Pinkiksi kylvetyt varpaat

*Kylpypommi saatu PR-näytteenä

Kun talon nuori polvi eräänä päivänä pitkällisen kamppailun jälkeen hiljeni päiväunille, minä ja eläimet huokaisimme helpotuksesta. Toinen kissa oikaisi selälleen sohvalle ja parvekkeen torkkukopista venytettiin hitaasti esiin kaksi harmaata käpälää. Koirista toinen ynähti tyytyväisenä pyllähtäen kerälle eteiseen ja toinen uskalsi ensimmäistä kertaa ummistaa silmät. Kahden tunnin rauha.

Kiikutin tarvikkeet saunalle ja laskin suureen maljaan runsaasti lämmintä vettä. Komensin puhelimen äänettömälle, avasin tuoreen hömpän ja pulautin kylpyveteen pommin*. Täti ottaa nyt kylvyn.

Kylpypommit ovat kiehtovia. Iloisesti sihisevää värien ja tuoksun juhlaa, jota katsellessa alkaa autuaasti lapsettaa. Huljuttelen varpaita poreissa ja maalaan kuvia kuplivaan vaahtoon. Unohdan naistenlehden ja antaudun vaahdon hypnotisoivalle lumolle. Nollaan nurkalla kurkkivat työt ja harmittelen ainoastaan sitä, että mahdun kylpyastiaan vain nilkkoja myöden. Jäljempien havaintojen myötä huomaan, että jalat olivat liotuskohteista järkevin.

Heiluttelen varpaita ja tuijotan vaahtoa niin pitkään, että ajataju karkaa. Mieleni on käynyt vaeltamassa kivisiä erämaita ja aurinkoisia rantoja, askeltamassa vanhan kaupungin helteisiä portaita. Herännyt aamuun syrjäisestä mökistä ja lounastanut suurkaupungin sydämessä. Ostanut kalliita kahveja ja antautunut vieraalle hymylle.

Sillä välin täällä on joku nakutellut puutumuksen nauloja kankkuihin. Vaahto on haihtunut ja jäljellä on vain purppurainen vesi. Nostan maljasta pinkit jalat.

Kuivaan ylimääräisen veden vaaleaan pyyhkeeseen ja annan hymykuopalle vallan. Pinkit.

Tepsuttelen hymyillen lakkakaapille valitsemaan uuteen väriini sopivan asusteen ja alan värittää. Pinkit varpaat ja purppuraisena kimaltavat kynnet – kesäasu jos mikä. Vaan hiukan jäljestäkin vielä hymyilyttää mikä siippaa olisi ollut vastassa, jos olisin mahtunut kylpemään pommin kanssa kokonaan.

* * * * *

Took a dip with Granny and got myself a true pink pedicure.

7 Comments Lisää omasi

 1. OutiS sanoo:

  Ai että sun tekstistä sitten nauttii. :)

  Ja samalla kadehdin kauniita varpaankynsiä, itsellä on niin rumat varpaat ja niissä kynnet myös, että niitä ei edes viitsi lakata.

  1. Ettei olisi vaan vähän kitkerästi värittynyt henkilökohtainen mielipide tuo ”ruma”? :D Lakkaa kehiin vaan, taatusti tulee paremmalle tuulelle varpaita katsellessa. :)

   Ja kiitos, tänään ehdin taas pysähtyä tekstin pariin pikanaputusta pidemmäksi. Oli mukavaa. <3

 2. Lullah sanoo:

  Isommassa vadissa olisi varmaan pylpypommin määrä suhteessa veden määrään niin pieni, ettei väri ehkä ihan nuin intensiivisesti värjäisi ihoa :D Pitäisköhän ottaa kylpyammeesta ilo irti viimeisenä kuukautena ennen muuttoa ja ostaa tuollainen pommi.

  1. No pitäisi! Posket pinkiksi! Anna mennä! :D

 3. Myy sanoo:

  Granny takes a dip :D Hahaha, en saa mielikuvastani pois pinkiksi värjäytynyttä, pientä ja ryppyistä mummoa.

  1. Hahhhaaa, JEP! :D

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.