Viisi syytä käyttää ihonväristä kynää

Ihonvärinen kynä on mainio apuväline, jota jokainen meikkaaja voi hyödyntää. Tässä viisi syytä hankkia meikkipussiin ihokynä:

1) Katseen kirkastajaksi sisäluomelle. Ihonvärinen kynä jättää pehmeämmän jäljen kuin valkoinen, eikä parhaimmillaan edes anna itseään ilmi. Silmäsi näyttävät virkeämmiltä, mutta muut eivät tiedä miksi. Pakkaa ihokynä laukkuun etenkin niinä päivinä, kun yöunet ovat jääneet vähiin tai tiedossa on kyynelvaara.

2) Korostuskynäksi kulmakarvojen ja huulimeikin viimeistelyyn. Kun kynän sävy on riittävän lähellä ihosi väriä, pienet viimeistelyviivat alahuulen ulkonurkissa ja kulmakarvan helmassa antavat meikille hienovaraista lisänostetta. Kynällä nostoviivat syntyvät nopeammin ja pehmeämmin kuin peitevoiteella ja siveltimellä.

3) Siipirajausapuriksi. Piirusta siipirajauksen paikka valmiiksi ihonvärisellä kajalilla ja tarkista symmetrisyys peilistä. Kun hahmotelma näyttää valmiilta, piirrä varsinainen rajaus sen päälle.

4) Väritehostajaksi luomivärin tai huulipunan alle. Kevät on meikkisesongeista kutkuttavin ja värikkäitä uutuuksia nousee näytille jokaisen nurkan takaa. Pompauta värikäs luomiväri tai huulipuna uusiin sfääreihin tuputtamalla se ihonvärisen kynän päälle.

5) Meikin korjailuun pitkin päivää. Ihokynällä ei voi korvata puuteria, mutta kiireessä sutaistun huulipunan siistimiseen tai valahtaneen ripsivärin häivyttämiseen se on niksi paikallaan. Pyyhin enin sutta topsipuikolla tai teräväksi taitellulla paperin kulmalla, hipsuta päälle ihokynää ja pehmennä lopputulos varovasti sormella.

Keksittekö lisää?

Ps. Pahoittelut muutaman päivän äkkihiljaisuudesta. Hukkasin koneelta 60 000 tiedostoa tiistai-iltana ja niiden palauttaminen on edelleen kesken. Tietotekniikka antaa, tietotekniikka ottaa.

* * * * *

Five handy ways to use a skin-toned pencil. Read these and pop one into your makeup bag today. Use it:

1) As an eye brightener after a sleepless night or on a day that involves crying – we all have those!

2) As the final touch of a lip makeup and as an eyebrow lift. Just one or two fine lines in the right places and you instantly look perkier. Skip the concealer and brush and grab yourself a pencil!

3) As a sketch colour for a winged liner. Draw the liner with a skin-toned pencil, check the symmetry and then colour on top of it with the actual liner. No fuss, no mess!

4) For oomphing a coloured detail. Dab your eye shadow or lipstick on top of a skin-toned pencil and the colour instantly becomes more vivid and long-lasting. Just be sure to check that the pencil you have is appropriate to use on the desired area.

5) For fixing minor makeup flaws during the day. Is the lipstick giving you a hard time again? Did the mascara fail you on a wrong day? Worry not! Take a Q-tip or fold a tissue a few times, wipe off the excess colour, hide the mess with a skin-toned pencil and pat it with a finger to blend it in. Done!

Any other tips you want to share?

4 Comments Lisää omasi

 1. Elsa/ Oi mutsi mutsi sanoo:

  selvä! ja saako jostain kympillä hyvän?

  1. Mmm, en tiedä! IsaDoralla on sellainen kulmakarvojen korostamiseen tarkoitettu, mutta en tiedä sopiiko se sisäluomille tai huulille. Lumenella on valkoinen, mutta se ei ole ihan yhtä pehmeä kuin ihonvärinen. Yksi noista kuvan kynistä on NYXin ja se on edullinen, mutta sitä ei kai toistaiseksi saa Suomesta (muuta kuin jostain kumman syystä Hämeenlinnan Anttilasta :D). Lähin putiikki on laivamatkan päässä lännessä tai sitten nettiselaimen syövereissä. :)

   1. Sopii se Isadora sisärajaukseen ja huulille ja vaikka poskipäillekin korostukseen! Tykkään siitä ihan tosissaan, jälki on täysin mattaa, helposti häivyttyvää ja kynä on ihanan pehmeä. Peukku :)

    Ja kiitos siipirajausvinkistä!

    1. Mä lähinnä mietin, että mistä se on tehty. Jos se on suunniteltu korostuskäyttöön iholle, se ei välttämättä ole ainesosien puolesta paras valinta sisäluomelle. Jos on herkät silmät, saattaa tulla ärsytystä. Itsehän mä käytän ihan sumeilematta huulikyniä silmissä ja toisinpäin, mutta en voi neuvoa sellaista kenellekään muulle. :D

     Eipä kestä, odotan näkeväni tuloksia viikon sisällä! ;)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.