Ihmeellinen Elumen – hiusväri, joka muutti näkemykseni hiusväreistä

Vuoden 2019 hiusväri on sini-violetti-pinkki-oranssi. En tiedä ajattelinko sen olevan mahdollista, mutta kesällä 2018 alkanut #sunsethair -hiustarina on kehittynyt yhä entistä  makeampaan suuntaan. Kelataan lyhyesti.

pitkien_hiusten_varjays_elumen

Heinäkuussa 2018 annoin värjäämättömän, pitkän luonnontukkani tuoreen kampaajan käsiin ja pyysin siihen violetista pinkin kautta oranssiin liukuvaa #sunset -tyyliä. Minulle tarjottiin mahdollisuutta toteuttaa muutos Elumen-hiusvärillä, mutta vastineeksi jouduin muutamaan kertaan vakuuttamaan, että ymmärrän lopputuloksen olevan pysyvä. Elumen ei ole tavallinen hapetetta hyödyntävä hiusväri, vaan kiinnittyy hiukseen sähkövarauksella, jolloin myös sen poistaminen on hankalampaa ja saattaa tiettyjen värien kohdalla aiheuttaa jopa suoranaisia ongelmia. Kun sain vakuutettua projektiin ryhtyneen kampaajan ja hänen kollegansa siitä, että tiedän mitä haluan enkä aio muuttaa mieltäni seuraavan kuukauden sisään, alkoi elämäni upeimpaan lopputulokseen johtanut kuuden tunnin muutostarina.

sunset_hair_elumen_kokemuksia

Ihkaensimmäisiä shokkitukkakokemuksia voi lukea tästä artikkelista.

Tunnelmia muutosta edeltäneestä haaveilusta (+ inspiraatiokuvat) voi kurkata tästä artikkelista.

Nyt olen elänyt Elumen-värin kanssa varttia vaille vuoden ja on aika pysähtyä ihmettelemään sen taikaa. Aloitetaan tärkeimmästä: Elumen-väri pysyy omissa hiuksissani paremmin kuin mikään muu. Kolikon vastapuolena se on tosiaan hankalampi irroittaa, mutta se projekti ei toistaiseksi ole ajankohtainen.

balayage-varjays-pitkat-hiukset

Oman luonnontilaisen hiukseni latvojen alin 20-25 cm vaalennettiin kevyellä hapetteella liu’uttaen heinäkuussa 2018. Hiukset ovat pysyneet hyväkuntoisina, eikä latvoja ole tarvinnut siistiä edes jokaisella tyvivärikerralla, joka tehdään noin 8-10 viikon välein.

Alkuperäistä violetti-pinkki-oranssia väriä on toistaiseksi vahvistettu ainoastaan yhden kerran syksyllä 2018. Tämän jälkeen en ole kokenut tarvetta värin vahvistamiselle ja kampaajani kanssa olemme yksimielisesti päätynyt ainoastaan värjäämään tyvikasvun piiloon. Tyveen on kahden ensimmäisen värjäyksen jälkeen lisätty violetin joukkoon sinistä ja nykyään hiusten ensimmäinen 10 cm on jo näkyvästi sininen. Pahoittelen kuvan sinertävää sävyä, mutta jouduin hiukan säätämään kuvaa, jotta sain sävyt toistumaan sellaisena kuin ne ovat luonnossa, enkä niin kuin ikäloppu kamerani ne näkee.

elumen-vari-kesto-viilankantolupa-shokkivari-turku

Vaalennetun latvan oranssi alkaa hiljalleen haalistua, joten sovimme, että kun ihanasti harmaan tyven vuoksi seuraavaksi istun penkkiin, vahvistamme samalla pinkkiä ja oranssia osiota, jotta sävyn voimakkuus pysyy tasapainossa läpi koko tukan. Tällä hetkellä vaaleanoranssit latvat muodostavat hauskan kontrastin tummansinisen tyven kanssa, mutta en voi väittää ettenkö vähän haikailisi myös kauttaaltaan leiskuvan kirkkaan shokkitukan perään.

Yhtäkaikki, Elumen pysyy hiuksissani hirvittävän hyvin. Taustatyötä tehdessäni ymmärsin, että Elumenin käyttäytymistä on hiusväreistä hankalin ennustaa. Toiset vannovat sen pysyvän parhaiten hyväkuntoisessa, toiset vaalennetussa tukassa ja joillain väri ei ottanut kiinni kumpaankaan. Myös oman kampaajani touhuja seuratessani luen rivien välistä pientä uteliaisuuden kaltaista kiinnostusta, kun istun tuoliin tukkani kanssa ja hän pääsee tutkimaan sen tilaa läheltä.

pinkki-violetti-tukka-pink-violet-hair_sunset-hair

En tee hiuksille ihmeempiä taikatemppuja, joten hiusvärin erinomainen kesto on täysin Elumenin omaa ansiota. Pesen hiukset 2-3 kertaa viikossa kosteuttavalla tai värin kestoa pidentävällä sulfaatittomalla shampoolla (Davines 🖤) ja levitän latvoihin hoitavaa öljyä aina pesun jälkeen sekä silloin, kun pidän hiuksiani auki – ehkä pari kertaa viikossa. Olen patalaiska käyttämään hoitavia hiusnaamioita ja saunassakin suojaan hiukset pyyhkeellä vain kolme-neljä ensimmäistä kertaa tyvivärjäyksen jälkeen, jottei valumavesi värjää lauteita.

Ainoa huono puoli, jonka Elumenista keksin, on sen valuva koostumus, joka värjää myös ihon melko täpäkästi. Hiusraja ja otsa on helppo suojata kampaamossa, mutta hiuspohjan värjäytymistä ei Elumenin kanssa voi välttää. Kun hiuspohja on kauttaaltaan sinivioletti, tilanne tasaantuu noin neljän ensimmäisen pesun (omalla tahdillani n. 2 viikon) kuluttua, kun hiuspohjan iho on uusiutunut. Käytännössä ensimmäiset kaksi viikkoa kuluu niin, että kasvoillani on sinivioletteja mustia hippuja, jotka ovat rapisseet päänahastani irti ihon uusiutuessa. Niitä sitten aina tavatessani hätyyttelen, mutta kovin edustavaahan tuo ekat kaksi viikkoa ei uuden tukan kanssa ole.

Lancôme Cushion Highligter swatch on pale skin

Projektin seuraava vaihe on jossain vaiheessa lyhennellä latvasta vanhinta osaa pois ja pohtia, mitense tehdään niin, ettei oranssi osio katoa kokonaan, kun tyvestä tulee jatkuvasti lisää siniviolettia. Kampaajani vakuutti, että keinoja on ja lupaan palata asiaan, heti kun tiedän mitä on luvassa.

btf

Pelottoman, pikkutarkan ja supertaitavan kampaajani löydät turkulaisesta Crystal Salon -kampaamosta nimellä Karoliina. Lienee tarpeetonta enää erikseen korostaa, että suosittelen hänen taitojaan varauksetta, aivan kaikkeen. Karoliinan portfolion löydät Instagramista täältä.

cof

Kaikki shokkitukkaan liittyvät postaukset löydät tämän linkin takaa.

Millaisia hiusunelmia teillä on?

4 Comments Lisää omasi

 1. hannamariav sanoo:

  Ai että samaistun tuohon että violetti-sinistä pistettä naama täynnä :D Oman päänahkan putsaantumiseen mene kanssa se parisen viikkoa ja 2-3 pesua, ensimmäisellä kerralla hieron päänahkaa vielä tuplavoimalla jotta se edes hiukan auttaisi. Mutta mittään ei voi, Elumen on niin ihana tuote että kestää kyllä nämä vaikutukset!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hahaa, joo se on piinallista aikaa kyllä, mutta kestää onneksi kuitenkin vaan sen kaksi viikkoa verrattuna siihen ihanuuteen, mitä väri muuten tuo tullessaan. <3 Mulla olisi laskennallisesti seuraava tyviväri just sellaiseen vähän hankalaan aikaan, että joko menen yhteen tilaisuuteen sinisellä päänahalla tai vähän harmaalla tyvellä, enkä ole vielä osannut päättää kumpi on pienempi paha. :D

 2. Vandaalia sanoo:

  Siis OMG! Katon näitä kuvia aivan sydänsilmäemojina, noi sun hiukset on ihan mun unelma <3 Mulla on vielä kirittävää; oma tukka huitelee liila-pinkisissä sävyssä juurikin samoissa mitoissa kuin sulla ko. sävyt. Sininen ja oranssi ovat mahtava lisä, kun hiuksilla on pituutta, mihin kaunista liukua toteuttaa <3

  Mulla raidoitettiin joku aika sitten violettia osioita, jotta saatiin pinkkiä ylöspäin. Eipä tarvinnut paljon värjätä kun liila purkautui värinpoistossa pinkkinä :D Mulla elumenit ovat pysyneet parhaiten kiinni omassa, vaaleassa maantien harmaassa värissä. Liiaksi vaalennetussa huokoisessa latvassa väri ei montaa pesua pysynyt. Nyt ollaan suunnilleen saatu kaikki voimakkain vaalennettu ja huonokuntoisin latva leikattua vuosien saatossa pikkuhiljaa pois ja värit pysyvät melko hyvin jopa latvassa asti :)

  Muutoin värit tuntuvat vain kirkastuvan parissa ekassa pesussa, samalla kun odottaa päänahankin tulevan taas näkyviin :D

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos, ihana kuulla! Upeasta tukasta on kiittäminen loistavaa kampaajaa, joka tietää mitä tekee. :) Luulen, että kevyesti vaalentamalla munkin väriskaalaa aikanaan ruvetaan sitten siirtämään latvasta ylemmäs, kun oranssi osuus lyhenee. Mutta luulen vain, en tiedä :)

   Joo Elumenista kun luin kokemuksia, niin selväksi kävi just toi, että se saattaa pysyä huonosti myös huonokuntoisessa hiuksessa, mutta että toisaalta myöskään ihan koskematon hius ei ole mikään tae siitä, että väri pysyy. Ihana, villisti vähän arvaamaton Elumen. <3

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.