Viikon sivellinsatsi

Nyt kun kerrankin olen päässyt kiinni viikoittaisen sivellinpesurutiinin syrjään, koppasin kuvatodisteita. Tässä viime viikolla käyttämäni siveltimet puhtoisina ja valmiina tämän viikon haasteisiin. Valitettavan harvoin muistan runsaan kokoelmani äärellä oikeasti pestä siveltimet kerran viikossa (vaikka sitä rasittavuuteen saakka muille toitotankin), joten en osaa sanoa mennäänkö tällaisella sivellinkulutuksella normilukemissa vai olenko ollut viime viikolla erityisen touhukas meikkaaja. Yhteensä siveltimiä oli pyykkijonossa 47 kpl ja huvikseni listasin ne vielä erikseen käyttötarkoituksen mukaan. Onnea vaan jollekin grafologille joka menettää tästä allaolevasta kuvasta yöunet, mutta hei mitä pienempää ja koukeroisempaa, sitä taiteellisempi luonne! Ay?

Varmuuden vuoksi tulkkaan:
– vippa (ei kuvassa)
– 1 iso flat (meikkipohjaan)
– 4x Duo-fibre kasvoille
– 3x duo-sided for face (köh, ’split fibre’ olisi oikea termi)
– 1 puuterille
– 4x varjostus/poskipuna
– 5x peitevärisivellin silmien alle (hihi, sitä kuluu!)
– 5x häivytyssivellin
– 2x Paint Pot (sivellin, jonka omistan vain luomenpohjustajalle)
– 8x levityssivellin
– 3x kulma-/ripsiharja
– 1x rajaussivellin
– 1x kulmiin
– 8x detail brush (pikkusivellin pikkutarkkaan pikkupiiperrykseen)

Ni sillain. Kuluuhan noita. Tässä tuli samalla hauska analyysi siitä, mihin yleensä meikissä keskityn. Tarvitsen uuden levityssiveltimen jokaiselle luomivärille, mutta sama häivytyssivellin toimii useampaan väriin. Puuteriin en tarvitse kuin yhden, sillä sen kanssa suhteeni on edelleen vähän epävakaa.  Rajaussiveltimiä ei likaantunut kuin yksi, mutta kulmakarvojen ja ripsien ojentamiseen kului kolme sivellintä. Kulmakarvarutiini on sen verran vakaalla pohjalla että siinä pärjään koko viikon samalla siveltimellä, mutta peiteväri taas on niin tujua tatinaa että vaikka käytössä onkin sama tuote, se vaatii uuden siveltimen melkein joka päivä. Hauska. Vieläkö ehtisitte ottaa sivuun tämän viikon välineet ja koota sunnuntaina omista siveltimistänne samanlaisen viikkokoosteen? Palan halusta nähdä ja kuulla millaisella välineistöllä muut sutivat menemään! Hyppäätkö kelkkaan?

* * * * *

My weekly dose of makeup brushes. Adding up to 47 pcs. What’s your rate?

12 Comments Lisää omasi

 1. Sannak sanoo:

  47??? Noniin. Taviskuluttaja ilmoittautuu jälleen. Minulla on varmaan n10kpl siveltiä vakiokäytössä. Lisäksi ihan jokunen, joita en käytä juuri koskaan. Sivellin valikoimani on hitusen heikoilla tällä hetkellä. Kiitos tyttäreni maskeerausinnon, johon tuhoutui lopullisesti muutama karvainen kaverini :) Ostin muutaman tilalle, mutta parin käyttökerran jälkeen totesin, että yhteinen matkamme meikkauksen parissa jää hyvin lyhyeen. Onneksi ne joutaa sitten huoleti sinne maskeerauspuuhiin ja ne omat aarteet säilyy toivottavasti täydelliseltä tuholta.
  Mutta 47??

  1. Joo tää mun luku on kyllä taas kouluesimerkki välineurheilusta. Mutta missään vaiheessa ei onneksi tullut mainittua montako sivellintä vielä jäi käyttämättöminä sivellinpurkkeihin.. :D No joo, mä meikkaan paljon ja tykkään puhtaista siveltimistä, eipä kai sen kummempaa. :)

   Hihi, toivotan onnea maskeerausharjoitteluihin, toivottavasti sunkin sivellintilanne vielä vakiintuu. :)

   1. Sannak sanoo:

    Ymmärrän kyllä, että siveltimiä pitää olla kun meikkaa paljon ja ne pitää olla hyviä. Näkyyhän se sitten työnjäljessä. Kyllä noita sinun kuviasi katsookin sitten ihaillen ja ihmetellen, että miten joku osaakin.

    1. Neljäsosa laadukkaita siveltimiä, kaksi neljäsosaa hyviä tuotteita ja viimeinen neljännes silkkaa tuuria. ;)

 2. Salla sanoo:

  Mikä on split fibre? :) Mun pesuinnolla pitäisi ehdottomasti olla enemmän siveltimiä voidemaisten tuotteiden käyttöön. Nyt siirryn puolessa välissä viikkoa sormiin kun siveltimet on jo niin ällössä kunnossa :D

  1. Split fibre -siveltimessä on toinen puoli luonnonkarvaa ja toinen synteettistä karvaa, joten sillä voi tehdä monipuolisemmin juttuja kuin yhden karvaladun siveltimellä. :) Tossa kuvassa näkyy ihan alareunassa kolme mustavalkoista splittiä, kaksi pientä ja yksi iso. :)

 3. HennaA sanoo:

  Heh ja minä pärjään kahdella MAC 217 ja 239 :)

  1. Niitä munkin nipussa oli useampi kumpaakin, huippusuteja! :) Kaipaan silti yhtä ja toista muutakin huiskutinta siihen sivuun, pelkillä silmämeikkisiveltimillä olisi tahmeaa tehdä esimerkiksi varjostuksia kasvoille, haha! :)

 4. Myy sanoo:

  Kelpaisko viikon kymmenen sormea? Niille löytyisi kaveriksi yksi häivytyssivellin ja yksi rajaussivellin. Terve!

  1. Myy sanoo:

   Eikun anteeksi, yksi aurinkopuuterisuti vielä. Poskarit on mennyt siinä samassa sormin, mutta varjot ei ihan taivu.

   1. En tajua, mä en sais mitään aikaan sormilla! Tai saisin, mut en mitään sellaista mistä olisi mulle työnaamaksi. Syytän hankalaa ihoa, mun naamassa kaikki kosketus kostautuu ja siveltimillä hankaus on minimoitavissa. Mut sunnuntain pesupäivänä muistan sua ja sun kymmensormijärjestelmää ja tirautan pari kyyneltä sivellinpesun yhteydessä.

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.