Meikkipöytä 2.0

Olen harrastanut ja käyttänyt työkseni kosmetiikkaa seitsemän vuotta. Ennen kuin opiskelin meikkaajaksi, en juuri kulmakynää ja ripsiväriä kummempia meikkejä omistanut, joten kehityskaari on ollut jyrkähkö.

Meikkisiveltimet - säilytys

Meikkaajaopintojen aikana ostelin meikkejä ja tarvikkeita asiakasmeikkaamista silmällä pitäen ja omistan edelleen karmean kasan tuotteita, joille varmasti olisi käyttöä keikkaa tekevän meikkaajan pakissa, mutta näin omassa käytössä ei juuri. Opiskeluvuosina ostelu lähti pahemman kerran lapasesta, varsinkin, kun työ, jonka opintojen jälkeen aloitin, ei sitten ollutkaan keikkameikkaaja.

Meikkaajaopintojen jälkeen pääsin töihin meikkaajaksi ja blogia pidempään koskaan lukeneet varmasti osaavat yhdistää MAC-höperyyteni tähän vaiheeseen elämässäni. Kaiken, mitä meikkaamisesta tiedän, opin loputtoman inspiroivien mustien tuotteiden ja itsensä kehittämiseen intohimoisesti suhtautuvien työkavereiden keskellä. Ei aleta nyt vetistelemään, mutta olihan se hienoa aikaa. Valehtelisin, jos väittäisin etten ajoittain kaipaisi takaisin mustaan uniformuun ja sopivasti sekopäiseen meikkiperheeseen.

Meikkien säilytys - siveltimet

Suunnilleen samoihin aikoihin perustin blogin, joka osaltaan ”oikeutti” satoihin tuotehankintoihin, joista halusin intoilla teille ja joita myöhemmässä vaiheessa alkoi lipua luokseni myös PR-näytteinä. Koska olen kerryttänyt meikkejä melko aktiivisesti noin seitsemän vuotta, on selvää, että myös säilytysratkaisujen tulee elää kehityksessä mukana.

Kaivoin blogiarkistosta esiin vanhoja kuvia meikkipöydästä, jonka koottuani olin haljeta onnesta. Jo tuolloin uumoilin, että meikkien keräilyllä on kaikki mahdollisuudet lähteä lapasesta (varsinaiselle meikkien keräilylle on myös oma tunniste, kurkkaa keräily-tunnisteella merkityt jutut täältä). Vähänpä tiesin omistaushalun mittasuhteista vielä vuonna 2012.

Meikkipöytä Ikea

Toki kehityskaari on jollain tapaa myös luonnollinen: mitä enemmän osaa ja tietää, sitä kovemmin roihuaa halu kokeilla yhä uusia ja uudella tavalla ajateltuja tuotteita, vielä pidemmälle hiottuja täydellisiä huulipunasävyjä tai omistaa kappale tiettyä erikoispainosta kunnioituksesta brändiä kohtaan – täsmälleen samoin mekanismein keräilen lempiartistini vinyylilevyjä (joita ei voi edes soittaa, koska en tiedä mistä yhyttäisin vanhan ajan levysoittimen).

Näin. Tämän alustuksen jälkeen voin esitellä tarkemmin nykyisen meikkinurkkauksen. Ihkaensimmäisiä meikkinurkkaus-postauksia voit katsoa tämän linkin takaa.

Meikkipöytä Ikea

Ihastukseni läpinäkyvästä muovista valmistettuihin säilöntälaatikoihin syttyi tästä Muji-kynäkerrostalosta, joka sai viime keväänä seurakseen Palaset-muovilaatikostoja (kuvassa oikealla) ja kun olin kunnolla ehtinyt ihastua näiden yhdistelmään, löysin vielä pykälää suurempia sisaruksia, joihin lopulta mahtuivat kaikki epämääräisissä laatikoissa tursuilleet puuterit ja purkit.

Meikkien säilytys

Pretty clear things -laatikostoissa on jämäkkä tuntu ja pohjassa liukuesteinä läpinäkyvät silikonipallot. Pöydän keskiosassa on kaksi Classic-kokoista laatikostoa ja vasemmassa reunassa korkeampi The Grand Make Up Box -laatikosto.

Meikkien säilytys

Hehkutin laatikostolöytöä meikkiorientoituneelle ystävälle, joka puisteli päätään ja sanoi, ettei koskaan voisi säilyttää meikkejä näkyvillä, vaan pyrkii pitämään kaikki tuotteet siististi katseilta piilossa. Nyökkäsin ja totesin, että mikäli omat kerrostumani pillottelisivat laatikoissa, en muistaisi käyttää kuin murto-osaa kaikista oivallisista tuotteista. Ilman sen suurempaa dramatisointia, mutta aika monen vuoden kokemuksella, heh!

Meikkikokoelma - meikkien säilytys

Tiedostan, ettei nykyinen säilytysjärjestelmä ole mitenkään erityisen zen tai skandinaavisen tyylikäs, mutta enpä ole minäkään. Nyt suurin osa tuotteista on silmän korkeudella, helposti saatavilla ja silti pölyltä suojassa.

MAC-huulipunat - huulipunakokoelma

Ikean Micke-pöydän kaksi laatikkoa kätkevät sisäänsä valtaosan huulipunakokoelmani MAC-osuudesta sekä pienet luomiväripaletit ja osan luomivärinapeista. Osa luomiväreistä on edelleen magneeteilla kiinni meikkitaulussa jonka esittelin blogini alkuvuosina täällä, mutta koska näihin vuosiin on mahtunut valitettavan monta ohoa, hupsia ja eiiitä, luulen että luovun tästä keksinnöstä ja innovoin tilalle jotain muuta.

MAC-luomivärit - luomivärikokoelma

Pöytäkompleksin ylähyllylle kokosin kaikki meikkiaiheiset kirjat ja vaikka ne eivät järin tiiviissä käytössä olekaan, tuovat ne kuitenkin kivasti väriä ja eloa muuten valkoseinäiseen huoneeseen. Ja rehellisyyden nimissä, paremmat mahdollisuudet opuksilla on tarttua käteen tuosta, kuin työhuoneen nurkassa lojuvan pahvilaatikon syvyyksistä.

Meikkaus - kirja - meikkikirjat

Vasemmanpuoleisen akryylilaatikoston alla on pitkään palvellut mutta ruma muovilaatikko, jossa säilön suurempia kasvosiveltimiä. Siveltimet olisi kiva pitää esillä ja näppituntuman päässä, mutta koska meikkaan nykyään melko vähän, ne keräävät valitettavasti ihan liikaa pölyä vuoroa odotellessaan.

Sivellinten säilytys - sivellinsetti

Ongelmallinen osuus on tuo pöydän vasemmassa etureunassa majaileva Palaset-laatikosto, jossa pesivät ääreest’ rakkaat nestemäiset MAC-huulipunat. Käytän niitä kaikista punista ehdottomasti eniten ja ne on nyt täydellisesti lajiteltu kolmeen laatikkoon sävyjärjestykseen, mutta tuo laatikosto ei kertakaikkiaan enää mahdu mihinkään. Pöh.

Meikkipöytä Ikeasta - valot

Ylimääräisten tuotteiden karsiminen ja säilytystavan järkeistäminen on ikuisuusprojekti, jonka parissa on kiva ajoittain rentoutua, mutta toistaiseksi olen melko tyytyväinen näin. Tavaraa on paljon eikä ihan jokaista juttua olisi tarvinnut ostaa, mutta niin kauan kuin tiedostan tämän, on myös helpompi poimia käyttöön niitä vähän erikoisempia meikkejä ja ehkäpä rakastua uudelleen niihin jo unohdettuihin yhdistelmiin ja koostumuksiin.

Millaisia säilytysjärjestelyjä teillä on meikeille?

13 Comments Lisää omasi

 1. P sanoo:

  Luovuttuani juuri raskainmielin kalliista, liian harvoin käytetyistä mutta pilaantuneista meikeistä on pakko kysyä kuinka vanhoja ovat vanhimmat meikkisi, joilla edelleen meikkaat/voisit meikata? Mietin, että jos esimerkiksi huulipunien kanssa noudattaa säilyvyysaikoja, niin se tarkoittaisi sitä että huulipunakokoelmasi on aika tuore (kaikki hankittu kahden vuoden sisällä), jolloin laajan ja tuoreen kokoelman ylläpito vuosien ajan tarkoittaa todella nopeaa meikkien poistumista ja ostoa.

  Itse kipuilen juuri huulikiiltokokoelmani kanssa kun tiedostan, että vaikka kiiltoihin liittyvistä elämäntilanteista tuntuu olevan vain hetki niin todellisuudessa niistä on useampi vuosi mikä tarkoittaa joko sitä, että otan vanhat kiillot tehokäyttöön uusien tovereidensa kustannuksella (jolloin uudet voivat ehtiä pilaantua) tai yksinkertaisesti nakkaan roskiin vaikka kuinka tuntuisi viiltävältä. Feng shuin kannalta rakkaiden, pilaantuvien asioiden säilöminen kämpässä ei sekään kyllä tunnu siltä, että se houkuttelisi elämääni positiivisia asioita…:D

  Vaikeita kysymyksiä nämä tällaiset…

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos pitkästä kommentista! :) Itse asiassa juuri jouluna poistin varmaan kolmasosan huulipunista sekä kymmenisen pilaantunutta ripsiväriä ja ehkä kymmenisen huulikiiltoa, mutta ehdottomasti en siis noudata suositeltua käyttöikää, vaan suosin aistinvaraista tarkkailua. Mikäli tuote tuoksuu normaalilta ja toimii normaalisti, käytän sitä itselleni surutta. Jos meikkaisin asiakkaita, pitäisin tietysti tuotteista vähän eri tavalla huolta, mutta kun se polku on ikään kuin metsittynyt, en stressaa käyttöiästä.

   Siinä olet ihan oikeassa, että etenkään nestemäisiä tuotteita ei millään ehdi käyttää pois. Ostaessani uuden tuotteen lasken sille mielessäni käyttökertahinnan, jonka olen valmis maksamaan tuotteen hintaan nähden. Jo tiettyjä tuotteita ostaessani olen siis hyväksynyt sen, ettei se todennäköisesti ehdi kulua loppuun ja tiedostan hyvin, ettei tämä käyttäytyminen ole erityisen kestävää luonnon tai oman talouteni kannalta, mutta ostomaniassa on tapahtunut selvää kehitystä vaikka varastoni tavallisen kuluttajan silmissä näyttävätkin varmaan melko pöyristyttäviltä. Olen myös opetellut antamaan tuotteita eteenpäin, enkä hilloa niitä enää väkisin, jos näyttää siltä, ettei käyttö aiheuta elämystä.

   Mutta kyllä, tässä asiassa on ilman muuta tsempattavaa vielä, en halua paeta tosiasioita. :)

 2. JonnaH. sanoo:

  Mulla on suljettava Ikean lipasto, missä on yksi iso leveä laatikko. Lipaston sisään mahtuu näppärästi neljä palaset-laatikostoa, missä meikit ovat järjestyksessä (huulituotteet, puuteriset tuotteet jne) paletit, siveltimet, årimerit ja meikkivoiteet ovat sitten vielä omissa järjestelmissään lipaston sisällä. Lipaston leveässä laatikossa säilytän tuotteita, jotka on tarkoitus ottaa seuraavaksi käyttöön. Mulla ei meikkien säilytys olekaan ongelma vaan ihonhoitottuotteiden. :D

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hahaa – NOH! – ei saa jättää tuollaista cliffhangeria, missä se ihonhoitoarmeija sitten asuu? Ja miten sä olet ratkaissut tuon säilyvyysasian, josta P kyseli tuossa viereisessä kommentissa? Kiinnostavia kysymyksiä!

 3. Vandaalia sanoo:

  Haa, mulla on sama pöytä :D Meikeistä suurin osa mahtuu vetolaatikkoon, johon hommasin joskus jotain tilanjakajia ehkä Clas Ohlsenilta.. Pöydän päällä lisätilaa oon hakenut Palaset-lipastolla ja Tigerin huulipunatelineillä (niitä peräti kaksi ja niissä lähes kaikki huulimeikit eli murto-osa sun omista :D). Päivittäin käytössä olevat meikkivoiteet ym. ovat tossa reunaosassa (mistä sä oot vissiin ottanut hyllyt pois) ja hajuvedet ym. suihkeet hyllyn päällä. Kaapissa säilyy mm. sutikat ja muu kissoja kiinnostava tavara :D Kynsihärpäkkeille ja ihonhoitotuotteille on sitten omat säilytyspaikkansa.. :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Oi, tilanjakajat olisivat ässähankinta – tarkistan heti saatavuuden! Noi mun valkoiset muovilaatikot on vähän kökköjä, koska punat eivät mahdu niihin ihan ihanteellisesti. Meinasin kysyä mikä on sutikka, mutta jos se kiinnostavat kissoja, niin ehkäpä sivellin, suti? :D Enkä tiedä kehtaanko nyt edes aloittaa tätä keskustelua, mutta mulla on kynsitarvikkeille oma huone…josta kyllä syytän kirkkain silmin ammattia! Niitä tuotteita olen ehtinyt kerryttää jo 13 vuotta. :D

   1. Vandaalia sanoo:

    :DDD ei mennä siihen siis! Mutta onneksi kynsilakat ja koristeet ovat lähestulkoon ikuisesti kelpoja käyttöön :) Ja kyllä, siveltimet on oikein arvattu suomennos sutikalle :D

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Vielä kiinnostaa: Mistä ”sutikka” on peräisin? Oma muunnos vai jotain tiettyä murretta? Ja ehkä vilautan joku päivä kynsihuonettakin. ;)

     1. Vandaalia sanoo:

      Varmaan ihan oma muunnos, ne vaan tuppaa välillä vakiintumaan omaan sanavarastoon ja sitten ei tajuakaa, ettei muut välttämättä ymmärräkään heti :D Pääsääntöisesti puheessa kulkee kymenlaaksolaisuus, mutta myös ripaus savosta ja länsirannikolta omittua sanastoa :’D

      Kiinnostaisi kurkistaa muihinkin säilytysratkaisuihin :) ehdottomasti!

 4. Tällaiset postaukset ovat aina vain niin sykähdyttäviä. Huippua päästä tirkistelemään toisten meikkijemmoja! Kaula pitkänä yritin tiirailla erityisesti MAC-juttuja. 😍

  Mulla on käytännön syistä käyttömeikit keittiön kaapissa ja ”varastot” yläkerrassa mun omassa huoneessa, jota myös meikkihuoneeksi kutsutaan. Kaoottista, mutta ihanaa, kun on paljon meikkejä hiplattavana.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos, ihana kuulla! Niitä MAC-juttujahan siellä piisaa. :D Sun täytyy joku kerta tulla hipelöimään, keitän kupposen kahvia kaveriksi. :)

   1. Erihyvä ajatus! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.