Silmätulehdus

Tämä vinkkikooste on muhinut luonnoksissa jo pidempään, joten olihan luonnollista että konkreettinen tilanne napsahti nyt eteen. Käytän piilolinssejä useammin ja pidempään kuin silmäni kestäisivät ja eilen oltiin jo siinä pisteessä, että haparoin työpäivän läpi puolisokeana, kun en enää tohtinut rasittaa kutisevaa silmää enempää. Hain lekurilta tipat ja nyt muutama päivä edetään erikoisjärjestelyin.

Silmätulehdus tarttuu valitettavan helposti, joten ensimmäinen selviytymisvinkki on muistaa se tulehdus koko ajan. Huolellinen käsipesu joka kerta tulehtuneeseen silmään koskemisen jälkeen – ei poikkeuksia. Kipeän silmään koskemista tulisi mahdollisuuksien mukaan tietysti välttää, mutta jos meikkaaminen on pakollista, ota huomioon seuraavat seikat.

Jos tulehdus on vain toisessa silmässä, tee kaikki työvaiheet ensin terveeseen silmään. Pöpöt siirtyvät helposti sormien ja välineiden mukana, joten älä palaa parantelemaan ensimmäistä silmää pöpöttyneillä välineillä.

Ripsiväri, jota tulehtuneeseen silmään on käytetty, on heitettävä pois. Osta uusi. Ainoa hygieeninen keino käyttää ripsiväriä tulehtuneeseen silmään on hankkia nippu kertakäyttöisiä ripsiväriharjoja. Niitä myydään pikkurahalla esimerkiksi ebayssa hakusanoilla ”disposable mascara wands” ja tilanteen sattuessa niitä on kiva löytää laatikosta. Yksi harjallinen per silmä, ei uudelleendippausta. Jos harot ripset maskaran levityksen jälkeen auki, tarvitset kolmannen harjan. Hävitettävien listalle joutuvat myös nestemäiset eyelinerit, joiden desinfiointiin ei ole keinoa. Kynät ja ripsentaivuttimet  saa desinfioitua.

Mitä ikinä silmätulehduksen aikana silmiesi lähellä käytätkään, desinfioi se heti käytön jälkeen. Meikkien desinfioinnin yhteydessä luettavissa muutamia vinkkejä joita voi soveltaa silmätulehdusviikkoon.  Aina kun mahdollista, käytä tuotteiden annosteluun spaattelia. Metallinen tai muovinen on helppo desinfioida, puiset ovat kertakäyttöisiä. 

Silmiin käytettävät siveltimet on kunnollisen pesun lisäksi syytä käyttää alkoholissa. Yksittäinen alkoholidippaus silloin tällöin ei vielä pilaa siveltimiä, mutta voi jouduttaa silmätulehduksen paranemista. Meikkisienet kannattaa nakata roskiin ja ostaa uudet tilalle, sillä ne ovat kunnolla puhdistuakseen liian huokoisia.

Itse levitin tänään meikkivoiteen ja luomivärin sormin ja keskityin meikissä huuliin. Pikkuisen poskipunaa ja kevyt kerros ripsiväriä riittävät tähän naamaan tänään.

Taustalla soi: Sam Sparro

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.