Valkoiset meikkivoiteet

Tässä artikkelissa julistan rakkauttani valkoisiin meikkivoiteisiin. En ole aina ollut iholtani näin kalpea, päinvastoin – ennen rakastin paahtaa nahkaani auringossa, mutta jo viimeiset pari vuotta olen tarkoituksella vältellyt ruskettumista. Käytän vaatteita ja vahvoja SPF-kertoimia suojaamassa vaaleaa hipiääni ja nykyinen tilanteeni on sävyä lumenvalkoinen. Tai ainakin melkein. Ihollani on hennon kellertävä pohjasävy ja se on vaaleista sävyistä kokemukseni perusteella kinkkisin löytää, sillä hyvin monet oikeasti vaaleat meikkivoiteet ovat pohjasävyltään punertavia.

Ja nyt haluan erikseen korostaa, että olen ihonsävystäni hyvin tarkka. Siis hyvin tarkka. Tähtään meikkipohjassa aina mahdollisimman tarkasti kaulan sävyyn ja kriisiydyn jos joudun syystä tai toisesta viettämään esimerkiksi työpäivän väärän värisessä meikkivoiteessa. Jokainen voi ratkaista meikkivoidetilanteensa itse, ei ole häpeällisen väärin käyttää kaulan sävyä tummempaa meikkivoidetta, kunhan se miellyttää omaa silmää. Itse olen mielummin aavistuksen liian vaalea (aika harvinainen sattuma kyllä sellainen, täytyy sanoa) kuin hiukkaakkaan liian tumma. Näillä pohjustuksilla päivän asiaan.

Käytän toisinaan vakivomeikkivoiteideni vaalentamiseen puhtaan valkoista meikkivoidetta. Käytän useampaa keskenään hyvin erilaista meikkivoidetta sen perusteella mitä iho kunakin päivänä tuntuu kaipaavan – eikä ihan kaikista meikkivoiteista valitettavasti löydy riittävän keltapohjaista ja vaaleaa sävyä. Nyt käytössäni on kaksi valkoista hyvin erityyppistä meikkivoidetta.

MACin Face & Body on juoksevaa, ohutta ja kosteaa. Se toimii omalla ihollani erinomaisesti etenkin mattaisempien ja peittävämpien meikkivoiteiden tuunaamisessa, sillä se myös notkistaa liian kuivan meikkivoiteen vähän helppokäyttöisemmäksi. Toisinaan olen vedellyt tätä myös isolla siveltimellä jo kertaalleen viimeistellyn ja puuteroidun pohjan päälle, mikäli lopputulos onkin jostain syystä näyttänyt liian tummalta. Neuroottista, tiedän. Tämä kerrostusmetodi on kuitenkin riskialttiimpi ja ihan ehdottomasti suosittelen sekoittamaan valkoisen suoraan oman meikkivoiteen joukkoon ja tekemään parin kolmen päivän annoksen kerrallaan valmiiksi pieneen purkkiin.

Armanin Maestro on uudempi tuttavuus, jonka kanssa olen vielä hieman tutustumisasteella. Sekin on koostumukseltaan juoksevaa, mutta kuivuu iholla huomattavan mattaiseksi. Tätä käytän silloin, kun haluan vaalentaa erityisen kosteaa meikkivoidetta ilman, että lopputulos vetistyy liikaa. Tämä on rasvoittuvalle iholle suunnattu tuote, joten riski kuivien läikkien ilmestymiseen on huomattavasti suurempi kuin Face&Bodyn kanssa. Tämän kanssa annostelu on tarkkaa ja levitystekniikan kanssa saa olla paljon huolellisempi.

Valkoisella meikkivoiteella saa myös kuka tahansa jatkettua esimerkiksi meikkivoiteen kesäsävyn käyttöä ympäri vuoden, mutta vähäisellä käytöllä on syytä huomioida tuotteen säilyvyysikä.

Mitään yleisohjetta sekoitussuhteista en halua antaa, sillä jokaisen on kokeiltava oma värinsä itse, tippa kerrallaan. Kaikkein paras ratkaisu olisi löytää oikea väri valmiina pullossa. Omaksi iloksenikin olen pari sellaista suoraan pullosta kasvoille -vaihtoehtoa löytänyt, mutta toisinaan pienelle parantelulle on tarvetta. Tunnustaako joku muu käyttävänsä valkoista meikkivoidetta?

* * * * *

White foundations, the best way to achieve a colour that is light enough and distributes the right undertone to my palest of them all but still yellow skin. Thoughts?

33 Comments Lisää omasi

  1. Ässs sanoo:

    TBS moisture white shiso bb pelasti mut. Täydellisen sopivan vaalea ja naama sen kanssa kuulain ikinä. Mikään selektiivinen meikkivoidekaan ole koskaan jättänyt niin ihanan kuulasta ihoa. Peittävyys on kohtuu ok, mutta vaikka liikunnan aiheuttamaa punastelua ei hirveesti peitä. Jäi muut meikkivoiteet nyt vanhentumaan, niiden kanssa vaan ajatus, että ”nytkin voisi olla täydellinen iho shiso bb:llä”.. Max factorin ”translucent” irtopuuteri tuo aivan aavistuksen sopivan verran väriä, niin ettei naama ole täysin jauhonaama tän bb voiteen kanssa.

    1. Mä en ole oikein päässyt sinuiksi BB-voiteiden kanssa vielä sillä tasolla, että kokisin ne arkiaamujen vaihtoehdoksi. Mutta vinkkejä on aina kiva keräillä ja tämänkin kommenttiketjun mukaan mulla on vielä melkoisen aava meri vaihtoehtoja testaamatta. :)

      1. Sms sanoo:

        Jeps :). Toi mun kommentti vaikutti jo aikamoiselta mainoskommentilta :D mutta lupaan etten ole Body shopin näätä :)

        Näin 34 vuotiaana oon huomannut että mitä ohuemman jäljen meikkivoide/bbvoide jättää, sen nätimpi se on sitten useampien tuntien kuluessa naamalla… Muutoin itse myös käyttelisin paljon peittävämpää meikkivoidetta, koska naama on niin punoittavainen usein.,

        1. Mulle on ollut iso apu oikeanlaisesta pohjustajasta ja puuterista. Toki täyspeittävä meikkipohja on rahtusen epäkäytännöllinen esimerkiksi pienessä nuhassa, kun peitevoiteen kanssa saa jatkuvasti olla sutimassa nenänpieliä. Mutta toistaiseksi silti näin. :)

  2. SuperHotFemale sanoo:

    Itseäni ainakin ärsyttää yli kaiken tuo ikuinen hyvän meikkivoiteen metsästys! Olen tosi valkoinen ja nimenomaan valkoinen eli ihonsävyni taitaa olla aika neutraali, se ei taita selkeästi keltaiseen tai punaiseen. Yleensä meikkivoiteet, ne vaaleimmatkin, ovat aina joko liian keltaisia tai punaisia. Mur.

    Valkoinen meikkivoide on minullakin käytössä. :)

    1. Joo sama ongelma taitaa olla kaikilla ääripään väreillä, myös supertummilla ihoilla samasta syystä. Onneksi on puijausvärejä. :)

  3. Kaisuli / SiameseLipstick sanoo:

    Mä niin tarttisin tälläisen. Piti ostaa kun oltiin jenkeissä, mutta en ehtinyt Pro Storeen.

    1. Oh noes! No ensi kerralla sitten – tai tässä välissä kuriiri asialle. Mä en itse asiassa ole koskaan (hui!) käynyt MACin Pro Storessa, olen vaan aina laittanut viestimiehiä asialle. :)

  4. Mulla olisi tälläinen etsinnässä, koska omistan liian monta tummaa meikkivoidetta. Mulla taitaa olla Graftobian merkin valkoinen meikkivoide jossain, mutta se on jo niin vanha.

    1. Joo mä koen että valkoisesta on iso apu kalponaamalle. :)

  5. Niina sanoo:

    Olipa kiva että kirjoitit tästä :)

    Käsi nousee ihan vähän, mulla on sample Face Atelierin Ultra Foundationin Zero minus -sävystä. Kerran olen ehtinyt kokeilla, joten en vielä paljon pysty sanomaan. Tässä on vaan tosiaan se että sekoitellessa ei sitten enää saakaan sen lantrattavan meikkivoiteen ominaisuuksia täysimittaisina, jos ne sattuisi haluamaan…

    En ole kokeillut koskaan MACin face & bodya, mutta vaikuttaisi että se voisi olla mulle (kuivaihoiselle) yksi vaihtoehto. Ilmeisesti pystyy useimpien meikkivoiteiden kanssa sekoittelemaan ihan kivasti?

    Itse en ole vielä kertaakaan saanut kasvomeikin sävyä mätsäämään kaulaani. Olen ihmetellyt omaa ihon pohjasävyäni, luulin että se olisi keltapohjainen, mutta tällä hetkellä olen siinä uskossa että se on suht neutraali. Niin ja tietty kasvot ovat aika paljon eri väriset kuin muu iho, mutta en ole varmaan ainoa.

    Jakaisitko meille myös niitä ’suoraan pullosta kasvoille’ -vaihtoehtoja? :)

    Joo, ja mulla on myös Graftobianin Ultra lites -paletti (viisi sävyä) kokeilun alla, mutta sekin vaatii opettelua. Säikähdin vähän niitten vaaleutta… Ja sitäkin että en osannut heti levittää kasvoille niin että olisi tullut nätti.

    1. Joo toi F&B on mun mielestä tosi kiva lantraaja, olen sekoitellut sitä onnistuneesti meikkivoiteisiin, peitevoiteisiin ja tosiaan hätätilassa vedellyt jo valmiin meikin päällekin ihan onnistuneesti. :)

      Mä ohjaisin sut lähimmälle MAC-pisteelle kysymään neuvoa, sillä laajasta valikoimasta luulisi löytyvän sopiva sävy myyjän avustuksella. Tuotteet myös testataan kasvoille, joten voit vaikkapa kipaista testattu sävy kasvoilla luonnonvaloon kurkkaamaan miltä lopputulos näyttää. :)

      Graftobian on mulle ihan tuntematon merkki, en äkkihätään saa päähän edes hataraa mielikuvaa tuotteista. Googlaan kun ehdin. :)

  6. Jonna H. sanoo:

    Pitäis varmaan oikeasti sisällyttää yksi tällainen omaan kosmetiikka-arsenaaliinkin. :)

    1. Jos vaalennukselle on tarvetta, niin mikä ettei. :)

  7. Linda sanoo:

    Valkoinen meikkivoide on ollut mulla (kiitos sun! :) ostoslistalla jo hetken aikaa. Oikeastaan sen hankkiminen on silkkaa säästöä, koska mulla on useampi turhan tummasävyinen meikkivoide jemmassa. ;)

    1. Noniin, ei muuta kuin tuumasta toimeen! :)

  8. Ilona sanoo:

    Tuo valkoinen Face&Body on edelleen mun ostoslistalla-haaveilen siitä päivästä kun pääsen johonkin missä sitä olisi saatavilla!

    1. Sama! Eri syistä, mutta silti. :)

  9. Tipi sanoo:

    Mutta jos meikkivoidetta vaalentaa, eikös sen peittävyys myös silloin vähene?
    Itsellä on todella vaalea iho, mutta punertava. Peittävyys on tärkeä elementti meikkivoiteen valinnassa. Tällä hetkellä on MACin Studio Sculpt NC15 käytössä, se on aika bueno. Mutta, vielä kaipaisin lisää peittävyyttä.

    1. Juu, mutta riippuu tietysti miten paljon valkoista laittaa sekaan. Mä olen toistaiseksi tarvinnut F&B:tä vain pikkiriikkisen tirauksen. :)

      Sculpt on itse asiassa aika peittävä, millä levität sitä?

  10. Olivia sanoo:

    Kuulostaa tutulta! Valkoisia meikkivoiteita en ole vielä käyttänyt, mutta eipä noita sopivia sävyjä tahdo kyllä löytyä. Mikään markettituotteista ei ole sävylleni sopiva, paitsi ehkä Lumenen Natural Code -sarjan meikkivoide muttakun se on sitten muuten niin huono. :D Olen käyttänyt viimekesästä Revlonin yhtä meikkivoidetta ja se on ihan täydellinen! Kuivalle iholle ja juuri oikean sävyinen ja peittää sopivasti muttei ole liian mattainen. Se kyllä on tosi vaalea, vaikka luulisin sen olevan juurikin punasävyinen. :/ Itseni mielestä olen punasävyinen, mistä voi tietää onko puna- vai keltapohjainen? :D

    1. Mulla ei ole mitään nyrkkisääntöä tuohon pohjasävyn määrittämiseen, pohjasävyn vain ”näkee”. Voit pyytää mielipidettä vaikka parilta myyjältä. Suurimmalla osalla sävy on ihan selkeästi joko punertava tai kellertävä, joillakin ns. neutraali, jolloin siihen sopii kumpi tahansa. :)

  11. Morgaise sanoo:

    Täällä yksi kalpea keltanaama ilmoittautuu liittyvänsä laumaan. Olen löytänyt oman pohjameikkini pelastuksen aasialaisista BB-voiteista. Lempimerkkini on Skin79, suosittelen testaamaan etenkin etanaversiota <3

    1. Ääni aasialaisille BB-voiteille siis sinultakin. Hmm.

  12. Olipas kiinnostava postaus :)

    1. Kiva kuulla. :)

  13. Myy sanoo:

    Mulle löytyy kyllä sopiviakin sävyjä, mutta ehdottomasta ykköslempparista (eli Guerlain Lingerie de Peau’sta) ei myydä tarpeeksi vaaleaa sävyä kuin jossain kuusessa. Onneksi on valkoinen F&B, jota tröötätä sekaan. :)

    1. Long live the white foundation! :)

  14. Liisa sanoo:

    Valkoinen F&B on myös omalla haavelistalla, mutta onneksi tämä Maestro tuli bongattua alepöydästä ;) Hyvin pelittääpi.

    1. Joo vähän rasvaiselle ihollehan tää on ihan ideaali. :)

  15. bubbs sanoo:

    Kalmankalpea keltaisella pohjasävyllä on eittämättä haastava pakkeloitava, mutta väittäisin tätä omaani, neutraalia haamua, vielä vaikeammaksi. Kun ihon pinta on melko tarkkaan kopiopaperin sävyä, jotakuinkin kaikki universumin meikkipohjat näyttävät sen pinnalla joko pinkiltä, oranssilta tai keltaiselta. Ainoat sellaisenaan sopivat sävyt löytyvät muutamasta korealaisesta bb-voiteesta, ja ne sävyt ovat niitä, joita kaikki ne, joiden ihonsävy taittaa yhtään mihinkään, nimittävät harmaiksi. Mulla aina vähän sattuu sydämeen silloin, kun minusta tämmöinen aivan kuulas vaalea on ihan kuitenkin kiva ja kaunis, eikä mikään ankea ja likainen harmaa. Vähänkään tummemmilla ihonsävyillä oikeansävyisen meikkipohjan löytäminen ei varmaan ole näin nyanssipeliä, täysin sävyttömästä pohjasta vaan pienimmätkin vikavivahteet pomppaavat niin rankasti.

    Ja asiaan. Mulla on blandausvalkoiset Illamasqualta ja joltakin maskeeraussarjalta, jonka nimeä en muista. Blandaaminen sinänsä toimii varsin hyvin, harmi vaan, että kumpikaan noista tuotteista sinänsä ei ole iholleni ihan optimaalinen. Ainakin Illamasqua on aika öljyinen, joten herkästi öljyyntyvälle pinnalle se ei oikein sovi. Se toinenkaan ei ole vakuuttanut täysin, vaikken syytä nyt osaa ihan perustellakaan. Tuo Maestro olisi varmaan mulle oikein sopiva blandis, en vaan tiedä, sopiiko sen hinta yhteen mun kukkaron kanssa.

    1. Neutraali haamu kuulostaa sävymääreenä kieltämättä aika uniikilta. Nyanssipeliä taatusti. Vain me todella vaaleat tiedämme että ”One shade to fit them all” on kokolailla bs. :D

      Maestro on tosiaan aika arvokas, 50% alellakin se maksoi liki neljäkymppiä.

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.