse. Sainko tuotteet siksi että kirjoitan blogia vai siksi että olen muuta kautta yhteydessä maahantuojan kanssa on kai tulkintakysymys, mutta mukavampi se on kuitenkin tässä yhteydessä mainita. Saatuja ovat.

Puolen tunnin operoinnin aikana maailman murheet oli puitu järjestykseen ja siskon kynnet tuettu kauniilla metallinhohteella. Tämän tuotteen paras puoli on hellävaraisuuden ohella ehdottomasti se, että se joustaa kynnellä kuin kumi. Kun lakkapinta joustaa kynnen liikkeiden mukana, se myös kestää siistinä pidempään. Kasvuraja piilotetaan kestolakkaan täsmäsävytetyllä kynsilakalla, jonka annoin siskolleni lainaksi. Jos kestolakkauksen ikä ja vaiheittainen kuluminen kiinnostavat, voin kertoilla sisaruskynsien kuulumisia myöhemmin. Halukkaat voivat hepittää alle.

Siskon haltioituneesta hymystä päätellen eläköitynyt ja tiukkaa ei:tä viljellyt kynsimuotoilija saattoi juuri antaa paholaiselle pikkusormen.

Kynnet/Nails:
CND Shellac Base Coat*
CND Shellac Ciffon Twirl*
CND Shellac Top Coat*

*saatu/gifted*

* * * * *

I haven’t done my sister’s nails since I quit my nail job two years ago, but when I saw these, I had to. A quick set of Shellac should keep her nails neat and mind calm for a few weeks. A private manicurist, how many of you have one?

4 Comments Lisää omasi

  1. Salla sanoo:

    Oi, ihana lopputulos (ja tosiaan oli pieni huolto paikallaan <3)! Mä ehdotan pientä diiliä siskon kanssa: sä pidät hänen kyntensä kuosissa ja hän sitten siihen kuluneen ajan verran ulkoiluttaa teidän koiria tai hoitaa lasta. Win-win? :)

    1. Haha, NEROKASTA! Esitän heti tämän puheenvuoron eteenpäin ja ohjaan vastamutinat sun blogiin. :D

  2. Sissi sanoo:

    Melekoinen muodonmuutos! Hyvältä näyttää:)

    1. No eikö! Pakko sanoa että tästä tuli oikein perusteellisen hyvä mieli. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.