Style Me Vintage

Katie Reynolds on koonnut selkeän, kuvitetun opuksen johdannoksi eri vuosikymmenten meikkityyleihin. 1920-luvulta 1980-luvulle esitellään joka vuosikymmeneltä yksi naisikoni ja perataan auki tämän meikkityyli. Nykyaikaa vilautetaan seitsemän 2000-luvun verrokin verran.

smv_lashes

Alkusivuilla esitellään meikkipussin perusvälineet sekä vapaavalintaiset lisukkeet. Varsinaiset meikkiohjeet ovat melko yksinkertaisia, kuvat havainnollistavia ja joka vuosikymmenestä löytyy muutama sana myös hiustyyleistä ja vaatemuodista. Kirjan loppuosassa käydään läpi irtoripsien kiinnitys, kulmakarvojen huolittelu, manikyyrin perusteet sekä keskeiset termit tiiviiseen sanastoon pakattuna.

Kirja tuskin tuo vintageharrastajille kummoisesti uutta, mutta on ihan mukava pintapuolinen katsaus aiheeseen. Jos tuttavapiirissä on tapana pitää paljon teemabileitä, tämä nide saattaa olla hyödyksi. Saman tiedon saa toki netistä, mutta näiden kangaspintaisten sivujen väliin vuosikymmenet on koottu kronologisesti.

Erityisen ilahduttava kohta tuli vastaan kirjan viime sivuilla, kun Reynolds opastaa helpon tekniikan 40-luvun half moon -manikyyriin. Kirjan muuten vähän tasapaksuun sisältöön tämä oli selvä piriste.

Vuosilukumeikkejä voi soveltaa arjessakin, kun poimii itselleen luontevat osa-alueet. Esimerkiksi vahvat rajaukset, banaanivarjostus tai aurinkopuuterin käyttö toimivat ihan tavallisessakin naamassa, kunhan käyttää annostelussa hennompaa kättä.

Twiggy, Farrah vai Madonna?

Taustalla soi:  Donna Summer

9 Comments Lisää omasi

 1. Fifi sanoo:

  Toi on niin hieno. Mulle kanssa. Multa muuten löytyy hyllystä yksi Bobbi Brown make up book, jos haluat arvostella.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hinta näytti Adlibriksessä olevan 10,50€ – ei paha. Mulla on joku Bobbin kirja tallessa, mutta niitäkin lienee julkaistu useampi. :)

 2. Tibs sanoo:

  Hauska!
  Kokeilin muuten caviar manicurea!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kivat. :) Mulla on helmiä kaapissa, mutta ei riittävästi kärsivällisyyttä tukan alla. :)

 3. Korundi sanoo:

  Heippa Petra! Ei liity mitenkään postaukseen, mutta mun on jo pitänyt pieni ikuisuus kysyä sulta, silmissäni kun olet aika guru näissä kynsi ja muissa jutuissa, että tiedätkö saako mistään Suomessa / tilattua Suomeen sellaista lämpötilan mukaan väriä vaihtavaa kynsilakkaa? Bongasin joskus vuosia vuosia sitten silloisen puolitutun kynsistä sellaista, violettia joka muuttui lämpimässä vaaleanpunaiseksi, ja siitä lähtien olen aina sivusilmällä yrittänyt etsiä sellaista reissatessani ja nettikauppoja kolutessa. Kyllähän niitä googlaamalla näyttää löytyvän, mutta ainakin ne mihin osuin, toimivat väärällä mantereella. :(

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   No kuule sattumalta ostin taannoiselta Tukholman reissulta yhden Del Solin, joten ihan vahingossa satun tietämään mistä oli kyse. :) Suomessa näitä saa tilattua esimerkiksi täältä: http://www.zirkonella.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=61

   1. Korundi sanoo:

    Oo, kiitos vinkistä! Tutkinkin heti näihin tarkemmin! Se tuttuni lakka oli sellainen, joka muutti väriä nimenomaan lämpötilasta (tämä vissiin on uv-säteilystä, vai toimiikohan käytännössä samoin?), eli jos pesi kylmällä/kuumalla vedellä kädet, väri vaihtui, ja koska kynnen tyvi on lämpimämpi kuin kärki, niin siinä oli myös sellainen hauska liukuefekti samalla. :)

    1. Korundi sanoo:

     Eikun joo, näyttää tää touon mallivideon mukaan toimivan just samoin, mahtavaa! Tällainen lähtee tilaukseen – iso kiitos :)

     1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

      No hyvä, kerrasta nappiin. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.