Kynsien kasvuraja piiloon

Leppoisia pyhiä! Pitkät vapaat tuovat hengähdystaukoa arkirytmiin, mutta mitäpä jos vapaata viettää myös kynsimuotoilijasi? Tulipa vaan mieleen, kun katselin omaa kasvurajaani kinkunrippeitä kynsien alta kaivellessa. Pari ajanviete-ehdotelmaa siltä varalta, että sinunkin kynsihuoltosi on vuodenvaihteen alta joutunut väistymään.

Rakennekynsien kasvurajaa ei ole helppo saada siististi piiloon. Tavallinen lakka usein ennemmin korostaa kuin häivyttää oman kynnen ja massan välistä pomppua (olkoon se miten siististi tahansa muotoiltu), ja omaa silmääni miellyttävätkin sen sijaan nämä kaksi käänteistä vaihtoehtoa.

Simppelissä kynnessä, jossa pääosassa on ihonvärinen pinkki/läpikuultava massa, toimii helpoiten rakennekynnen mattaus. Riittävän hieno viila (vähintään 800grit) sammuttaa kynnestä kiillon, mutta ei vie mukanaan pintaan maalattuja koristeita tai muuta hienosäätöä. Kynnen vääristyneet muotosuhteet ja ylimääräiset pomput/kuopat eivät erotu himmeästä kynnestä yhtä selvästi, kuin valoaheijastavasta lakkapinnasta. Pehmeän buffausviilan puutteessa saman asian ajaa mattapinnan jättävä päällyslakka (kuvassa Essien Matte About You). Levitä sitä ohuesti vain rakennekynnen päälle ja jätä oma kynsi kokonaan rauhaan.

Jos edessä on erityisen edustavaa habitusta vaativa meno, tartu glitteriin. Tuputa glitterlakkaa pelkästään kasvurajaan oman kynnen päälle ja hipaise lisäksi kevyellä kädellä sitä hiukan kynnen keskiosaa kohti. Jätä kynsi kärjestä ainakin puoliväliin asti alkuperäiseen asuun. Älä levitä päällyslakkaa. Glitterin rakenne peittää kynsinauha-alueen epätasaisuudet ja muuttaa kynnet katseenkestäviksi minuuteissa. Lakka saa näyttää erilaiselta joka kynnessä, mikä nopeuttaa levitystä ja sallii lakkauksen esimerkiksi liikkuvassa autossa.  (Siltä varalta, että sattuisi tulemaan kiire – mikä on tietysti epätodennäköistä.) Rakennekynnen ja kynsivallin välissä on valmiina kuoppa, johon lakka on helppo tömäyttää. Myös suttaantuminen on epätodennäköisempää, kun märkä alue on suojassa kynsipedillä ja kärjet ovat kuivat.

Tuunauslakkana Orlyn Naughty or Nice – kokoelman Devil May Care.

Nyt kynnet reerattuina takaisin ruokapöytään, ah elämää. Rentoja joulunjatkoja!

Taustalla soi: Anna Hanski

4 Comments Lisää omasi

 1. littleB sanoo:

  Glittervinkki on niiiin pakko kokeilla heti huomenna! Ei siksi ettei huoltoon pääsisi heti, vaan en jaksa huoltaa :) Oon lomalla omistakin kynsistä :D

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Varsin tähdellistä vuosisuunnittelua, keep it up. :) Mä en ole koskaan ollut niin pitkähermoinen, että jaksaisin piipertää omien kynsien kanssa. On oltava todella verinen katastrofi (ja sekin vasemmassa kädessä), jotta alkaisin väännellä omia sormia viilan eteen. :)

   1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

    Talk about the devil.. Eilen sitten otin ja rätkäisin yhden kynnen ihan kunnolla ja lopputuloksena istuin puoleenyöhön asti sitä puhaltelemassa ja hinkuttamassa auki milli kerrallaan. Pakko oli samalla lyhentää muutkin ja laittaa uusi pinta päälle. Ei vaan koskaan sais manata! :D

    1. littleB sanoo:

     Hahah :D Never say never! Niin mäki kyllä aikoinaan ajattelin ettei ikinä hermo kestä omia kynsiä huoltaa, mutta niimpä vaan piheys on nostanut päätään ja ei raaski maksaa toiselle siitä minkä voi tehdä itse ja usein paremminkin :) (pelottaa vähän ajatuskin itsestäni asiakkaana :D )

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.