Kupariluomet

Tänään aamuaikataulussa oli varaa pieneen näpertelyyn ja päätin kokeilla elämäni ensimmäistä silmämeikkiä pelkillä pigmenttijauheilla. Kiinnitysgeelin tilasin Illamasqualta jo kesällä, mutta raukka syrjäytyi heti nuoruutensa loistossa. En siis ole saanut aikaiseksi.

Pigmenttijauheet ovat käyttäjäystävällisiä, kunhan niihin pääsee tutustumaan rauhassa. Taika on niiden yksinkertaisuudessa.
1) Koska jauheissa ei ole väripigmentin lisäksi muita ainesosia, ne säilyvät lähes ikuisesti.
2) Pigmenttejä voi yhdistellä mihin tahansa muuhun tuotteeseen (vaseliini, huulirasva, kiinnitysgeeli, ripsiväri, kynsilakka, hiusvaha, vartalovoide jne.), eli monikäyttöisyys on huippuluokkaa ja esteenä on vain rajallinen mielikuvitus.
3) Herkistymisriski on aina pienempi silloin, kun ainesosia on vähän. Ainoaksi ns. riskitekijäksi jää kiinnitykseen käytettävä tuote. Allergikoille pigmentit voivat siis olla jopa tavallista kosmetiikkaa parempi vaihtoehto.
4) Viimeisenä muttei vaivaisimpana huomiona hinta-laatusuhde. Pigmentit myydään yleensä hyvin pienissä pakkauksissa, mutta yhteen käyttökertaan kuluu äärimmäisen vähän jauhetta – ellei ole kyseessä koko vartalon smurffimaski. Todennäköisemmin väriä menee ensimmäisillä kerroilla enemmän hukkaan kuin kohteeseen.

Olen itse näiden käytössä ihan aloittelija, mutta tässä nyt alkuun muutamia kantapäähuomioita silmien meikkaamisesta.
– Silmät ensin, pohja vasta sitten. Vaikka höttöä käsittelisi miten varovasti, sitä on kuitenkin poskilla. Säästä vaivaa ja tee muu meikki vasta kun silmät ovat jo ripsiväriä myöten valmiit.
– Etene yksi silmä kerrallaan. Jos kiinnität pigmentin erillisellä kiinnitysgeelillä/-nesteellä luomivärin pohjustusaineen päälle, tämä ei ole niin ehdotonta. Mikäli käytät kiinnitykseen pelkkää luomivärinpohjustajaa, saat toimia vikkelästi. Heti kun pohjustaja on kuivahtanut paikoilleen, pigmentin tarttuminen muuttuu kyseenalaiseksi. Tämän sohlaamisen aikana ei voi vastata puhelimeen tai hörpätä kahvia.
– Suunnittele meikki niin, että häivyttäminen jää minimiin. Tuote on todella hienojakoista ja pienikin sutiminen saa hippuset leviämään uskomattoman laajalle alueelle.
– Paras tapa asetella värijauhetta on tiiviillä, jäykällä ja litteällä siveltimellä paineleminen. Kasta sivellin kiinnitysnesteeseen, dippaa pigmenttiin ja paina luomelle. Yhdestä siveltimestä saa sen koosta riippuen pari kolme painalluksellista.
– Hennon värin saat tarttumaan pelkkään nahkeaan luomenpohjustajaan, mutta jos haluat kerrostaa useampia värejä tai yhtä väriä intensiivisesti, käytä kiinnitysgeeliä.
– Oikein metallinen pigmentti saattaa silmään joutuessaan tuntua epämukavalta. Glittereistä kannattaa valita pelkkiä ’eye safe’ -merkittyjä vaihtoehtoja, ne on pyöristetty reunoilta niin, etteivät ne raavi silmän pintaa varistessaan.
– Vältä aivastuskohtauksen suuntaamista avoinaisen pigmenttijauheen suuntaan.

Nämä kaksi pigmenttiä ovat MACin Copper Sparkle ja Vanilla. Edullisia pigmenttejä löytyy myös nettikaupoista, esim. Fyrinnaella olen nähnyt tosi kivoja sävyjä. Omaa kokemusta tästä kaupasta ei vielä ole, mutta väitän kuulleeni että eivät aina ota edes uusia tilauksia vastaan että saavat kaikki vanhat lähetettyä pois alta ensin. Jotain taikaa siis.

Nyt kun silmämeikkineitsyys on viety, voisin seuraavaksi kokeilla mitä näistä syntyy kynsilakan kanssa. Jos aikuiset merkit pitävän paikkansa voitte odotella sitä juttua julki joskus pääsiäisen tienoilla.

Taustalla soi: The Veronicas

4 Comments Lisää omasi

 1. Elisa sanoo:

  Hei, mistä tuo läpinäkyvällä varrella varustettu sivellin on hankittu? Se muistuttaa suuresti yhtä lempisiveltimistäni, Inglot 20P:tä ja ehdottomasti haluaisin toisen samankaltaisen! Tuo 20P oli joku limited edition ja matkakoko vieläpä, se sivellin minkä pitäisi olla sama mutta pidemmällä varrella on melkein, mutta ei ihan… Liian pitkä ja löysä jos vertaa 20P:hen :/ Mutta tämä näyttäisi oikeanlaiselta.

  Mä tykkään hurjasti MACin pigmenteistä ja niiden kiinnittämiseen käytän MACin paint potia (sävy shampanjakulta Bare Study) ja sillä pigmentti pysyy hyvin kiinni ja häivyttyykin hieman. :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Läpinäkyvä sivellin on Duroyn Proffs-sarjasta, nro 3787 b. Kuvaston eka sivu, ylhäällä vasemmalla, täällä: http://www.duroy.fi/index.php?page=kuvasto

   Ostin siveltimen syksyllä messuilta, enkä muista yhtään mitä se maksoi, mutta olen kovin tykästynyt. Se käy jämäkkyytensä vuoksi vähän kaikenlaiseen piipertämiseen. :) Toivottavasti saat käsiisi samanlaisen.

   Paint pot + pigmentti = :)(:

 2. Petra / Viilankantolupa sanoo:

  Piti tulla tekemään tarkennus tekstiin (jota en jostain syystä saanut postauksen sisään, koska WP kiukuttelee), että onhan tossa pigmentissä muitakin ainesosia kuin väripigmentti, muttei mitään sellaista pilaantuvaa, kuin esimerkiksi puutereissa tai luomiväreissä on. Kai tuollaisenkin saa vanhenemaan jos sitä kymmenen vuotta seisottaa kaapissa, mutta silloinkin pahin ongelma lienee värin vääristyminen. Korjatkaa joku, jos puhun ihan läpiä päähäni.

  Ja herkistyminenhän on mahdollista ihan minkä asian kanssa tahansa, en siis ota mitään vastuuta ylläolevista lausunnoista. :D

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.