Kynitympi polkkatukka

Tshih, pikabloggailu jatkuu vielä tänään ja ihan yhtä kovalla resoluutiolla kuin eilenkin. Mulla on niin kiva uusi tukka, että en jaksa stressaantua huonosta kuvalaadusta ja levottomasta asettelusta. Kirjoitusvirheiden kanssa skarppaan tänään, hirmu kriisi eilen kun löysin illalla  tekstistä useampia virheitä, iiks! Palataan normaaliin, selkojärkiseen päiväjärjestykseen huomenna.

Kävin siis eilen freesaamassa kuontaloa ja annoin taas pätkäistä pois yhden kymmensenttisen. Viime kerralla lähti 20 cm, nyt 10 cm ja ensi kerran jälkeen tähdätään siihen, että lapsi ei enää tunnista äitiään.

Nojo, vein ensikertalaisena uudelle kampaajalle näytille pari fiiliskuvaa, joista toisessa oli malli ja toisessa väri ja ihan presiis oikeanlainenhan siitä tuli. Lyhyt, rikottu ja pikkuisen rock. Intin useaan otteeseen että tukan on oltava sormimuotoiltava koska minä ja suoristusrauta emme puhu samaa kieltä, mutta nyt kun katson päätä yhden yön nukkumisen jälkeen..se saattaa olla jonkinlainen Petra-Babyliss-Petra -kurssitus edessä, sillä niiiiin paljon paremmalta reuhka näytti pikkuisen käänneltynä. Ei se voi kokonaan mahdotonta olla, mulla on varmaan vaan asennevamma.

Kallistelin päätä eilisen päivän kuin vähä-älyinen. Silmillä. Pois. Korvan taa. Pois. Silmillä. Pois. Ihanaa! Kahisuttelin tukkaa sormieni välissä minkä kerkesin ja täytyy sanoa että ihan tosiaan jumitin puoliselkäpituudessa aivan liian pitkään. Tämä on paljon enemmän mun mitta.

Värissä sen sijaan palattiin juurille ja sain takaisin tämän sykähdyttävän, mutta hankalasti ylläpidettävän punaisen. Tumma ja kylmä sävy teki ihmeitä silmille, enkä ole hetkeen tapittanut peilistä niin sinisiä killittimiä. Ihon kalpeus näyttää leiskuvaa tukkaa vasten ihan perustellulta ja viimeistään nyt voin täysin rinnoin nauttia hurahtamisestani liloihin huulipuniin. Jeah!

Taustalla soi: Follow Your Instinct

35 Comments Lisää omasi

 1. paula sanoo:

  Ihana tukka! Olet niin oikeassa että lyhyt sopii siulle paremmin! Hypistelen täällä omia latvojani ehkä kerran kahdessa viikossa että pitäiskö sanoa kampaajalle että ottais jo puolet pois. Sitten karu työpäivä lyö kun märkärätti, tukan on oltava sellainen ettei se haittaa työntekoa, eli poissa edestä. Mutta nyt fiilistelen siun hiuksia! Näyttää upeelle ja värikin on just täys kymppi ;) mitä huulipunaa siulla on näissä kuvissa. Pakko ehkä saada noin kirkkaankylmänloistavan väristä omiinkin valikoimiin?

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos! Mut saahan tällaisen pinneillä tai pannalla pois edestä, piisaisko se?

   Huulipunana on kynällä väritetyt huulet (MAC Magenta) ja jotain kirkkaampaa pinkkiä hiukan sen päällä, suurin osa ehkä jo kulunut pois noissa kaakelikuvissa. Sanoisin että hyvin suurella todennäköisyydellä pelkkää Magentaa. :)

   1. paula sanoo:

    Joudun pitää kypärää (katastrofimaista) noin 50% työajasta joten pinnit ei oikein onnistu, alkaa muuten hiukset katkeilemaan ja painaa kovasti siellä alla :( mutta toi huulien väri on loistava!

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     No sit unohdetaan pinnit ja keskitytään sähäkkään huuliväriin! :)

 2. Pumpulipupu sanoo:

  Erinomainen! Edellinenkin oli ihan kiva, mutta tämä on vielä so much better, chic! :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitti kiitti, mahtavaa kuulla! :)

 3. Taru sanoo:

  Mahtava letti, mutta niin aikuinen :D Kadehdittavaa, itse en tuohon pystyisi…. Tuli ahdistus-kriisi-paniikki, kun 3 vuoden tauon jälkeen kampaamon lattialle putosi 10 cm hamppulatvoja :P

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Aikuinen, tämäkö? Ha! :D Mulle tuli enemmänkin vähän teini olo, tällaisella kanapee-tukalla. Mut se on hyvä, koska kolmenkympin alla teinittää. :)

 4. Juille sanoo:

  Vau, aivan ihana lopputulos! :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos J! :)

 5. Päivi sanoo:

  Upea tukka! Kuten joku sanoikin, edellinenkin malli oli tosi kaunis, mutta tämä on vielä hienompi.
  Tämä postaus vahvisti taas fiilistäni sen suhteen, että omallekin tukalleni on tapahduttava jotain radikaalia. En ole vielä löytänyt sitä minulle sopivaa kampaajaa, vaan käväisen siellä ja täällä. Saa antaa suosituksia!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Tässä on enemmän rouheutta, sellanen rento puristelutukka. :)

   Mulla on sulle pari kampaamoideaa, voin vinkata seuraavan kerran kun törmätään. :)

   1. Päivi sanoo:

    Jes, kiva :)

 6. Tuulia sanoo:

  Ihanat hiukset! Sopii sulle todella hyvin!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos, ihanaa! Nyt me voidaan kolmen voimin painostaa se neljäskin tiimiläinen lyhyttukkaiseksi.. ;)

 7. Salla sanoo:

  Vau mikä kaunotar, siis ihan mieletön! Uusi tukka sopii sulle upeasti :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiiiiits ja *niks*. (Ne oli mun polvet, jos jäi epäselväksi) :)

 8. Joliel sanoo:

  Ihana! Tuo sopii sulle todella hyvin! :) Itse olen leikkauttamassa lähiaikoina polkkamitasta poikatukkaan ja nämä sun kuvat nähtyäni en malttaisi enää odottaa omaa parturikäyntiäni..

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hei huippua! Välitän terveiset kampaajalle. :)

 9. Sissi sanoo:

  Aivan mahtava! Naiset suotta arkailevat tukan kynimistä, monelle lyhyt tai puolipitkä sopii paaaaljon paremmin. Tässäkin tuli ilmeeseen uutta raikkautta vaikka vanha mallikin sopi sulle hyvin:)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mulle pitkä tukka oli jonkinlainen statussymboli, mutta kun sen kerran uskalsi pätköä, tämä lyhennys ei tuntunut enää missään. Osansa voi tehdä myöskin se, että olen viimeisen vuoden aikana tottunut leikittelemään tummalla meikillä ja värikkäillä huulilla, jolloin hiukset eivät ole ainoa kasvojen suunnassa muuttuva asia. Nykyään kun katson peiliin, näen päivän huulipunan tai silmämeikin, enkä sitä onko jokainen hiussuortuva ojennuksessa. :) Ja koska olen kahdesti kasvattanut tukan minimitasta viitaksi, tiedän että latvat saa takaisin jos ikävä iskee. :)

 10. Mohn sanoo:

  Mahtavan hyväntuulinen ja positiivinen hiuspostaus! Uudet hiukset ovat parhaimmillaan todella voimaannuttava juttu! Kerrassaan upeasti sopii sulle polkkamitta ja toi väri korostaa todellakin hienosti silmiä.

  Minullakin tummempi hiusväri korostaa kivasti silmiä, mutta koska olen sielultani blondi ja lähipiiri alkaa heti kitistä jos tummennan, niin olen taas toistaiseksi ollut hyvän tovin sitten vaalea. Ihan vähän olen jo kyllä taas kaipaillut tummempaa väriä päähän….

  Niin ja suoristurauta on tosi simppeli, kunhan vaan vähän treenaa ja sillä saa oikeasti tosi näppärästi ja nopeasti lisää volaa ja muhkeutta hiuksiin. Polkkatukan best friend. IMHO.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mun sielu on aina ollut punaiseen päin kallellaan. :)

   Niin mulle tosta suokkarista aina vakuutellaan että siitä vaan, äkkiä sen oppii, mutta myös se mun työkalu on omiaan latistamaan opetteluintoa. Kahdenkympin Babyliss tekee varmaan vähän eri jälkeä kuin kuukauden ruokaostojen hintainen GHD. Rakas joulupukki..? :)

   1. Mohn sanoo:

    Ei mullakaan ole ghd:ta, enkä mä sitä nyt niin kovin ihmeelliseksi todennut kun siskon rautaa olen muutaman kerran kokeillut. Nyt mulla on pretty.fi:stä ostettu Simin rauta, jonka ovh on mukamas yli 200€ (maksoin tarjouksessa noin 49€ tai jotain) joka on kyllä ollut ihan ok. Sitä ennen oli Remingtonin Sleek & Curl joka maksoi noin 49€ ja olin siihen kovin tyytyväinen. Mukana tuli opetus-DVD, ei mikään ihmeellinen, mutta ihan kivasti avasi mm. sitä suoristusrautakiharoiden tekemistä. ;-)

    Että ehkä ainakin joku semikunnollinen rauta kantsis hommata vaikkei sitä ghd:ta hankkisikaan! :-D

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Ai mikä? Kohtuus? ”Keskitie”? Eääh.. :D

 11. Noviisi sanoo:

  Hyvältä näyttää. Itse kasvattelen omaani taas pidemmäksi mutta haikaillen näillä helteillä muistelen lyhkästä kuontaloa. Lyhyissä on se kiva että kun opit miten oma tukka käyttäytyy sen saa laitettua niin paljon nopeammin kuin pitkän ja jää aamulla siihen naaman kampaamiseen enemmän aikaa ;) Ah ja ajatte kuinka nyt voit ihan huolella vetää maanantai aamuna super tumman rock-meikin naamaan kun uudet hiukset huutaa asennetta :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Heh, erona vaan se, että pitkälle en ole koskaan tehnyt mitään ja kaikki tukkaan käytetty aika pitää taikoa tyhjästä. :) No, eiköhän se tästä käynnisty. :)

   Ja tiedätkö, ihan jo tänään piirsin pikkuisen tummemman rajauksen kuin normaalisti, tukka vetää heti ajatukset rokimpaan..! :D

 12. Eiko sanoo:

  Olen sielultani punapää ja sydämeni itkee verta, kun katson tällä hetkellä ylipitkää ja hiirulaiseksi kulunutta kuontaloani. Ensi viikolla on pakko laittaa tukka-asiat taas kuntoon. Se on ihan käsittämätöntä kuinka paljon uutta virtaa ja itse luottamusta tulee uudesta leikkauksesta ja väristä. Ja siitä ”Jee, uskalsin” -fiiliksestä :). Leikkaus sopii sulle mainiosti ja mukavasti chic ja rock yhtä aikaa.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos, kiva kuulla. :) Mä olen hiukan huono pitämään kiinni säännöllisestä kampaajarytmistä, mutta ehkä nyt ryhdistäydyn kun on syksy ja tuota..no, toivotaan että ryhdistäydyn. :)

 13. S //ALL YOU NEED IS WHITE sanoo:

  tosi upea uusi look, sopii sulle kyllä ihan täydellisen erinomaisesti!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos S! Tänään illalla ensimmäinen pesu, joten totuuden hetki on edessä huomenna aamulla. Katsotaan sitten, vieläkö hihkututtaa. :)

 14. Kirma sanoo:

  Kivalta näyttää! Onnittelut rohkeudesta.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos, mutta mistä rohkeudesta? :D Tukkaidentiteetti pyöriteltiin tervassa ja höyhenissä jo sen edellisen lyhennyksen aikaan.. :)

 15. Myy sanoo:

  Todella hyvä! :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos! Enää se ei näytä ihan näin ruusuisen sliipatulta kuin tukkataikurin jäljiltä, mutta tykkään silti. Toistamisen uhallakin: sopivan rouhea. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.