Guerlainin tuoksusuora

Olen vahvasti nenäintuitiivinen. Jos tarjolla on rationaalinen vaihtoehto ja sellainen vaihtoehto joka tuoksuu vastustamattoman hyvältä, valitsen poikkeuksetta jälkimmäisen. Tämä on pätenyt elämäni varrella suunnilleen kaikkeen auton valinnasta suihkugeelien kautta parisuhteisiin. Juuri pari viikkoa sitten yllätin itseni kipittämästä yhden porrasvälin ajaksi hissiin vain siksi, että sinne paineli edelläni aivan järjettömän hyvältä tuoksuva mies. Eläimellistä.

Vaikka rakastan tuoksuja yli kaiken, en keräile hajuvesiä. En oikeastaan edes pidä niiden ostamisesta, sillä turhaudun hutivaihtoehtoihin suorastaan lapsellisen helposti. Siksi olenkin ottanut tavaksi ladella toiveeni ja inhokkini tuoksumyyjälle ja kokeilla parilla ensimmäisellä tuoksulla olemmeko samalla aaltopituudella. Viimeksi kävin prosessia läpi reilu vuosi sitten kun etsin lahjatuoksua siipalle ja löysin sattumalta nuottikimaran, jossa viihdyn itsekin. En ole koskaan harrastanut erikseen päivä- ja iltatuoksuja, mutta tuo Trussardin nahkainen komeus on vakiintunut erityiseksi illanviettotuoksuksi. Sipaisen sitä ranteeseen silloin, kun helmat ovat lyhyet ja hiukset kiharalla. Pidän sen jykevyydestä ja epäsovinnaisuudesta, mutta päivisin haluan kietoutua kepeään kirpeyteen.

Kun viimeksi vietin aikaa tuoksuosastolla, satuin ohimennen huokaamaan tutulle konsulentille, että sopivan tuoksun löytäminen itselle tuntuu niin hankalalta että olen oikeastaan luopunut tuoksuostoksista kokonaan. Terävä neitokainen tarttui sivulauseeseen ja alkoi kysellä tarkemmin. Hän kantoi eteeni ihania ja vähän erikoisia tuoksuja, joissa tuntui jokaisessa olevan jokin koukku, yllätys. Pidin tuoksuista, mutta tapani mukaan vastahankailin ja jätin asian sikseen. Pari päivää myöhemmin sama myyjä oli vaivihkaa kiikuttanut työpisteelleni nimetyt tuoksulaput kokeilemistamme vaihtoehdoista ja leveän hymyn ohella takaraivoon jäi pari nimeä.

Seuraavan kerran törmäsin näihin nimiin tuoksukonkari Lazy Dynamiteen esittelyssä. Palaset loksahtelivat kohdilleen ja sillä sekunnilla kun tajusin, että niitä vekkulin yllättäviä kirpeyksiä saa minikokoisena kokelmana, olin myyty. Kiitän tässä nyt julkisesti sitä ihanaa ja ammattitaitoista myyjää (joka sittemmin on vaihtanut työnantajaa mutta toimii meidän kosmetiikkaintoisten onneksi edelleen samalla alalla ja hyödyntää hoksnokkaansa asiakaspalveussa ihailtavasti yhä tänäkin päivänä) näiden tuoksujen esittelystä, sillä Aqua Allegoria -kokoelma on ihana. Siis ihana.

.Nekku. on kuvaillut tuoksuja ihanan elävästi ja usutan ehdottomasti lukemaan tarkempia tuoksukuvauksia naapurista. Itse tyydyn ihastelemaan pullojen liikuttavaa ulkonäköä, kompaktia hankintahintaa ja yhteneväistä tuoksumaailmaa. Toistaiseksi suosikikseni on noussut huumaavan sitruksinen Limon Verde, mutta pidän kovasti myös mystisestä Herba Frescasta ja mehukkaasta Mandarine Basilic -tuoksusta. En odottanut kummoisia kukkaiselta Flora Rosalta, mutta sekin oli nirsoon makuuni yllättävän raikas. Jo hyvin vähäinen määrä kukkaisvivahteita riittää halkaisemaan railon minun ja tuoksuehdokkaan väliin.

Ensialkuun karsastin pullojen perinteistä annostelukorkkia, joka on joka kerta vaarassa livahtaa näpeistä aamukiireessä. Yllättävän nopeasti näin hidasälyiseksi ihmiseksi kuitenkin hoksasin, että juju onkin elämyksessä eikä käytännöllisyydessä. Näitä tuoksuja ei ole tarkoitus suihkia takin kauluksesta sisään kengät jalassa eteisessä, vaan istua rauhassa alas keskittymään tuoksurituaaliin. Ihastuttavaa, kun sen kerran oivaltaa.

Oletko sinä nenäsi vietävissä?

* * * * *

I was introduced to these adorable scents over a year ago, but only found my path to them last week. The collection is above amazing and if you like your perfumes crisp, I urge you to take a closer sniff as soon as you see them.

12 Comments Lisää omasi

 1. Mandarin Basilic on yksi mun suosikeista, mutta vielä enemmän tykkään saman sarjan Nerolia Biancasta, aaaaaa se on ihana! Olen kohta käyttänyt sitä jo kaksi pulloa ja se jos joku kertoo, että tykkään! :D En kovin usein käytä mitään yhtä tuoksua enempää kuin yhden pullon ja harvoin edes yhtä pulloa tyhjäksi saakka. Mandarin Basilic on kovaa vauhtia menossa samalla viivalla tykkäämisen suhteen kuin Nerolia Bianca. Kesällä, kun tulee Pariisin reissu eteen, saatan joutua käymään Guerlainin liikkeessä ja saatan ehkä joutua hankkimaan sieltä jotain, jota Suomesta ei saa…

  1. Ooh, kuulostaa hyvältä! Mä käytän hajuvesiä niin olemattomalla tahdilla, että näissä riittänee pirskoteltavaa tämän vuosikymmenen loppuun. :)

 2. Martina sanoo:

  Mmmitä, myydäänkö näitä tuollaisissa seteissä? :O <3 Kaisuli tutustutti mut näihin ihan hiljattain, ennen kävelin vain laput silmillä ohi. Noissa on muutama aivan huumaava tuoksu (en muista nimiä, ungh), joita oon siitä lähtien käynyt aina valelemassa päälleni Stockalla.

  1. No JUU, kyllä myydään! :D Puskii!

 3. Salla sanoo:

  Ooh, mä olen haaveillut tästä setistä jo pidempään. Mitähän tämä mahtaa maksaa?

  1. Lentokentällä annoin eteenpäin Kööpenhaminanrahaa, mutta muistelen että hintakyltissä olisi lupailtu jotain 40-50e eurohintaa. Pähkinöitä, that is.

 4. Myy sanoo:

  Mä olen niiiin nenäni vietävissä. Hiivin töissä huumaavan tuoksuisten miesten perässä ja olen se ahdistava tyyppi, joka halaa vähän liian pitkään ihan vaan nuuhkiakseen paremmin. Se, joka vaivihkaa upottaa nenänsä muiden hiuksiin. Se, joka vaatii saada nuuhkaista ihan kaikkea mahdollista.

  1. Hihii, tunnistan! Kun joku joskus ihmettelee tyhjästä noussutta autuasta hymyä mun kasvoilla, hyvin todennäköinen syy on että jumalainen tuoksu on juuri kantautunut nenään ohikävelevän ihmisen mukana. :)

 5. Mandarin Basilic on IIIHANA. Tarvitsen sen täysikokoisena <3

  Tykkään tuoksuista ja voisin ihan loputtomiin nuuhkia niitä. Mulla on yleensä mielessä lista iholle kokeiltavista tuoksuista ja jonkun kerran lähden kaupungille ilman omaa hajuvettä, jotta voin rauhassa nuuhkutella.

 6. Nina sanoo:

  noista uudemmista juuri tuo Limon Verde on mun suosikki. Saman merkin Pamplelunea käytin iloisesti sen valtavan kokoisen lekan. Se olikin ihana tuoksu! Olen kyllä nenäni vietävissä. Kukkaistuoksut kelpaavat, samoin makeat hedelmäiset, sitrustuoksuista pidän erityisesti… Sit on nämä ”aikuisen naisen (ilta)tuoksut”…. joo ei, ei, ei…Olisin varmaan ikäni puolesta sitä kohderyhmää, mutta ennemmin Escadaa :)

  Muistan vieläkin sen yhden teatteriesityksen, jossa jouduin istumaan semmoisen tädin vieressä, joka oli sitä aikuisen naisen tuoksua holvannut päälleen. Pikkuisen ahdisti ja alkoi tuntua jo päässäkin oireita. Hankalaa oli myös pitää suunsa kiinni, jotta ei olisi kertonut sille tädille, että vähemmän on enemmän.

 7. .Nekku. sanoo:

  Nää on niin hyviä! Kiva että sinäkin löysit tämän setin, ja kiitos linkkauksesta. :) Nyt tekisi taas mieli käyttää näitä kaikkia yhtä aikaa, mutta pakkasin juuri kaikki tuoksuni pois, kun komerot piti tyhjentää turkiskuoriaismyrkytystä varten. Pöh. :/ Ensi viikolla sitten.

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.