Juhlameikki ja kihara polkkatukka

Pitkästä aikaa pääsen tarjoilemaan kunnon meikkikuvia. Olen luumuillut koko kesäloman meikittä ja oli kyllä todella virkistävää pitkästä aikaa rauhassa istua meikkipöydän ääreen ja taiteilla. Valitsin juhlavaan meikkiin sinertäviä sävyjä juhla-asustani ja tein tarkoituksella utuisen suttumeikin, jossa värit limittyvät boheemisti ilman turhaa asettelua. Kun silmämeikin ulkoreunat on tarkasti häivytetty, keskellä luomea värit voivat huoletta olla vähän sinne päin.

Koko hässäkkään tarvittiin likaista turkoosia ja etäisesti kellertävää helmiäistä, kirkkaan sinistä, kirkasta turkoosia, tummanruskeaa, mattaharmaata sekä pari kimaltavaa rajauskynää. Yritin ensin kirjoittaa tarkemmin auki mitä laitoin mihinkin, mutta keitos kuulosti niin päättömältä, että ehkä jätän sen selostuksen kumminkin väliin. Kaikki vaalea ja kultainen sunnilleen sisänurkkaan, yksi vähän tummempi väri pieneksi kolmioksi ulkonurkkaan, kaikki sinisen ja vihreän sävyt sekaisin luomelle ja koko hässäkän häivytys mattaharmaalla. Monen samankaltaisen merellisen sävyn sekoittelu palkitsi luonnonvalossa, mutta vivahteikas moniulotteisuus ei valitettavasti välity kuvista. Kokeilkaa ihmeessä!

Silmämeikin lisäksi poimin asustani nappisävyn kynsille. Vähän erikoisempi vihertävä ruskea pääsi nyt ensimmäistä kertaa käyttöön ja kikkailin vahingossa lakkaan hauskan tekstuurin. Jännä ylläri, joka toi muuten eleettömille kynsille hiukan rosoa.

Huulille kokeilin kahta sävyä, mutta niin nätti kuin tämä vaaleampi olikin, halusin muuten rauhalliseen sävymaailmaan vähän potkua. Varpaissa sattui edelleen olemaan tämä pinkki kaunotar, joten sävytin huulipunan sen mukaan ja ilme reipastui heti.

Hiukset jätin suosiolla ammattilaisen käsiin ja olin supertyytyväinen lopputulokseen. Aina istuessani ensimmäistä kertaa vieraaseen penkkiin varoitan kampaajaa, että hiuksillani on taipumus suoristua jämäkästäkin kiharasta. Tällä kertaa huomioni otettiin tosissaan ja sen seurauksena ammattitaitoinen kampaaja teki kiharat hyvin pohjustettuun tukkaan pienissä osioissa erityisen huolellisesti ja tärkkäsi ne jäykäksi. Kauniin tukan paras puoli oli ehdottomasti se, että kovalla lakkakerroksella kuorrutettu kampaus ei näyttänyt jämäkältä, mutta kesti silti koko illan. Ilme oli rennon tyttömäinen, riittävästi juhlava ja kiharrus pysyi moitteettomana aamuyöhön. Jatkossa marssin hakemaan juhlakampaukseni suoraan tältä samalta taiturilta.

Sivuhuomiona tarina siitä, miten päädyin vieraan mutta osaavan kampaajan penkkiin. Yritin metsästää kampausaikaa kaikista tähän asti käyttämistäni kampaamoista ja kaikilta edes etäisesti Facebookin kautta kampaajiksi tietämiltäni tutuilta, mutta kesälauantai tuntui olevan synonyymi eioolle. Viimeisenä oljenkortena pyysin omasta kampaamostani suositusta. Olin käyttänyt kaikki kortit, enkä halunnut sohia kaupungin kampaamotarjontaa sokkona. Pyysin suositusta, soitin saamani nimet läpi ja löysin tämän kiharataiturin. Pienyrittäjien väliset verkostot ovat kullanarvoista hiljaista tietoa, jota kannataa ehdottomasti hyödyntää. Jos et jostain syystä pääse omalle tutulle kampaajallesi, pyydä häneltä suositus.

Juhlavista tunnelmista palataan kahvimuki kourassa arkeen ja syksyn uusiin haasteisiin. Tervetuloa elokuu, sinua on jo odotettu.

Silmät/Eyes:
MAC 24 Hour Extend Eye Base
MAC Eyeshadow Sex & The Oyster (LE), Shimmermoss, Blue Candy (LE), My Fantasy (LE), Dance In The Dark (LE) & Cozy Grey
MAC Pearlglide Intense Eye Liner Industrial
MAC Fluidline Eye Pencil Atomic Ore
MAC In Extreme Dimension Lash

Kasvot/Face:
Lumene Bronzer #1 Päivän hehku*
MAC Mineralize Blush Modest (LE)
MAC Mineralize Skinfinish Perfect Topping (LE)

Huulet/Lips:
MAC Lip Pencil Boldly Bare + MAC Lipstick Feed The Senses (LE)
MAC Pro Longwear Lip Pencil More To Love + MAC Lipstick Show Orchid

*saatu/gifted*

* * * * *

A festive makeup (by me) with gorgeous hair (not by me). Having spent two weeks with minimal or no makeup at all it was very refreshing to take time to sit down and paint the skin into a party face. Yes, got it, still love it.

20 Comments Lisää omasi

 1. Kaunis meikki ja nuo hiukset on aivan ihanat <3

  1. Kiitos! Hiukset olivat kyllä todella ihanat, vitsi kun itsekin pystyisi samaan!

 2. OutiS sanoo:

  Ihanan kuulas meikki ja tuo kampaus on kaunis, prinsessa Ariel tuli värimaailmasta mieleen.

  1. Voi kiitos, ihan liikaa! Ariel on kohteliaisuus yli muiden <3

 3. Jenn1n sanoo:

  Hajosin upeuteen… Katsoin noita ekoja kuvia sillai ”apua miten hyvännäköinen” ja sitten kun tuli nuo pinkit huulet vastaan niin hajosin lopullisesti :D Niin täydellisen upea meikki ja wow sun silmät näyttää aivan mielettömän upeilta.

  Liian monta upeaa tässä mun kommentissa. Anteeksi. (Mutta pakko sanoa, että myös hiukset ovat upeat!)

  1. Kiitos! Häkellyin! Kiitos.

 4. Noora sanoo:

  Näytät ihan merenneidolta! Super kaunis <3

  1. Voi kiitos, voi sentään!

 5. Anna sanoo:

  No NYT! Tää on täydellinen!

  1. Oi ei! Kiitos!

 6. Pööörfekt. Tykkään hulluna, kaikesta!

  Pysyviin kiharoihin ei tosiaan ole oikoteitä ja pohjustus kannattaa aloittaa jo pesuvaiheessa. Erityisliukkaissa hiuksissa hoitoaineen jättäminen kokonaan pois tai ainakin minimiin saattaa auttaa kihartumisessa ja pysyvyydessä, toimii vähän kuten suolasuihke mutta ilman sitä pörröefektiä. Toki sen jälkeenkin hillitön määrä kiharatuotteita ja sopivan pienet osiot ovat tarpeen.

  1. Joo ton verran osasinkin varautua: Pesin syväputsaavalla sampoolla ja jätin hoitsikan kokonaan pois. Sen lisäksi tukkaan ajettiin reilu annos muotovaahtoa ja kampausnestettä sekä törkeästi hiuslakkaa. Mutta se rauta, se himpulan kiukutteleva ja vastaanhangoitteleva rauta! :D

 7. Martina sanoo:

  Kerrassaan upeita kuvia! Olet niin kauniina. Kampaus on myös tosi ihana ja sopii sulle! :)

  1. Kiitos, tosi kiva kuulla! Kaunis ja kestävä kampaus on kyllä todellista luksusta <3

 8. Piia Pai sanoo:

  Kaunis, kuulas kokonaisuus! Mitenköhän oranssi huulipuna olisi sopinut? Varmaan sekin olis! Kasvatatko oman värin? Kuka oli tuo taitava kampaaja?

  1. Kiitos! Olen jostain syystä ruvennut vierastamaan oranssia, mutta kukapa tietää – ehkä olisi sopinutkin. :) Kasvattelen omaa väriä joo, nyt se on onneksi jo pahimman vaiheen ohi. :)

 9. Myy sanoo:

  Aivan ihana <3

  1. Kiitos, Myy <3

 10. Ihana meikki :D

  1. Kiitos! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.