MAC #187

Tänään polkaisen käyntiin uuden postaussarjan, jossa käydään läpi MACin siveltimiä. Käytän niitä enemmän kuin mitään muita meikkausvälineitä ja tunnen ne läpikotaisin, joten iloksi, tiedoksi ja rahanmenoksi teille puran tietoni rönsyilevään vuodatukseen. Linkkaan tähän ensialkuun edellisen artikkelin, jossa jutustelin samantyyppisestä MACin siveltimestä #159. Lukaise sieltä pohjatiedot muun muassa kaksoiskarvan merkityksestä niin pääset heti kärryille tämän klassikkosiveltimen eduista.

Luonnonkarvan ja synteettisen karvan yhdistämisellä on siis monia hyötyjä, mutta keskitytään tänään tämän nimenomaisen huiskuttimen malliin ja moninaisiin käyttötapoihin.

MAC #187 on kasvoille tarkoitettu suurehko, tasapäinen meikkipohjasivellin. Sitä voi käyttää mainiosti nestemäiseen meikkivoiteeseen, meikkipuuteriin, puuteriin, aurinkopuuteriin, poskipunaan, hohtopuuteriin ja eri tekstuurien kerrostamiseen. Ensimmäisissä oli varmasti kertalukemalta enemmän järkeä, mutta käydään käyttökohteet läpi yksitellen.

1) Nestemäinen meikkivoide
Siveltimen pinta-ala tekee siitä erinomaisen meikkivoidesiveltimen. Suurella määrällä karvaa on helppo pyöritellä meikkivoide koko kasvoille ja tarvittaessa voit tehdä siveltimen kanssa paitsi pyörittelevää buffausta (sivellin koko ajan kiinni ihossa, liikkuu kasvoilla pyörivin liikkein), perinteistä maalausta (yhdensuuntaisia vetoja) tai viimeistelevää töpöttelyä (sivellin nousee iholta kohtisuoraan ylös-alas, ei sivuttaista liikettä) – mutta parhaan lopputuloksen saat yhdistämällä kaikki kolme tekniikkaa. Levitä nestemäinen meikkipohja kasvoille suurpiirteisesti maalaten, buffaa se sitten pehmeäksi hunnuksi kauttaaltaan pyöritellen ja töpöttele viimeiseksi lisäpeittoa sitä tarvitseviin kohtiin.

2) Puuteri / meikkipuuteri
Iso koko on eduksi myös kasvojen puuteroinnissa. Ihoyypistä ja käytetyistä tuotteista riippuen voit käyttää yllä esiteltyjä tekniikoita parhaaksi katsomallasi tavalla. Itse käytän meikkipuuterin kanssa eräänlaista painelevaa buffausta jossa otan meikkipuuteria siveltimeen, painan sen iholle yhteen kohtaan ja buffaan sitten sileäksi. Ja kun sanon painan, tarkoitan että painan – siveltimen karvojen taittumista ei tarvitse pelätä. Tämä tekniikka on eduksi meikkipuuterin kanssa kun tavoitellaan peittävää pohjaa ja iholle halutaan jättää mahdollisimman paljon tuotetta kerralla. Tavallisen kiinnityspuuterin kanssa teen hipsuttelevaa buffausta hennommalla paineella, jotta alla oleva meikkipohja ei liiku. Kiinnityspuuterin kanssa liikun kasvoilla vain valkoisten kärkikarvojen avulla, hädin tuskin ihoa koskien. Kokeile ennakkoluulottomasti kaikenlaisia liikkeitä painelusta hipsutukseen ja ota käyttöön se, joka omaan meikkityyliisi parhaiten sopii!

3) Aurinkopuuteri
Meikkipohjan lisäksi tämä sivellin on äärettömän pätevä aurinkopuuterisivellin vaalealle iholle. Koska kärjen hento synteettinen karva ottaa väriä mukaansa vähemmän kuin perinteinen luonnonkarva, väriä jää iholle vähemmän. Hentous on etu vaalea lumikkipohjaa värittäessä, sillä mikään ei pilaa aamun meikkifiilistä nopeammin kuin poskelle tarrannut ruskea viiva. Ohuita kerroksia saa laittaa iholle useamman, mutta itse tykkään rakentaa lämpöä mieluummin pidemmän kaavan kautta ja pehmeästi kuin kertalaakista ja sitten häivyttelyn parissa tuskaillen. Erittäin lämmin suositus vaalean ihon värittämiseen.

4) Poskipuna
Poskipunan kanssa toimii sama perusperiaate kuin yllä: Hento karva ottaa ja jättää väriä iholle henkäyksenkeveästi. Aluksi saattaa näyttää siltä, että poskipäille ei ilmesty mitään, mutta juurii siinä piilee utuisen poskipunan taika. Yksi pehmeä kerros on paljon helpompi tuputtaa keskeltä tummemmaksi ja näkyvämmäksi kuin yrittää häivyttää yhtä liian tummaa laikkua laajemmalle alueelle. Tämän siveltimen avulla olen ottanut käyttöön myös nämä poskipunalaatikon pohjalla pyörivät tummat violetit, jotka muutoin ovat pohjasävylleni vähän ärtsyjä. Monesta poskipunasta saa myös isolla siveltimellä buffaamalla (eli ihon pinnassa pyöritellen) esiin tosi kauniin hehkun. Liian jämäkällä siveltimellä buffaaminen saattaa liikuttaa alla olevaa meikkipohjaa, mutta tällä isolla skunkilla en ole koskaan saanut raapimajälkiä meikkivoiteeseen.

5) Hohtopuuteri
Kokonsa puolesta tämä ei taatusti ole se sivellin, joka tulisi ensimmäiseksi mieleen poskipäille suunnatuille tuotteille käytettäväksi, mutta kuulkaa sanaani – se toimii. Jälleen kerran jäljen erinomaisuus perustuu pehmeyteen: Mitä hohtavampi korostuspuuteri, sitä näkyvämpi kiilto poskipäillä. Hyvinkin hohtavan tuotteen saa kasvoille pumpulisen pehmeästi, kun tarttuu riittävän suureen ja hentokarvaiseen siveltimeen. Itse tykkään että hohtopuuteri saa kyllä näkyä (mielellään mahdollisimman kauas), mutta teille jotka mieluummin valitsette sen vähän luonnollisemman vaihtoehdon, vinkkaan testaamaan tätä järkälemäistä duo-fibrea.

6) Kerrostussivellin
Se mihin itse olen saanut #187-siveltimestä eniten apua, on kerrostus. Ihoni on verrattain hankala meikattava ja useamman kerran viikossa saan parhaasta yrittämisestä huolimatta aikaan jonkinlaisen kriisin, joka pitää ratkaista mahdollisimman lyhyessä ajassa. Ikävä piirre kiireisissä aamuissa, mutta ihoni elää niin omaa elämäänsä, että sen käyttäytymistä on todella hankala ennustaa. Tällä isolla siveltimellä olen levittänyt muun muassa meikkipuuterin päälle uudestaan nestemäistä meikkivoidetta tai jo valmiin mutta liian tumman meikkipohjan päälle kokonaan valkoista meikkipuuteria. Kaikista omistamistani reilusti yli sadasta siveltimestä tämä on ehdottomasti se, jolle haluan antaa hätätilamitalin. Jos se on pilalla ja kello käy, tämä sivellin on takuuvarmasti se ase, jonka otan käyttööni ennemmin kuin puhdistusliinan. Todella sydämellinen suositus tälle ritarille.

Siveltimen hankintahinta on 55,50e, mutta käyttöikää piisaa oikealla huolenpidolla pitkälle tulevaisuuteen. Vaalin siveltimiäni viikoittaisella sampoopesulla ja rakastan jokaista hetkeä kun saan aamuisin valita tarpeisiini sopivan siveltimen.

Mikä on sinun suhteesi siveltimiin? Pakkohankinta, keräilykohde tai muu, mikä? Mistä siveltimestä haluaisit lukea seuraavaksi?

* * * * *

My favourite brush for a troublesome pale skin that requires a lot of effort for a flawless base.

10 Comments Lisää omasi

 1. Emma sanoo:

  mun suhde siveltimiin on ehkä vähän ahdistava, koska ne on ensinnäkin yleisesti kalliita ja toisekseen en oikein osaa valita oikeanlaisia. Eli rahaa menee helposti hukkaan. Siksikin oon aivan mielissäni tästä uudesta postaussarjasta, nyt saan selkeitä täsmävinkkejä :)

  1. Jesh! Pannaan siis lisää vinkkejä tulille! Sivellinviidakossa luoviminen voi tuntua hankalalta, mutta onneksi aina voi kysyä neuvoa. :)

 2. Henni sanoo:

  Mulla on ollut toi vuosia mutta en oo oikein osannut käyttää. Lähinnä aurinkopuuteria oon sillä sutinut.

  1. Kokeile hei ihmeessä meikkivoiteelle ja poskipunalle, tulee tosi nättiä jälkeä! :)

 3. Susanna // Hyväksynnän hylje sanoo:

  Minulle siveltimillä on lähinnä välinearvoa. En raaski maksaa niistä kovinkaan paljoa ja haluan omani eläimettöminä, joten taklonilla mennään. Ecotoolsilla on hyvä hinta-laatu-suhde, mutta eniten olen tykännyt Lily Lolon siveltimistä

  1. Sivellinmarkkinoilla on onneksi jokaiselle valinnanvaraa. :) Mulla on muutamia synteettisiä siveltimiä, mutta huomaan kallistuvani lähes poikkeuksetta luonnonkarvaiseen, jos sellainen on tarjolla. Lily Lolon siveltimiä en ole koskaan kokeillut. :)

 4. Ilona sanoo:

  Nyt lähinnä ihmettelen et miksi mulla ei ole tätä.

  Oon herännyt meikkisiveltimien ihanuuteen vasta blogiaikanani, sitä ennen rakastin palavasti akvarellisiveltimiä. Sitä myöten on tullut arvostus myös hyviin meikkisuteihin, ja himoitsen jatkuvasti lisäääää. Olen siveltimien suhteen vähän pihi, mutten kyllä arastele panostaa niihin jos sivellin on hyvä.

  1. No niin mäkin! Vähän samantyyppisestä työjäljestähän meikkaamisessa on kyse – on kangas ja siihen maalataan tunnelmaan sopivaa jälkeä. :)

 5. Minna sanoo:

  Ostin juuri Ateenasta ekan MACin siveltimeni. Pitkästä aikaa luin sivujasi ja löysin hankintani täältä :-) Ajattelin käyttää tätä autinkopuuterin ja korostustuotteiden levittämisessä. Hieman olen kokeillut ja tykännyt hurjasti.

  1. Joo, tämä on ihana, ei pääse mihinkään! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.