Unelma

Vaikka pahimmat pakkaset ovat kenties jo hellittämään päin, ei iho toivu kuiva-kylmä-kuuma-kylmä-kuiva -vaihtelusta välittömästi. Vinkkasin omalle iholleni sopivista iltarutiineista reilu viikko sitten, mutta nyt seuraa täydennystä. Kuivalle ja herkälle iholle on harvoin tarjolla liikaa vaihtoehtoja.

Kinusin pr-toimistolta omakseni pienen palan Unelmaa ja sain sen herttaisen saatekirjeen kera tällä viikolla. Kiitos viestistäsi, Mia. Kyllä, talvi-ihoni tykkää Unelmasta.

Mia Höytö Cosmetics on ensimmäinen suomalainen kosmetiikkasarja, joka on saanut Ecocert-sertifikaatin. Tuotteet valmistetaan laadukkaista luonnonmukaisista raaka-aineista, ilman eläinkokeita, Suomessa. En voi sanoa olevani erityinen luonnonkosmetiikan asiantuntija, mutta minun korvaani tämä kuulostaa melko hyvältä. Pakkaus on lapsekkaaseen makuuni liian pelkistetty, mutta tunnen vetoa tuotteiden leikkisiin nimiin: Ihana, Unelma, Kaunis, Silkki, Valo. Tuotteiden nimet kantavat osaavasti mielikuvia ja korostavat suomalaista identiteettiä, joka ulkomailla mielletään kai eksotiikaksi. Markkinointimateriaali ja nettisivut ovat kokonaan englanniksi, mutta konstailemattomalla ja lämminhenkisellä kielellä. Erityisesti pidin siitä, että pääraaka-aineet kirjoitetaan kuluttajalle auki. Brändi on luksusmerkiksi varsin helposti lähestyttävä.

Kuulostamisen lisäksi on tuumailtava myös miltä tuntuu. Ensimmäinen fiilis tulee tuoksusta. Erikoinen. Ei niin voimakas kuin egyptin ihmeessä, mutta selkeästi erottuva. Vähän sellainen mausteisen spa-henkinen, ehkä. En voi sanoa pitäväni siitä, mutta tuoksunokkani on nirppa.

Voide tuntuu kevyeltä, vaikka ainakin kuusi raaka-ainetta päättyy sanaan ”oil” tai ”butter”. Tunnistin myös glyseriinin ja aloe veran, joten melkoisia tehoaineita on yhteen purkkiin umpattu. Tarkat tuotekohtaiset incit löytyvät nettisivuilta. Unelma levittyy iholle helposti ja imeytyy hyvin. Ei nopeasti, mutta hyvin. Näin kuivalle iholle nopeasti imeytyvät tuotteet ovat usein liian kevyitä, enkä siksi pidä imeytymisnopeutta minkäänlaisena meriittinä. Kaikkein tehokkaimmat voiteet levitän yöksi, jolloin aikaa on tuntikaupalla, ja aamulla saatan skipata perinteisen kosteusvoiteen kokonaan. Kokeilin Unelmaa myös eräänä aamuna, jolloin imeytymisaikaa oli tunnin verran, eikä ongelmia meikin levittämisen kanssa ollut. Kosteusvoiteen imeytyvyys on kiinni myös levitysmäärästä ja siitä, mihin on tottunut. Rasvainen/sekaiho on minulle niin vieras tuttavuus, etten osaa arvioida, miten tämä sellaisen pinnassa käyttäytyisi. Minun rutikuivalle talvinahalleni hoitavuus ja rasvaisuus ovat ominaisuuksista tärkeimpiä.

Ihoni on tämän voiteen jäljiltä pehmennyt ja saanut takaisin osan joustavuudestaan. Käytän eräänlaisena kuivuusmittarina ilmeilyä. Kohottelen kulmia, pyörittelen korvia, venyttelen suuta ja rypistelen otsaa. Jos joku liike aiheuttaa erityistä kinnausta, lisään kosteustehoja. Unelma saa ilmeilykokeesta täydet pisteet, sekä heti levityksen jälkeen että imeydyttyään.

Pumppupulloon pakattu voide säilyy avattuna kuusi kuukautta. Pieni määrä tuotetta riitti koko kasvoille, joten hinnasta saanee osan takaisin riittoisuutena. En tiedä onko 48€ kasvovoiteesta keskimäärin paljon vai vähän, omalla asteikollani se on ehkä siellä syvemmässä päässä. Jos kosteusvoiteesta on tottunut maksamaan oranssin lappusen tai enemmänkin, suosittelen ehdottomasti tutustumaan näihin kotimaisen tuotekehittelyn uusimpiin saavutuksiin.

Seuraavaksi kun oma budjettini sallii (ehkä ensi kuussa), sijoitan vartalovoiteeseen nimeltä Silkki.

Taustalla soi: Rebekka Karijord

7 Comments Lisää omasi

 1. Elsa/ Oi mutsi mutsi sanoo:

  tuo unelma on tosi hyvä kasvovoide! mukana nytkin. aion ehdottomasti vaihtaa siihen jatkossa kokonaan. Muutkin Mia Höytöt kiinnostaa nyt paljon, en käytä vartalorasvoja mut esim silmärasvat jne. Loistotuote, ihan unelma!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mä pystyin vastustamaan nimeen liittyviä sanaleikkejä, vaikka kiusaus oli hetkittäin hyvinkin suuri. :)

 2. littleB sanoo:

  Kuulostaapa ihanalta noi rasvat <3 Hymyilytti toi ilmeilykoe :) Pitää varmaan ottaa itekin käyttöön!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hih, se on ollut mulla käytössä jo jonkun aikaa. Jotkut öljytkin jotka jäävät liiaksi ihon pintaan, reputtavat ilmetestin. :)

 3. Salla sanoo:

  Kuulostaa tosi ihanalta :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Tykkäisit varmasti! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.