Meikkaajan perussiveltimet

Sivellinten käyttö meikkaamisessa on makuasia. En sanoisi kiistanalainen enkä kiistelty, mutta jokaisella on mieltymyksensä. Ääripäitä on kaksi. Toiset pärjäävät kokonaan ilman, sillä oikeastaan jokainen sivellin on mahdollista kiertää. Me toiset taas…No perkaamisen varaakin olisi.

Pureksin tätä välttämättömyysasiaa omin nokkineni ja yhdessä työkavereiden kanssa. Muutamasta perusvälineestä olimme samaa mieltä, mutta hajontaakin syntyi. Tarpeita on yhtä monta kuin tottumuksiakin. Ajattelin esittää tämän selonteon osa-alueittain, sillä on mahdotonta löytää yhdistelmää, jota jokainen tarvitsisi. Poimi välinevinkit sen mukaan, mihin kohtaan ehostuksessasi haluat panostaa. Esimerkit ovat yleistyksiä ja näkökulmia, eivät missään nimessä sääntöjä. Kokeile, sovella ja kyseenalaista.

Jokaiseen ohjeeseen on olemassa poikkeus, mutta tässä muutama hattarainen tarttumakohta sivellinten maailmaan:

– Synteettiset rasvaisille ja öljyisille tuotteille, luonnonkarvaiset puuterimaisille kuiville tuotteille.
– Pitkät karvat joustavat ja tuovat kädenjälkeen pehmeyttä, lyhyet karvat jättävät jälkeensä jämäkkää terävyyttä.
– Tiiviisti istutetut karvat ottavat kyytiin enemmän väriä kuin harvempaan jätetyt.
– Jos sivellin tuntuu karkealta, etsi pehmeä. Kova poninkarva kestää pidempään ammattikäytössä, mutta kotimeikkaajan sivellinten on lupa tuntua mukavan pehmeältä.
– Vegaanisia siveltimiäkin löytyy, niitä listaa sivuillaan Peta.

——

Tällä kertaa kuvat ovat jopa minun ottamikseni poikkeuksellisen kamalia. Olen pahoillani, yrittäkää keskittyä tekstiin. Otan parempia kuvia seuraavaan sivellinpostaukseen.

——

Meikkivoide sormin, sienellä tai siveltimellä.

– Sormitekniikka sopii osalle. Sormilla painetta on helppo vaihdella kasvojen eri osissa ja meikkivoide levittyy sormien lämmössä notkistuessaan helpommin. Kokeile sivelyn ohella taputtelua, kun haluat kerrostaa voidetta peittävämmäksi.

– Sienellä levittäminen on nopeaa, mutta meikkivoidetta menee sen mukana hukkaan ja huokoinen pinta kerää pöpöjä. Pese tai vaihda meikkisieni kerran viikossa. Ison sienen voi leikellä useampaan osaan, riittää että siitä saa otteen.

– Siveltimellä meikkiä ei mene hukkaan ja sormet pysyvät puhtaina. Lopputulos riippuu siveltimestä, tekniikasta ja meikkivoiteesta. Paksu, peittävä meikkivoide ei levity kauniisti jos sivellin on liian hento, ja liian massiivinen tai runsaskarvainen sivellin tekee kevyen voiteen levittämisestä hankalaa. Koska käsialakin vaikuttaa sivellinvalintaan, yleispätevää neuvoa on hankala antaa. Ota meikkivoiteesi kainaloon ja marssi kysymään neuvoa asiantuntijalta.

——

Peitevoide sormin, sienellä tai siveltimellä.

– Samat suuntaviivat kuin meikkivoiteessa. Mutta: Jos et ole koskaan kokeillut levittää peitevoidetta silmien alle pöyheällä luomivärisiveltimellä, tee se pian. Mitä pehmeämpi, sen parempi.

——

Puuteri vipalla tai siveltimellä.

– Perinteisesti on käytetty vippaa, jolla puuteri saadaan istutettua ihoon kunnolla. Etenkin t-alueella ihoa saa ihan reilusti painella. Suurieleinen tupsuttelu aiheuttaa turhaa pölisemistä, mikä tarkoittaa hävikkiä. Dippaa vippa puuteriin, vie iholle ja tee puolikaaren muodossa rullaavia liikkeitä. Suositeltavaa etenkin, kun iho rasvoittuu runsaasti.

– Siveltimellä levitys on kevyempää. Puuteria voi pyyhkiä ja pyöritellä kasvoille kauttaaltaan ja tarvittaessa painella tarkemmin herkästi kiilteleviin kohtiin.

——

Poskipuna siveltimellä.

– Puuterimaista poskipunaa on vaikea levittää muuten kuin siveltimellä. Yleensä jonkinlainen suti tulee tuotteen mukana, mutta pitkävartisella ja pöyheällä poskipunasiveltimellä levittäminen on helpompaa. Väri häivyttyy samalla kun pyöräytät sen paikoilleen. Voidemainen poskipuna levittyy näppärästi sormin, mutta muista levittää se suoraan meikkivoiteen päälle ja puuteroida kasvot vasta poskipunan jälkeen.

——

Luomiväri sormin tai siveltimellä.

– Yksinkertaisen vaalean pinnan koko luomelle saa pyyhkäistyä paikoilleen sormella. Jonkinlainen häivytyskin onnistuu, jos tuntuma on oikea. Olen kuullut että jotkut osaavat tehdä varjostuksetkin sormin, mutta sen tekniikan hallitsijaksi minusta ei ole.

– Vaahtomuoviapplikaattoria voi kaikin mokomin käyttää, jos se tuntuu omaan käsialaan sopivalta.

– Luomivärisiveltimistä saimme työkavereiden kanssa aikaan eniten keskustelua. Jälleen tarve riippuu tarpeesta. Yhden värin levittämiseen riittää yksi sivellin. Jos haluat silmiin kontrasteja, tarvitset kaksi tai kolme. Jos aiot ostaa vain yhden, osta pöyheähkö, lievästi viisto monitoimisivellin. Jos satsaat kahteen, osta yksi litteä ja yksi pöyheä. Jos haluat täydentää valikoimaa kolmannella, osta pienikärkinen tarkkuussivellin. Tämä ei ole sama, kuin rajaussivellin.

——

Silmänrajaus kynällä tai siveltimellä.

– Makuasia. Itse käytän pelkästään geelimäistä rajausväriä, joka vaatii teräväkärkisen pikkusiveltimen. Luomivärirajauksen saat tehtyä millä tahansa riittävän pienellä ja litteällä siveltimellä, vaikka kulma- tai huulipunasiveltimellä jos jälki miellyttää. Jos tykkäät käyttää kynää, tarvitset vain teroittimen.

——

Kulmakarvat  kynällä tai siveltimellä.

– Kulmakarvoja täytettäessä viistoudesta on hyötyä. Kokeile kääntää sivellintä eri asentoihin eri kohdissa. Alkupäässä sivellin pystysuoraan, keskellä kulmia virtaviivaisesti vaakatasossa ja kulman ulkonurkassa hennosti kärjellään. Leveyksiä on monenlaisia, mutta tätä sivellintä on vaikea ostaa pieleen.

Bonus: ripsi- tai kulmaharja, jolla suortuvat saa jyrättyä paikoilleen.

——

Huulipuna puikosta, sormin tai siveltimellä.

– Pelkästä puikosta väriä tulee vahvasti. Puikkopunaaminen käy mainiosti jos huulet ovat luonnostaan symmetriset.

– Sormella töpötellen väriä saa esiin hennommin ja lopputulos näyttää huolettomalta.

– Siveltimellä väri levittyy kevyemmin kuin suoraan hylsystä, mutta kerrostamalla voimakkuuden saa esiin. Huulisivellin kannattaa ostaa hylsyversiona, sillä sinne saa kätevästi talteen päivän aikana tarvittavan lisäyspunan, eikä koko hylsyä tarvitse kantaa mukana. Ehdoton investointi pikkulaukkujuhlaan, jossa asusteena ovat vahvan väriset huulet.

——

Näistä kaikista on olemassa loputon määrä variaatioita ja kaikki erikoissiveltimet jäivät kokonaan ruotimatta, mutta jostain on aloitettava. Henkilökohtaisesti neuvoisin satsaamaan poskipuna- ja luomivärisiveltimiin. Laadukkaasta karvasta käsin sidotut siveltimet maksavat moninkertaisesti verrattuna halvempiin, mutta kohtuullisella huolenpidolla ne pysyvät vireessä yhtä kauan kuin sinäkin. Halpasiveltimet ovat käypä vaihtoehto, jos et ole aivan varma siitä, minkä mallinen työkalu käsialaasi parhaiten sopii. Voit ostaa pari erilaista ja diilata ne leikkimökkiväelle kun palvelusura tulee täyteen.

Pesuun ja säilytykseen vinkkejä myöhemmin.

Koska tämä on aihe, josta jokaisella asiaan vihkiytyneellä on oma näkemyksensä, haastan sivellintalkoisiin ainakin bloggaajaveteraanit Sonian, Sannin ja Saaran. Mitkä ovat mielestänne ne kaikkein tarpeellisimmat siveltimet keskimääräistä vähemmän meikkaavalle kosmetiikan vasta-alkajalle? Jos suinkaan ehditte tarttua haasteeseen, linkatkaa osuutenne kommenttiboksiin. Kuulisin mielelläni ajatuksia myös muilta. Onko jokin ylläolevista silkka turhake vai kenties täysi välttämättömyys?

Taustalla soi: Boppin’ B

6 Comments Lisää omasi

 1. hellin sanoo:

  Mä olen käyttänyt eri meikkivoiteiden kanssa eri tekniikoita, riippuu koostumuksesta. Esim. nykyisen Chanelin Mat Lumieren kanssa toimii parhaiten Ecotoolsin matkameikkivoidesivellin kosteutettuna. Muuten en oikein saa sitä sulautumaan nätisti ihohuokosiin. Tuo kosteutettu sivellin oli muutenkin tosi hyvä vinkki TiffanyD:ltä (You Tubella siis), helpotti elämää kummasti!

  Mun vanhimmat siveltimet on ostettu The Body Shopilta, kirpaisivat teinin lompakkoa aika pahasti, mutta ovat edelleen käytössä näin yli kymmenen vuoden jälkeen. Vähän ovat varret rähjääntyneet, mutta muuten ihan käyttökelpoisia.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kostutettu sivellin, did not know that..! Sientä olen käyttänyt esikasteltuna, mutta sivellinasia ei ole tullut mieleen. Mahtavaa, testataan. :)

   1. hellin sanoo:

    Kosteutettu sivellin :D Mitä mä olen kirjoitellut.
    Mutta juu, TiffanyD suositteli sitä etenkin paksujen kestomeikkivoiteiden kanssa, etenkin kesäksi. Niin saa ohuen, mutta kestävän meikkipohjan.

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Oliko puhe skunkista vai täyssynteettisestä?

 2. Fifi sanoo:

  Kiitos, kiitos, kiitos!

  Tää oli loistava!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hyvä jos ei mennyt liian rönsyileväksi. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.