Paras peitevoide näpyille, silmien alle ja oikeastaan kaikkeen

linkit

Aika kova väite siinä otsikossa, vai mitä? No antakaahan kun esittelen tyypin ja perustelen tarkemmin.

Olen meikkipohjan kanssa sillä tavalla laiska, että mieluiten teen mahdollisimman vähän, mutta sellaisella akselilla, että saan kuitenkin aikaan haluamani lopputuloksen. Olen laiska kerrostamaan tuotteita kasvoille ja pesemään siveltimiä ja tietty lisäplussaa tulee siitä, jos peitevoidetta voi päivän aikana tarvittaessa lisätä nenänpieliin ilman että kuivuus korostuu – tällöin myös pakkauksen pitää kestää käsilaukussa saatuja osumia. Ja tällainen tuote on olemassa, kaikki boksit on kuulkaa ruksittu!

peittavin_peitevoide

MAC Studio Finish SPF35 Concealer -peitevoide on vahamainen ja erittäin peittävä peitevoide, jossa on SPF35-suojakerroin. Kiinteä peitevoide sisältää hirmuisen määrän pigmenttiä ja on siksi hyvin riittoisaa käytössä. Aluksi sitä on jopa vaikeaa ottaa sormeen riittävän vähän, sillä yksi sipaisu purkkiin riittää helposti peittämään puolet kasvoista.

Peitevoiteen vahamainen koostumus ei levitettäessä tunnu kuivalta eikä myöskään kuivu puuteriseksi, joten se sopii (toki levitystekniikasta riippuen) myös kuivalle iholle, mutta kaipaa kiinnitykseen pikkuisen puuteria. Rasvoittuvalla iholla ja yksittäisten näppyjen päällä peitevoiteen puuterointi kannattaa tehdä huolellisesti painellen, ettei tuote lähde luistamaan pois paikoiltaan.

Aurinkosuojakerroin SPF35 on loistava lisä jo muutoinkin erinomaiselle peitevoiteelle, sillä yleisimmät kasvoilta peitettävät asiat kuten ohuen silmänympärysihon tummuus, auringon tai hormonitoiminnan aikaansaamat pigmenttimuutokset tai poskilla punoittavat pintaverisuonet on kaikki syytä suojata auringolta lisävahinkojen ehkäisemiseksi. Pelkän peitevoiteen tuoman suojakertoimen varaan ei tietenkään kannata jättäytyä, mutta se on hyvä lisäsuoja herkille ihoalueille kuten arville.

paras_peitevoide_2020

Koska Studio Finish -peitevoiteen koostumus on niin peittävä ja vahamainen, sen levityksessä kannattaa ehdottomasti käyttää sormia, joiden lämpö notkistaa tuotetta ja saa sen asettumaan iholle kauniimmin kuin sivellin. Suosin sormilevityksessä erityisesti töpöttelevää ja painelevaa liikettä ja varon liikuttamasta sormea ihon pinnalla sivuttain. Pienikin sivuttaisliike aiheuttaa kuivalla iholla ongelmia silloin, kun tuote on tarkoituksella tällainen jäykkä ja superpigmenttinen. Töpöttelemällä väri myös kerrostuu kiltimmin ja levitys on kaikenkaikkiaan nopeammin valmis.

Miksi Studio Finish SPF35 Concealer sitten on peitevoiteista paras? Miksi nostan tämän ykkössijalle jopa supersuosittujen MAC Pro Longwear -peitevoiteiden yli?

Studio Finish SPF35 Concealer -peitevoide hakee vertaistaan kolmella osa-alueella:

 • peittävyys
 • riittoisuus
 • helppous

Jos vertaan tätä esimerkiksi huippusuosittuun, mattapintaiseksi kuivuvaan MAC Pro Longwear -peitevoiteeseen, Studio Finish on iholla kuivuttuaan täsmälleen saman sävyinen kun taas PLW saattaa joillain ihoilla (esimerkiksi kosteusvoiteen tai ihon rasvoittuvuuden vuoksi) kuivuessaan tummua jonkin verran, jolloin valmis lopputulos ei välttämättä näytäkään samalta kuin vastalevitetty tuote.

Nestemäinen Pro Longwear Concealer on notkeampi ja helppo levittää myös sienellä tai siveltimellä eikä sitä tarvitse puuteroida, mutta sen käyttöliittymä on valitettavasti pumppuineen aavistuksen hankala (etenkin tuotteen loppua kohti siirryttäessä) ja PLW:n suositeltu käyttöikä on vain 6kk tuotteen avaamisesta. Studio Finish SPF35 -peitevoiteelle valmistaja lupaa avaamisen jälkeen kahden vuoden käyttöiän ja purkkiin pakatusta peitevoiteesta on helppo kaapia viimeisetkin jämät spaattelilla tai pumpulipuikolla.

paras_peitevoide_napyille

Erittäin peittävällä peitevoiteella on tärkeää tehdä sävyn valinta oikein ja melkeinpä järkevintä onkin oikeastaan varautua kahdella eri sävyllä. Usein iho on kesällä aavistuksen tummempi vaikka sen miten hyvin suojaisi aurinkovoiteella ja toisaalta esimerkiksi omalla vaalealla ihollani parhaan lopputuloksen saa, kun silmien alle valitsee punapohjaisen NW-sävyn neutraloimaan sinisyyttä ja poskipäille + rusehtaville pigmenttimuutoksille keltapohjaisen NC-sävyn.

Keltapohjainen peitevoide taittaa hyvin punoitusta ja sopii toisaalta muutoinkin paremmin kellertävään ihooni, mutta silmien alla sinisyys on sen verran voimakkaampaa, että sen peittämiseen ohuella tuotekerroksella tarvitaan avuksi taittosävyä. Ja jos sun silmänaluset näyttävät enemmän violetilta kuin siniseltä, niin testaa silmien alle kellertävää sävyä!

Yleisohjeeni Studio Finish SPF35 -peitevoiteen värivalintaan on ottaa yksi pykälä normaalia meikkivoidesävyä tummempi. Oma meikkivoidesävyni on esimerkiksi NC10/NC15, joten Studio Finish -peitevoiteesta sopivin sävy on NC20 (ja silmien alle NW20).

paras_peitevoide_silmien_alle

Olen käyttänyt tuota kuvissa näkyvää kuuden sävyn palettia tooooosi pitkään ja suositeltu kahden vuoden käyttöikä on taatusti viheltänyt mennessään, mutta tosiaan riittoisuudessa piisaa. Nyt kun kahdessa käytetyimmässä sävyssä (NC20 ja NW20) on kuitenkin jo isot kuopat keskellä, tilasin alesta valmiiksi kahden napin tyhjän paletin ja siihen refill-napit sävyissä NW20 ja NC25. Olisin mieluummin ottanut myös refill-napista tuon nyt käytössä olevan NC20, mutta koska se oli justiinsa alessa loppu, ajattelin kokeilla josko kesää vasten pärjäisin tuolla inan tummemmalla sävyllä. (Terveisin sulovileeni!)

mac_peitevoide_savyn_valinta

Jos NC25 osoittautuu kertakaikkiaan liian tummaksi, magneettipaletista sävy on onneksi helppo vaihtaa. Palettipohja on muuten sama peitevoidenapeille ja luomiväreille, joten näitä voi säilöä ja vaihdella kätevästi ristiin. Vertailun vuoksi alla myös muutama PLW-sävy, jotka tosiaan hiukan tummuvat kuivuessaan.

mac_peitevoide_savy_swatch

Studio Finish SPF35 Concealer -peitevoiteita myydään paletin ja refill-nappien lisäksi myös yksittäisnapeissa. Refill-napissa on 1,5g tuotetta ja yksittäisnapissa 7g. Paletissa peitevoidetta on yhteensä 6g, eli gramma per sävy.

Varsinaisia huonoja puolia tästä peitevoiteesta on vaikea keksiä, mutta jos sivellin on kasvanut kiinni käteesi, etkä voi sietää ajatusta sormin levittämisestä, et ehkä ystävysty tämän tuotteen kanssa.

paras_peitevoide_

Studio Finish SPF35 Concealer -peitevoiteita myy kattavalla sävyvalikoimalla °Bangerhead. Tyhjät paletit ja niihin nuo palettiritilät näppärästi samoin Bangerheadilta, °täältä.

10 Comments Lisää omasi

 1. Elisa sanoo:

  Kiitos tästä! Kyllä se vaan niin on, että kaipaan tätä peitevoidetta elämääni Pro Longwearin loputtua 😍

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Uu, joo! Töpö-töp-töp odottaa! <3

 2. Kuulostaa hyvältä! Täytyisi kyllä koettaa sample ensin koska pumppupullossa oleva Pro Longwear oli liian tujakkaa toooosi kuivalle sy-iholle. Hutiostos tietysti harmittaisi tässä hintaluokassa ;)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo PLW voi olla kuivalla iholla hankalampi, koska se kuivuu mattaiseksi. Tämän kanssa mattaisuutta pystyy itse säätelemään valitsemalla omalle iholle parhaiten sopivan puuterin ja laittamalla sitä sitten pikkiriikkisen kerrallaan. :)

 3. Vandaalia sanoo:

  Okei, oon vähän niiku myyty :D Onko vielä tyhmää kysyä sävyvalinnoista ja levitysjärjestyksestä sen verran, että töpötätkö nämä vaaleamman meikkivoiteen päälle ja sulautuvatko oikeasti siihen vaaleampaan pohjaan nätisti? Vai levitätkö nämä ennen meikkivoidetta ja tuputtelet sen varovasti peittarin päälle? Mulla nimittäin törkeenä ongelmana maksaläiskät, mitkä vaalealla iholla ja vaalean meikkivoiteen alta kuultavat kuin mustelmat konsanaan eikä ihon sävyyn sopivat, vaaleat peitevoiteet ole tosiaan vielä tuoneet ratkaisua..

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Ei yhtään tyhmää, sori että oon viiveellä täällä vastaamassa! Mä töpötän aina meikkipohjan päälle, koska levitän molemmat sormin ja sävyt osuu yhteen, mutta jos käytät meikkivoiteen levitykseen Beautyblenderiä tai vastaavaa, niin voit kokeilla myös toisin päin. Mulla nää sävyt ei (tota nyt testaamaani NC25:ä lukuunottamatta, mur) ole omaa ihoa tummempia vaan täsmällisesti oikean sävyisiä. Muistelen, että Studio Finish oli jo mun MAC-aikoina sellainen, että myin sitä aina näin – ikäänkuin sävyn tummempana – koska ne on siinä MAC-skaalassa musta paljon vaaleampia kuin muut meikkipohjat tai puuterit.

   Maksaläiskien kanssa tosin suosittaisin just kokeilemaan vähän normaalia tummempaa peittaria, sillä kun peitettävä asia on selkeästi tumma (eikä esim. vaan hassusti sinertävä kuten silmänalusiho), liian vaalealla peittarilla siihen jää aina sellainen harmaa varjo. Näkemättä on nyt tietty vähän vaikea antaa ihan täydellistä ratkaisua, mutta näkisin niin, että jos tämmösen vahvan peittarin sävy on täsmälleen sama kuin oman ihon/meikkivoiteen, niin tuputa meikkivoiteen päälle ja jos sävy on inan meikkivoidetta tummempi (mikä usein just siis toimii maksaläiskille!), laita ensin peitevoide ja vasta sitten varovasti meikkivoide. Oikein tummalle maksaläiskälle kannattaa suosiolla laittaa violettia taittoväriä jos sen haluaa täydellisesti piiloon, mutta jos nää on vaan haaleita, niin peittari riittänee. :)

   Saitko mitään selvää mun sepustuksesta? Ai vitsi miten mä tällasten kysymysten äärellä kaipaankaan sitä sivellinvyötä tohon lanteille ja tuotearsenaalia selän taakse, että pääsisi oikeasti käytännnössä ratkomaan. :D

 4. Vandaalia sanoo:

  Ihan mahtava vastaus, kiitos tosi paljon :) Kyllä mä luulen, että tilaan nää molemmat sävyt itselle ja ton pikkupaletin, mihin pannut saa ja lähden tekemään kokeiluja. Luulen, että nää vielä saattais jopa peittyä, vaikka yksinään esim. Joe Blasco ei ole siihen pystynyt (vaaleat sävyt/special lite olive 1 taisi ollaviimeisin, ohut kerros). Kun oon joskus nähnyt ihmisillä suorastaan lohkeavaa meikkikerrosta maksaläiskien päällä ja itse oon mielummin valinnut sen läpikuultavuuden kun liian tiukan pakkelin.. Toki justiinsa noilla tuotteilla ja miten niitä käyttää on ihan hirveästi myös merkitystä.

  Harmi kun omalla paikkakunnalla MAC-tuotteiden testaukseen ei ole mahdollisuutta, niin olisi päässyt mätsäilemään sävyjä tarkemmin. Itsellä on ollut ainoastaan MACilta puutereita käytössä (Studio fix) ja niistä kesäsävynä NW18 ja olikohan talvella sitten se NW15. Molemmat on joskus myyjien kanssa valittuja, kun on joskus päässyt ihan pisteelle vierailemaan. Oon ihan überhuono muistamaan sävyjen nimiä ja numeroita ja en tietenkään laita niitä mihinkään ylös koskaan, kun onhan se mukavampaa arpoa sitä joka kerta :’D

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Ahhaha, niin on tietenkin kivempi arpoa – tiedän ihmistyypin! :D Mun sisko on tässä pahin, koska sillä on supervaikea ihonsävy, johon ei meinaa yhtään mikään sopia ja muistan että se on joskus istunut mun penkissä puolisen tuntia kun oon otsa hiessä etsinyt sille sopivaa meikkivoidetta ihan vaan sillä perusteella, et mikä sävy näyttää edes etäisesti hyvältä. Jjjaa sit kun se ajattelee, että mä edelleen näin viiden vuoden jälkeen muistan KUMPI se niistä kahdesta viimeisestä oli, saatika että olisin nähnyt häntä luonnossa pariin kuukauteen, että yhtään tietäisin miltä iho nykyään näyttää. Mut ongelmathan on toisaalta tehty ratkottaviksi, ettäh.. :D

   Vitsi kun mä en koskaan oo itselle käyttänyt tota Blascon pohjaa että yhtään osaisin sanoa. Se varmaan kuuluis kyllä tällä alalla ihan yleissivistykseen, mutta olen jotenkin onnistunut välttämään. Tällä hetkellä ei taida tosin oikein missään päästä testaamaan, koska vallitseva tilanne aiheuttaa kaikenlaisten ihokontaktien välttelyä, mutta jos normisti liikut Studio Fix -sävyissä NW15 ja NW18, niin uskon että toi NW20 menee vielä nätisti. Se on tosiaan hurjasti vaaleampi kuin yksikään meikkivoide sävyssä NW20. Mutta virhemarginaalilla toki, kun näkemättä täällä neuvoo. :) <3

   1. Vandaalia sanoo:

    Kiitos paljon, että neuvoit! :))) ja että ennen kaikkea nostit tällaisen tuotteen esiin! Ei muuta kun huomenna tiliä haisemaan :’D

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Jeijj! Tai neijjj – siis ojjjj toivotaan parasta! :D

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.