Kosmetiikkajoulukalenterit 2020 – Top 5

Keskustelu vuoden 2020 kosmetiikkajoulukalentereista lehahti valloilleen jo kuukausi sitten, mutta oman päätökseni kanssa jahkailin melko pitkään. Omistan valtavasti kosmetiikkaa, enkä voi perustella yhdenkään kalenterin hankintaa tarpeella – poikkeuksena tästä Vanhan Porvoon jäätelötehtaan jäätelöjoulukalenteri, koska jäätelön vaikutus mielenterveyteen ei koronavuonna 2020 vaadi erillisiä perusteluja.

Kosmetiikkajoulukalenterin valinta tuotti vaikeuksia, koska samaan aikaan en ollut täydellisen tyytyväinen yhteenkään, enkä halunnut sijoittaa sokkona rahaa asiaan, jonka ilahduttavasta vaikutuksesta en ollut satavarma.

Kokosin tähän postaukseen ne 4+1 kalenteria, joiden kesken itse arvoin. Mikäli pohdintasi on vielä kesken ja oikean kalenterin valinta arveluttaa, kurkkaa lista perusteluineen ja kotiuta omasi kun niitä vielä on TAI kytistä pian saapuvia Black Friday -alennuksia, jos haluat elämään lisäjännitystä.

Kosmetiikkakalenterit ja Black Friday -ale

Perjantaina 27.11. järjestettävä Black Friday on kosmetiikkaverkkokauppojen viimeisiä hetkiä myydä joulukalenterit sisäänheittotuotteina pois ennen joulukuun alkua. Joulukuun käynnistyessä on suuri riski, että kalenterit jäävät hyllyyn pölyttymään ja sen jälkeen niitä on erittäin vaikea saada enää myytyä edes suurella alennuksella.

Mikäli kosmetiikkakalenteri ei ole välttämättömyyshankinta (kenellepä se totuuden nimissä olisi), mutta piristäisi hyvään hintaan saalistettuna joulukuun aamuja kivasti, voit jäädä odottelemaan Black Friday -alennuksia, jotka saattavat lohkaista hinnasta pois isonkin palan.

Tiedätkö jo, mitä tuotteita aiot Black Friday -alesta etsiä? Vai skippaatko tämän mustaan hulinaan verhotun alennusmyynnin kokonaan? Jutellaan kommenteissa!

kosmetiikkajoulukalenteri_2020

Markkinoilla on valtavasti erilaisia kosmetiikkajoulukalentereita useissa hintaluokissa ja monia niistä myydään vielä, mutta tämä lista on kokoelma omia suosikkejani ja se painottuu hintaluokkaan 160-180 €.

Viilankantoluvan joulukalenteri-TOP 5 on myös meikkipainotteinen, sillä muutaman ihonhoitopainotteisen kalenterin avanneena olen joutunut toteamaan, että osumaprosentti on herkkäihoiselle niissä liian pieni. Tämä listaus on siis omiaan erityisesti meikkaamisen ystävälle!

 

Kosmetiikkajoulukalenterien TOP 5

mac_joulukalenteri_2020
Kuva:Kicks.fi
 1. MAC Boom Boom Wow 160 € (arvo 314 €)Sisältää meikkejä ja yhden kosmetiikkaan liittymättömän lahjan.

  Kenelle? MAC-fanille ja innokkaalle meikkaajalle, joka pitää erityisesti huulimeikeistä. Melko neutraalit sävyt, muutama kirkkaampi poikkeus. Sopii kaikille ihotyypeille ja kaikenikäisille meikkaajille. Kymmenen täysikokoista tuotetta, loput minikokoja.

  By Terry -joulukalenteri 2020
  Kuva: Eleven.fi
 2. OMA VALINTA: By Terry Twinkle Glow Advent Calendar n. 175 € (arvo 297 €)

  Sisältää meikkejä ja ihonhoitoa.Kenelle? Tavalliselle meikkaajalle, joka arvostaa meikeissä laatua määrän sijaan. Sisältää kirkkaampia huulimeikkisävyjä, useita ripsivärejä sekä pohjustavia ja viimeisteleviä meikkipohjatuotteita. Pehmeiden koostumusten ja ylellisten pakkausten ystävälle. Viisi täysikokoista tuotetta, loput matka- ja minikokoja + muutama pussinäyte.

  YSL-joulukalenteri 2020
  Kuva: Eleven.fi
 3. YSL Advent Calendar n. 280 € (arvo 390 €)
  Sisältää meikkejä, ihonhoitoa, hajuvesiä ja kynsilakkaa.

  Kenelle? Ylellistä luksuskosmetiikkaa arvostavalle hajuvesifanille. Painottuu hajuvesiin ja huulipuniin. Jos etsit kallista kosmetiikkaa ja voimakkaita hajuvesiä rakastavalle ystävälle, puolisolle tai sukulaiselle lahjaa, YSL:n joulukalenterissa riittää kultaista säihkettä ja näyttäviä kaiverruksia. Kaksi täysikokoista tuotetta, loput minikokoja sekä yksi ”lahja”, jonka sisällöstä ei tihku tarkempaa tietoa.

  NARS-joulukalenteri 2020
  Kuva: Narscosmetics.eu
 4. NARS Advent Calendar 215 € (-30% koodilla HOLIDAY 29.11. asti >> 150, 50 €)
  Osta täältä: Narscosmetics.euSisältää 12 täysikokoista huulituotetta.

  Kenelle? Neutraalien huulimeikkien ja mattahuulipunien ystävälle, joka rakastaa huoliteltua ja kestävää huulimeikkiä, mutta ei välitä ilotella kirkkailla sävyillä. Sisältää kuusi täysikokoista huulipunaa, kuusi täysikokoista huulipunakynää sekä kuusi täysikokoista nestemäistä mattahuulipunaa.

  Sephora-joulukalenteri 2020
  Kuva: Sephora.se
 5. Sephora Favorites 1276 kr / n. 124,96 € (arvo 3460 kr / 338,70 €) Huom! Black Friday -hinta!
  Sisältää meikkejä ja ihonhoitoa, yhteensä 25 luukkua.

  Kenelle? Utaliaalle kosmetiikkaharrastajalle, joka rakastaa kokeilla uusia tuotemerkkejä ja hypetettyjä kulttituotteita. Kalenterissa on monipuolinen sisältö, joka palvelee sekä värikosmetiikan että ihonhoidon ystävää, mutta laajemman tuotevalikoiman vuoksi siihen liittyy myös suurempi riski sille, etteivät ihan kaikki tuotteet välttämättä osu kohdalleen. Sisältää useita tuotemerkkejä, joita ei tällä hetkellä myydä Suomessa.

 

By Terry Twinkle Glow -joulukalenteri

Viime vuonna ostin aivan viime hetkellä reippaasti alennetun MAC-joulukalenterin, jonka sisältöihin ja käyttövinkkeihin voi perehtyä täällä. MAC-kalenteri sisältää muutamaa poikkeusta lukuunottamatta pelkästään meikkejä, joten se on oiva valinta MAC-fanille, joka tykkää kokeilla erilaisia sävyjä ja koostumuksia, eikä välitä saada ihonhoitotuotteita sokkona. Omalla kohdallani ongelma on valitettavasti se, että omistan jo suurimman osan kalenteriin piilotetuista tuotteista.

By terry joulukalenteri 2020

Päädyin siis tänä tänä vuonna By Terry -joulukalenterin, sillä vaikka muitakin mahdollisia vaihtoehtoja punnittiin, By Terry voitti puolelleen nopeasti.

En ole käyttänyt By Terryn tuotteita mahdottoman paljon, mutta sen verran, että uskallan sanoa tykkääväni kaikista, joita olen kokeillut. Erityisen kivoja ovat olleet huulipunat (ihania, kirkkaita värejä ja hyvät mattakoostumukset) sekä blurraava hyaluronihappopuuteri, joka ei tee kuivastakaan ihosta kuivan näköistä, vaan häivyttää näkyvistä huokoset ja jättää ihon kauniisti mattapintaiseksi.

Pakkaukset ovat puuterirasiaa lukuunottamatta ylellisen tuntuisia ja huolella suunniteltuja ja liki kaikissa tuotteissa on todella valloittavan pehmeä koostumus. Hassu yksityiskohta, johon muistan kiinnittäneeni huomiota kun vuosi sitten hivelsin By Terry -tuotteita Sephoran hyllyvälissä huokaillen – mutta miellyttää tietysti kosmetiikkahifistelijää kovasti.

 

Miksi By Terryn joulukalenteri oli tämän listan paras?

MAC-kalenterin sisältö on kuvien perusteella 85% hallussa ja tuplakappaleitakin joistain sävyistä jo löytyy, joten ei, ei vaan mitenkään ei. Jos tätä saa jostain syystä superhalvalla Black Friday -alesta, aion järkähtämättä sulkea selaimen. Lupaan!

NARS oli makuuni aavistuksen liian kallis. Yhden huulituotteen hinnaksi jää NARS-kalenterissa n. 17 €, mikä ei vielä hätyyttele NARSin normihintoja, mutta kun luukkujakin on vain joka toiselle päivälle, totesin ettei NARS olisi huikeista Power Matte Lip Pigment -nestepunistaan huolimatta tämä vuonna kannattava valinta.

YSL jäi sivuun siksi, että voimakkaat YSL-hajuvedet eivät kertakaikkiaan kohtaa oman tuoksumakuni kanssa. YSL:n nestemäiset huulipunat ovat loistavia, mutta pelkästään niiden vuoksi en raaskinut sijoittaa kalenteriin kahta sataa euroa. Jos vastaan tulee täysin vastustamaton Black Friday -ale, en uskalla mennä takuuseen käyttäytymisestäni.

Sephora tuli mukaan viime hetken yllättäjänä, kun viime perjantaina selvisi, että Ruotsin Sephora toimittaa nyt tuotteita myös Suomeen, mutta tässä vaiheessa olin jo ehtinyt ostaa By Terryn kalenterin, enkä raaski sijoittaa samaa summaa enää toiseen kalenteriin.

 

Oletko ostanut tai aiotko vielä ostaa kosmetiikkajoulukalenterin? Millainen olisi unelmiesi joulukalenteri?

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.