Arganöljyn ihme – testissä Naobayn kasvoöljy

°Sisältää mainoslinkkejä

Vaihdoin yövoiteet öljyhin jo alkusyksystä. Kun iho kylpee kunnon öljyssä, kuivuus ei tunnu ylitsepääsemättömältä. Hyviä, kunnolla rasvaisia yövoiteitakin on, mutta vain öljyn kanssa tunnen todella kosteuttavani ihoa. (Ja tietysti egyptiläisellä, ei unohdeta rakkauttani siihen haisevaan ihmeeseen.) Olen käytellyt muutamia eri öljyjä vähän mieltymysten mukaan, mutta jo pidempään olen huomannut tarttuvani lähes pelkästään Naobayn arganöljyyn.  Olen kurkistellut huolestuneena pullon pohjalle ja eilen totesin että ilosanoma on kakistettava ilmoille ennen kuin viimeinenkin tippa on käytetty. Sain pullon testattavaksi maahantuojalta.

Kiinnostuin Naobaysta, kun eräs lukijani vinkkasi uudesta tuotesarjasta, joka saattaisi lievittää kaipuutani Tayn bambutuotteisiin. Kurkkasin maahantuojan sivuilta taustatietoja, innostuin espanjalaisen perheyrityksen tuotteista ja kysäisin mahdollisuutta testata jotakin kuivalle iholle sopivaa. Sain pikapostina Arganöljyn ja siitä hetkestä saakka olen ollut myytyä tyttöä.

Aloitetaan huonoilla puolilla: Tämä öljy haisee pahalta. Ainesosaluettelo on ilahduttavan lyhyt, mikä tarkoittaa sitä, ettei tuotteeseen ole lähdetty rakentelemaan keinotekoisia tuoksuja. Kahden ensimmäisen käyttökerran aikana vakavissani mietin jättäväni kokeilut siihen, sillä karvas haju kasvoilla oli todella voimakas. Huomasitteko verbin aikamuodon?  Oli. Keskityin unohtamaan hajun, jatkoin käyttöä ja tiedättekö mitä? Siihen tottuu. Ei se vieläkään hyvältä tuoksu, mutta sanotaanko että vahvan aromin pystyy jo sivuuttamaan. Olen kova tyttö ihastumaan sokeasti kaikkiin hyvältä tuoksuviin tuotteisiin, mutta tämä öljy vakuutti minut muilla avuillaan.

Olen käyttänyt Naobayn Arganöljyä muutaman kuukauden ja ihoni tuntuu todella pehmeältä, vaikka meneillään on kuiva ja ihoa rasittava talvikausi. Ihoni on kimmoisa, sileä ja aavistuksen paksumman tuntuinen kuin ennen. En tiedä voiko iho oikeasti paksuuntua, tuskinpa, mutta ehkä se on viimeinkin saanut imettyä itseensä riittävät määrät kosteutta? Ikäänkuin ”turvonnut”? Voi olla että kielikuvani ontuvat, mutta yksinkertaistettuna: hauras, ohut ihoni tuntuu terveemmältä kuin ennen. Ihonhoidon muut komponenetit kuten puhdistustuotteet ja kuorinta ovat jokseenkin ennallaan, joten katson perustelluksi väittää, että tuntemusten takana on kallisarvoinen argan. Arganöljy sisältää runsaasti rasvahappoja, E-vitamiinia, karoteenia sekä skvalaania, johon ihastuin jo Kiehl’sin kasvoveden myötä. Tässä tuotteessa on arganin lisäksi käytetty myös viinirypäleen ja seesamin siemenöljyjä.

Unohduin eilen netin syövereihin tekemään lisätutkimusta arganöljyn vaikutuksista ja meinasin myöhästyä töistä. Opin eri lähteiden avulla, että arganöljyä saadaan vain Marokossa kasvavien arganpuiden pähkinöistä käsin uuttamalla. Siis käsin uuttamalla. Paikalliset naiset hoitavat koko prosessin alkeellisesti käsityönä ja yhden litran valmistamiseen voi kulua yhdeltä henkilöltä useita päiviä. Täysin puolueetonta lähdettä oli hankala löytää, mutta monilla sivuilla törmäsin samaan selontekoon kuin täällä. Prosessi tekee arganöljystä paitsi arvokasta, myös eettisesti kestävää. Arganöljy takaa toimeentulon paikallisille ja Saharan leviämistä hillitsevä kasvatusalue on UNESCON suojeluksessa.

Olen käyttänyt öljyä säästelemättä, noin neljä viisi tippaa kerralla. Pakkauksessa neuvotaan käyttämään kolmea. Koostumus on mukavan liukas, mutta asettuu iholle kohtuullisessa ajassa eikä pienen kuivattelun jälkeen enää tahri tyynyliinaa tai hiuksia (toisin kuin egyptiläinen, jonka jäljiltä iho on vielä aamullakin hellyyttävästi tahmea). Hiukan vähemmän kuivaihoiset voivat sekoittaa tipan tai kaksi oman kosteusvoiteensa joukkoon ja nauttia yhdestä pullosta tuplasti pidempään.

Moniko teistä on löytänyt argania spinosan?

Naobay-tuotteita myy mm. °Glossybox.

Taustalla soi: Mezdeke

16 Comments Lisää omasi

 1. Johis sanoo:

  Mulla on ollut arganöljy käytössä kohta vuoden, käytän mahdollisimman pitkälti vain arganöljyä sisältävää tuotetta. Itse sekoitan just yövoiteeseen muutaman tipan joka ilta. Ihanaa tavaraa ja sopii hyvin rasvoittuvalle ihollekin eikä tuki ihoa. Mää tosiaan käytin koko kesänkin läpi ja en aio lopettaa :D

  1. Joo mä luulen kans et tämä on tullut jäädäkseen. :)

 2. Nannu sanoo:

  Hyvinvoinnin tavaratalossa näyttäisi muuten olevan tuo samainen pullo melkeen viitisen euroa halvempi, wink!

  https://www.hyvinvoinnin.fi/naobay-arganoljy

  1. Erinomainen huomio!

 3. Mohn sanoo:

  Minä olen käyttänyt arganöljyä ihonhoidossa ja myös hiustenhoidossa, joskin hiuksiin tarkoitetuissa öljyissä itse arganöljyn osuus on kyllä aika minimaalinen.

  Kariteöljy tosin on ihonhoidossa viimeisen vuoden aikana mennyt arganöljyn ohitse ja edelle, se kun tuntuu niin paljon täyteläisemmältä. Mutta mukana kulkee kyllä edelleen arganöljykin.

  1. Karitevoista olen kuullut, mutta kariteöljy vaatii selvästi vähän lisägooglailua. :)

   1. Mohn sanoo:

    Olen omani hankkinut varsin mainiosta nettiputiikista Pieni Tuoksukauppa.

    http://paperiarkki.net/zencart/index.php?main_page=product_info&cPath=100_113&products_id=175

    1. Kiitos linkistä!

 4. Arganöljy on kotiutunut minunkin laatikoihini ja tasoille viime vuoden aikana eri muodoissaan. Hiuksiin, kasvoille, iholle…

  Eikä varmasti vähiten blogisi ansiosta ;)

  1. Julistan ylpeänä öljyjen ilosanomaa! :)

 5. S sanoo:

  On kyllä hyvää tavaraa! Toki paukkupakkasilla näkee kuivuuko iho mutta näin leudoilla keleillä on ainakin ollut hyvää tavaraa. Käytän aamuin illoin, aamulla tosin kevyemmällä kädellä.:) Mulla on ollut pariakin eriä merkkiä käytössä, nyt Erboristican pipettipullo, siinä on kyllä parfyymia mukana mutta ajaa silti asiansa.:)

  1. Ah, hei mulla on tuon sarjan suihkugeeli ja siinä on tosiaan melko vahva tuoksu. Mutta pehmoinen iho jää, ei sovi kiistää. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.