Peitevoidetemppu

Taitava Purkkisnaapuri Mari pykäsi tovi sitten havainnollisen tutoriaalin silmien muotoilusta luomivärillä. Haluan kantaa kekoon yhden lisäkorren, joka liittyy pohjameikkiin. Toisinaan torkkunappi on aamuisin ystävänä rakas kuin lämmin kebab aamuyöllä ja hopsan, luomiväriaikaa ei jääkään. Tai ehkä tyylisi on tarkoituksella riisutumpi ja keskityt mielummin huoliteltuun pohjameikkiin kuin luomivärien asetteluun? Itse ainakin pyrin vapaapäivisin etsimään sen kaikken matalimman kohdan aitaa ja heilauttamaan kintut sen yli mahdollisimman pienellä painovoimanvastaisella liikehdinnällä.

Peitevoiteen strateginen asettelu silmien alle vaikuttaa silmän muotoon yllättävän paljon. Vai mitä meinaatte tästä kuvasta, kumpi silmä näyttää paremmalta?

Toisen silmän alla peitevoide on nostettu ylös alaripsiin saakka ja toisessa silmässä se on jätetty alaripsien luontaisen varjon tasalle, selkeästi alemmas. Jos alaripsien varjo viedään pois peitevoiteella, lopputulos on heti huomattavasti paklatumman näköinen ja silmä ikäänkuin kutistuu. Oikea silmä näyttää vähemmän meikatulta ja muodoltaan pyöreämmältä. Pieni juttu, jonka konkreettinen teho kirkastuu heti, kun kokeilet sitä omille kasvoille.

Mikään ei tietenkään estä levittämästä peitevoidetta ylemmäs ripsien alle, jos se tuntuu itsestä luontevammalta tyyliltä ja ehdottomasti niin kannattaa tehdä ainakin silloin, kun työn alla on tummempi meikki jossa luomiväriä käytetään runsaalla kädellä myös alaluomella. Paljaalla iholla luomiväri ei ole parhaimmillaan eikä kestä yhtä hyvin kuin pohjusteen päällä. Kun tavoitteena on ilme, joka ei näytä meikatulta mutta silti parantelee hiukan vallitsevaa silmänalustilannetta, suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä paljastavampaa peittotyyliä.

Oliko tämä kikka jollain jo selkärangassa vai tuliko se täysin puun takaa? Asteikolla yhdestä viiteen, miten koukussa olet silmänalusten peittämiseen?

* * * * *

A nice trick to make the eye look a bit rounder and a tiny bit less untouched is to leave the concealer a bit lower in the under eye area. If you cancel the lower lashes’ natural shadow with a concealer, the eye looks smaller and more made up.

22 Comments Lisää omasi

 1. Mä en aina edes käytä peitevoidetta silmien alle. Jos käytän, niin se levittyy aika lähelle ripsirajaa. Mulla toisaalta on ihan eri mallinen alaluomi kuin sulla, mulla ei tule luomi eteenpäin silmän kohdalta vaan se on turpean tasainen silmäkuopasta asti (jonka takia mun silmänaluset eivät juurikaan ole muuta ihoa tummemmat muuta kuin silmän sisänurkasta). Tämäkin voisi siis vähän riippua silmän ja luomien muodosta. Itse en ole huomannut noin suurta eroa siitä, että kuinka lähelle levitän peitevoiteen.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Totta, silmän muoto vaikuttaa myös tosi paljon! :)

 2. minnis sanoo:

  Hyvin koukussa, koska jos laitan ripauksenkin meikkivoidetta tai peiteainetta silmänaluset on ensimmäinen paikka mitä peitän. Ja tämähän tietenkin johtuu siitä, että silmänaluset on niin tummat.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Tuttu juttu! :)

 3. Niina sanoo:

  Aion testata vinkkiäsi! Olen nimittäin aina kärsinyt tummista silmän alusista ja Joe Blascon peitevoide tähän tarkoitukseen on ihan must! Myös valokynä kuuluu vakiomeikkiin. Tosin, en ole koskaan onnistunut saamaan noita tummia rinkuloita täysin piiloon. :)

  1. Jos tuntuu että pelkät peitevoiteet eivät riitä, voisit kokeilla myös neutralointia – se on joskus jopa tehokkaampi apu kuin peitevoide. Toisaalta, jos silmän alle muodostuu syystä tai toisesta varjo, sille ei oikein juuri mitään ole tehtävissä. Mun silmänalustilanteen saa peitevoiteella piiloon, mutta noissakin kuvissa hyvin näkyy nuo silmäkulmista nenänviertä laskettelevat pussinalut ja niillepä ei sitten mitään taikoja oikein olekaan – paitsi reipas hymy ja kirkas huulipuna! :)

 4. Salla sanoo:

  Kyllä, puun takaa. Menee kokeiluun! :)

  1. Jee, uutta! Kerro heti kun saat testattua! :)

 5. Pirkon Paletilta sanoo:

  Ihan uutta infoa mulle, testiin menee! <3

  1. Hyväjee! Kerro kuulumisia kun olet muodostanut mielipiteen tekniikasta! :)

 6. Johanna Mia Maria sanoo:

  Oho! Tää oli jännä! Pitääpä kokeilla heti huomenissa. :)

  1. Loistavaa! :)

 7. Fanni sanoo:

  Mä luulin tosi pitkään, että mulla ei ole tummia silmänalusia. Voi olla, ettei teininä juu ollut, mutta kun katsoin paria minusta otettua valokuvaa tässä taannoin, huomasin, että tyttö sinä olet panda! Ei ne silmänaluset toki mitkään yönmustat ole, mutta kuitenkin. Ryppyjäkin jo on, mitähän seuraavaksi? Silmäpussit vielä puuttuvat kokoelmista. (Kopkop!)

  Mutta näitä pieniä eroavaisuuksia en ole tullut ajatelleeksi, eli kokeiluun hop!

  1. Pandat on söpöjä ja pörröisiä! <3 :) Testaa ja raportoi!

 8. Myy sanoo:

  Mulla oli tänään just sellainen aamu! Pohja, kulmat, ripsiväriä, poskipunaa ja bussissa huulipunaa. Ensimmäinen kommentti töissä oli ”Sulla taitaa tänään olla normaalia vähemmän meikkiä”. :’D

  1. Ehhehee, voi ei! :) Tässä näkyvästi meikkaamisessa on kyllä paha kierre, kiireiset aamut näkyy heti naamasta! :D

 9. Martina sanoo:

  Oho, no tuli ihan puskista. Mutta onpas näppärä vinkki, eipä olis tullut mieleen! Pakko testata :)

  1. Hyvä juttu! Odotan raporttia! :)

 10. morgaise sanoo:

  Yhdestä viiteen? Kuus ja puol. Valkoinen, selkeästi läpikuultava iho ja naamanmalli, jossa silmät ovat kulmista poskipäihin montussa. Näytän turpiin saaneelta pandalta ilman kunnon peittävää peitevoidetta, yleensä 2-3 tuotteen mixiä.

  1. Oodi peitevoiteelle! <3

 11. Henna sanoo:

  Hetkoonen, miksei minulle ole tullut koskaan mieleenkään laittaa peiteainetta ripsiin saakka? Oon aina laittanut vaan tuohon alemmas, koska siinä se peitettävä tummuus yleensä on, ainakin mulla :D Muutenkin peiteaine kerääntyy paljon helpommin tuohon alaluomeni luomivakoon, jos sitä sinne laitan, joten senkin takia olen aina vältellyt aluetta! En edes tiennyt että joku laittaa peiteainetta ripsiin saakka, joten tämä oli kyllä minulle ihan uutta tietoa. Pitääpä testata ihan vaan vaihteen vuoksi tuotakin :)

  http://highandlight.blogspot.fi/

  1. Tieteen nimissä! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.