Painopeitto DIY

Nopea askel kauneusblogin normaalin aihepiirin ulkopuolelle, syy on pätevä, lupaan!

Ihastuin ajatukseen unta syventävästä painopeitosta aiemmin syksyllä, haeskelin sopivaa ja kauhistuin peittojen korkeita hintoja. Halusin ehdottomasti edullisen painopeiton, sillä en ollut varma olisiko siitä unenlaadulleni hyötyä. Sitten törmäsin kätevään tee-se-itse eli nykykielellä DIY-vinkkiin, jonka haluan jakaa myös teille.

mde

Lainaa mummolan vintiltä tai kaappaa kirpparilta räsymatto, jonka mitat sopivat pussilakanan sisään. Paras paino matolle olisi noin 10% käyttäjän painosta, mutta tämä tuskin on niin nuukaa. (Oma mattoni on n. 140 x 180 cm ja painaa 7,5 kg ja se mätsää tarpeisiini täydellisesti.)  Ujuta räsymatto pussilakanan sisään, rullaa helppo ja edullinen painopeitto sängyn jalkopäähän ja nauti rauhallisesta uneen laskeutumisesta.

Olen nukkunut tällä painopeittoviritelmällä (joka on kuulemma joulun 2018 hittilahja!) nyt noin viikon ja olen siihen eri tyytyväinen. Nukahtaminen on selkeästi  miellyttävämpää, olo levolle laskeutuessa rentoutuneempi, hengitys syvenee kuin itsestään ja levoton pyöriminen vähenee.

mde

Löysin vinkkejä kaikenlaisista itse ommeltavista makaronipeitoista, mutta jos vaihtoehtona on hennosti mummolan mäntysuovalta tuoksuva (normaalia nopeampi) nukahtamiskokemus näin vähällä vaivalla, valitsen tietenkin sen. Ja mikä parasta – jos painopeitto lakkaa jossain vaiheessa miellyttämästä, sisällön voi leväyttää varastohyllyn sijaan olkkarin lattialle.

Oletko kokeillut painopeittoa tai haaveillut sellaisesta?

4 Comments Lisää omasi

 1. Nina S sanoo:

  En ole kokeillut, haaveillut kylläkin. Tuo vinkki kuulostaa ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta. Kiitos!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   No hei loistavaa! Tämä on ollut kyllä huippujuttu, niin pieni lisä, mutta vaikutus unen laatuun ihan silminnähtävä. :) <3

 2. Tarja Hiltunen sanoo:

  Ehdottomasti paras idea painopeiton sisukseksi! Kun tarvitaan levottomalle lapselle painopeitto, sen pitää kestää pisuja ja pesuja. Olen iloinen, kun löysin tämän idean.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   No hei loistavaa, kiva jos tästä oli apua! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.