Helpot joulukynnet

Helei! Tervetuloa Viilankantoluvan yhdistettyyn kinkunvalvojais- ja kynsi-iltaan. Monellako jouluperinteisiin kuuluu uunissa pötköttävän aterian reaaliaikainen vahtaaminen? Kinkunvalvojaisten kylkeen kehittelin helpon kynsikoristeluohjeen, joka ei vaadi kummoisia välineitä tai pitkälle hiottuja taitoja, mutta kerrostustekniikan vuoksi jonkin verran aikaa. Kokoa siis alle listatut tarvikkeet esiin kun joulusiivous on hoidettu ja istahda hetkeksi glögimukin ääreen askartelemaan.

Tarvitset:
– punainen ja valkoinen kynsilakka
– mattapinnan jättävä päällyslakka tai hienojakoinen kiillotusviila
– valkoista tai vaaleana kimaltelevaa glitteriä
– pienehkö, litteä askartelusivellin (synteettinen, ei luonnonkarvaa)
– kynsilakanpoistoaine

Vaihe 1: Lakkaa kynnet punaisella kynsilakalla. Siisti tarvittaessa reunat siveltimellä ja kynsilakanpoistoaineella. Voit nopeuttaa lakkauksen kuivumista pikakuivattavalla päällyslakalla, mutta anna lakkauksen kuivua rauhassa – lakasta riippuen noin 10-20 min.

Vaihe 2: Mattaa kynnet. Voit käyttää mattapinnan luomiseen joko tarkoitukseen suunniteltua erillistä mattalakkaa tai hienojakoista kiillotusviilaa. Jos käytät viilaa, varmista että lakkaus on kunnolla kuivunut ja käy kynsien pinta läpi erityisen hellin ottein.

Vaihe 3: Valuta kärkeen reilu tippa valkoista lakkaa. Tässä ei saa pihtailla, valkoisen kärjen tulee jäädä selvästi koholle. Voit tehostaa valumajälkiä esimerkiksi hammastikulla tai pienellä siveltimellä. Anna tikun koskea paksua lakkatippaa hennosti ja venytä sitä muutama milli eteenpäin haluamistasi kohdista. Anna kuivahtaa muutama minuutti, mutta älä päästä valkoista lakkaa kuivahtamaan kokonaan – muuten seuraava vaihe vaikeutuu.

Vaihe 4: Painele puolikuivaan valkoiseen lakkaan glitteriä. Kostuta sivellin kevyesti kynsilakanpoistoaineella, poimi kyytiin glitteriä ja vie kimalteet valkoisen lakan pinnalle. Painele kevyesti, älä runno. Mikäli punainen lakka on ehtinyt kuivua kunnolla, glitter tarttuu ainoastaan valkoiseen pohjaan ja kuivuu siihen topakasti kiinni. Asettele kimallusta kynsille haluamasi määrä ja puhalla varovasti ylimääräiset hippuset pois iholta ja kynsiltä – varo glögimukia. Anna kuivua rauhassa, vähintään 20min.

Valmis! Mattapintaa vasten erottuva, luonnossa supermakeasti tuikkiva lumihankiefekti tuo henkäyksen valkoista joulua myös vesisateiseen etelään.

Sama tekstuurivaihteluun nojaava tekniikka toimii hyvin myös vihreällä pohjalla (toteuta villit kuusifantasiat), ruskealla pohjalla (kerrankin kunnolla valuvat koristeet pipareissa) tai millä tahansa muulla omaan jouluväritykseen tai -mielentilaan sopivalla yhdistelmällä. Oman elämänsä lumikuningattaret voivat jättää punaisen pohjakerroksen kokonaan väliin ja lakata kynsille kaksi kerrosta valkoista ja painella lumihankikimalluksen kaikkiin kymmeneen kynteen kauttaaltaan.

Tämä mattaa ja kiiltävää pintaa yhdistävä tekniikka on yksinkertainen ja onnistuu helposti myös vasemmalla kädellä, kunhan malttaa kuivattaa kerrokset perinpohjaisesti. Kuivatteluun kuluvan ajan vuoksi suositan lakkausta tehtäväksi hyvässä seurassa ja kiireettä, asiaankuuluvia jouluveisuja kuunnellen.

Rentouttavaa joulua ja luomisen iloa!

7 Comments Lisää omasi

 1. Mira sanoo:

  Kauniit on kynnet, pitää laittaa harkintaan pitäisikö kokeilla itselle tällä taktiikalla askarrella joulukynnet. :)

  1. Kiitos! Kokeile ihmeessä, tästä on helppo versioida vaikka minkälaisia variaatioita! :)

 2. OutiS sanoo:

  Nämä sun kynsipostaukset aiheuttaa aina marttyyrikohtauksen. Kierin lattialla ja huudan suureen ääneen: ” Miksi, miksi? Miksi minun käteni on kuin lapiot? Ja miksi kynteni on epämuodostuneet lattanat?!”
  Kohtaus meni jo ohi, huh.
  Aivan ihanat joulukynnet, sattuneesta syystä en tee niitä itselleni vaan vain ihailen TÄMÄN kerran kuviasi. ;)

  1. Höpöhöpö, lattana tai ”epämuodostunut” tuskin kuvaa sun kynsiä millään lailla! :) Turha kritiikki pois ja reippaasti kokeilemaan!

 3. Essi / Esmeralda´s sanoo:

  Oi, miten kiva idea! Tätähän voisi kokeilla. :)

  1. Kiva kuulla! Ehdottomasti kokeilet! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.