Makeup, The Ultimate Guide

Rae Morris
http://www.raemorris.com

Aussiguru aloitti uransa kampaajana, mutta karisti jo nuorena hiukset kengänpohjistaan ja vaihtoi sakset meikkisiveltimiin. Rae Morris on julkaissut neljä kirjaa, joista The Ultimate Guide on ensimmäinen. Kirjoittaja toimii L’Oréalin meikkitaiteiljana Australiassa ja lanseerasi viime vuonna oman, ammattilaisille suunnatun (lue:hinnoitellun) sivellinsarjan. Työportfolio sisältää vaikuttavan määrän kauneusalan julkaisuja ja nimekkäitä asiakkaita. Onnistuuko timanttinen ammattilainen sanallistamaan oppinsa maallikolle?

Morris_kansi-800x1024

Ensimmäisenä valloittavat kuvat. Ne ovat eloisia, viimeisteltyjä, kauniisti aseteltuja ja niitä on paljon. Yhteistyö valokuvaaja Steve Cheen kanssa on vaikuttavaa. Kuvia ei ole ylityöstetty, mikä on nykyisessä verisuonettomien silmämunien ja barbi-ihoisten, polvettomien epäihmismallien valtaamassa mainoskuvien maailmassa erittäin piristävää. Ihohuokoset, luomet ja hujanhajan kasvavat kulmakarvat näytetään sellaisina kuin ne ovat – myös valmiissa meikissä. Kuvat saavat harppomaan sivuja anaerobisessa innostuksessa, enkä millään malttaisi aloittaa kurinalaista sivu kerrallaan lukemista.

Morris_sisa2

Kirjan alkuosa on aloittelijalle lempeä. Pari sanaa tekijästä, eväät meikkilaukkun täyttämiseen, sananen syy- ja seuraussuhteista eli palanen sivellintietoutta, ihon ja silmien preppausohjeita, kulmien ja ripsien anatomiaa lyhyesti sekä kappaleen verran värioppia. Ihan kunnollinen kattaus.

Morris_sisä5

Step-by-step -osiossa on silmiä diivoille ja punapäille, retroilijoille ja eksootikoille, kissaihmisille ja leikittelijöille sekä erikseen ohjeita aasialaiseen silmämeikkiin. Omat osuudet myös kypsemmälle iholle, kasvojen muotoiluun, meikkipohjan tekoon eri tyyleillä, korostukseen ja varjostukseen sekä huulille ja heltoille. Ai mille? No okei, poskille – se vaan kuulosti tylsältä.

Morris_sisä3

Lopussa kokonaisuuksia eri tarpeisiin ja oma suosikkini: The Morning After eli miten krapulanaama pelastetaan. Tilanne on tietysti täysin hypoteettinen, sillä kukaanhan ei nuku meikit silmillä eikä herää aamulla väärästä paikasta – mutta siltä varalta että JOS niin joskus kävisi, tiedät tämän luettuasi miten toimia. Pelastautumissuunnitelma, sehän on nykyään pakollinen.

Morris_sisä1

Kirjassa käytetty kieli on helppoa, ohjekuvat havainnollisia ja suhtautuminen ehostukseen mutkatonta. Jos luomilla on hintsusti tilaa, tee näin ja jos ihosi näyttää tältä, voit kokeilla tätä.

Omaan makuuni lookeissa olisi saanut olla hieman enemmän vaihtelua, sillä etenkin silmämeikit tuppasivat järjestään olemaan ”Kehystä metallisävyllä koko silmä” –tyyppisiä, mikä ei suinkaan pue kaikkia. Tämä on toisaalta kirjoittajan tyyli, joten mitäpä siitä mutisemaan. Ei Apulantakaan kuulosta Jesse Kaikurannalta. Onneksi.

Ihan kiva kirja, tykkäsin kyllä. Voisin kuvitella että tästä saisivat eniten irti aloittelevat ja kokeilunhaluiset meikkaajat sekä näyttävistä kuvista diggailevat esteetikot.

Morris_kansi2

Itse kotiutin kirjani joskus netistä, mutta näyttää olevan saatavilla myös parista suuremmasta kirjakauppaketjusta. Ennekuin syöksyt hyllyjen väliin, vertaa hintoja  netissä. Toisessa putiikissa opus maksaa yli 40€ ja toisessa alle 20€.

Taustalla soi: Milow

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.