Shokkivärin muutos – mitä sitten, kun Elumen-väri kasvaa?

Olen kuullut räikeästä tukastani merkittävästi enemmän ihailuja kuin huolestuneita poistomahdollisuuksien uteluja, mutta lapseni kyselee toisinaan, milloin ”toi” otetaan pois ja vaihdetaan tavalliseen tukkaan.

En ole keksinyt ikätasoista tapaa selittää Elumen-värin lopullisuutta, joten keskustelut on toistaiseksi ohitettu ohjaamalla huomio muualle. Mutta utelujen taustalla piilee toki järkevä kysymys – mitä sitten jos mieli muuttuu ja superkestävästä shokkiväristä haluaakin eroon?

Värjäsin hiukset #sunsethair -tyylillä kesällä 2018. Värjäyksessä käytettiin hiuksiin sähkövarauksella kiinnittyvää Elumen-väriä, joka ei tottele tavallisen hapetteellisen hiusvärin kemiaa, vaan kiinnittyy hiukseen ikäänkuin jäädäkseen. Mitä hyväkuntoisempi hius on, sen paremmin väri pysyy. Omissa hiuksissani väri tuntuu haalistuvan ainoastaan ihan vanhimmasta osasta latvaa, jossa hius on kertaalleen vaalennettu ja jo ikänsä puolesta hiukan hapero.

Lue lisää unelmatukan alkuvaiheista, perehdy Elumen-tekniikkaan syvemmin tai ahmi kaikki #sunsethair-tekstit.

Noin 1,5 vuotta sitten tein jonkin verran töitä myös kampaajani vakuuttelussa, sillä ammattitaitoisen asiakaspalvelijan tehtävä on varmistua siitä, että asiakas ymmärtää mitä on ostamassa. Vakuutin ymmärtäväni, ettei väriä välttämättä saisi kokonaan pois, mikäli muuttaisinkin mieleni tukan katu-uskottavuuden suhteen. Projektin alku oli työläs, mutta värin ylläpito on sujunut liki pelkästään tyvivärjäyksellä, koska väri on niin napakasti kiinni hiuksessani, ettei se uloimpia latvasenttejä lukuunottamatta juurikaan haalistu.

sunsethair_before

Koska hiukset kasvavat pituutta noin 1-1,5 cm kuukaudessa, oltiin nyt puolentoista vuoden jälkeen tilanteessa, jossa tukan kokonaisilme oli merkittävästi tummempi kuin alussa, sillä tyveen lisätty tumma violetti oli vallannut yhä enemmän pinta-alaa. Miten latvan oranssia ja keskivaiheilla keinuvaa pinkkiä sitten siirretään ylöspäin, jos väri ei välttämättä lähde hiuksesta ollenkaan?

Kokeilemalla.

Hiusten pituuksiin levitettiin balayage-tekniikalla mietohapetteinen vaalennusaine, jonka annettiin vaikuttaa hiuksissa hyvä tovi. Vaalennus tehtiin suunnilleen samalla tekniikalla kuin ihan ensimmäisellä kerralla omaan ruskeaan tukkaani. Vanhin osa latvaa vaalennettiin nyt siis toista kertaa, mutta tiesin jo kokemuksesta, että oikeilla valinnoilla hius säilyy vaalennuskäsittelystä huolimatta pehmeänä ja sileänä, enkä siksi stressannut hiuksen huokoistumista.

Vaalennus toimi iloksemme juuri niin kuin piti, eli saimme vanhan Elumen-värin vaalenemaan juuri sen verran, että vanhan värin päälle oli mahdollista värjätä uudelleen oranssilla ja pinkillä.

Kun hiukset oli vaalennettu, pesty ja kuivattu, näytti välivaihe tältä. Pinkit osiot ovat selkeästi vaaleampia ja ulottuvat korkeammalle, jolloin liukuväriin saadaan uutta puhtia.

sunsethair_balayage_2020 (1)

Vaalennuksen jälkeen hiukset värjättiin kauttaaltaan uusiksi. Tyveen siveltiin tummaa violettia, pituuksiin liu’utettiin pinkkiä ja oranssia ja latvaan jätettiin pelkkää oranssia. Vaikutusajan, pesun ja kuivauksen jälkeen unelmatukkani on jälleen kirkas ja leiskuva ja ylläpitoon riittää taas seuraavien 1,5 vuoden ajaksi pelkkä tyvivärjäys, ounastelen.

Ja katsokaa miten se kiiltää! Hiukset on viimeistelty pelkästään kuivaamalla suoraksi, eikä niitä ole käsitelty edes suoristusraudalla. Ei todella uskoisi, että pituudet on vaalennettu kahdesti.

sunsethair_color_melt_2020

Olemme jo jonkin aikaa olleet kampaajani kanssa eri mieltä siitä, miten pitkä tukka on riittävän pitkä, mutta omissa haaveissani hiusten pituudelle ei näin näyttävän värin kanssa kertakaikkiaan ole mitään rajaa. Huollan hiuksiani laadukkailla kampaamotuotteilla enkä lämpökäsittele, tupeeraa tai muuten rasita niitä lainkaan, joten niin kauan kuin hiusten kasvusykli jatkuu nousujohteisena, aion iloita reuhkani venymisestä täysin rinnoin.

sunset_hair_color_melt_2020

Hiuksistani huolehtii Karoliina, jonka pieteetillä toteutettuja palveluja voin täysin sydämin suositella muillekin kuin shokkivärien ystäville. Mikäli etsit teknisesti taitavaa, huolellista kampaajaa Turun seudulta, kurkkaa Karon portfolio Instagramista – tyylinäytteissä myös roppakaupalla herkkyydellä sävytettyjä blondeja ja mahdottomalta kuulostavia muutostöitä.

Leiskuvaa uutta vuotta, ystävät! ♥

 

 

4 Comments Lisää omasi

 1. Vandaalia sanoo:

  Aina vain yhtä upea <3 Mulla on tulossa piakkoin kampaaja ja täytyy varmaan itsekin pyytää ottamaan kuva hiuksista kuivattuina, jotta jäisi välillä jotain todistusaineistoa hiuksen kasvuvaiheista :D Epäilen vahvasti saavuttaneeni hiuksiin jo oman maksimipituuden, mutta kuvien avulla mahdollista kasvua olisi helpompi hahmottaa :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo, totta! Mullakin melkein aina jotain kiharaa tai muuta viimeistelyä, niin nyt erikseen pyysin suoran, viimeistelemättömän tukan. Ja pään asento kuvissa vaikuttaa myös! Muistan, että ihan ekoissa kuvissa piti päätä kallistaa vähän taaksepäin, että tukka laskeutui nätisti, mutta nyt erikseen pyydettiin kallistamaan leukaa rintaan, että saadaan kaikki mahtumaan kuvaan. :D Ihme matskua tuo hius, jännä nähdä miten pitkäksi se tuosta vielä kasvaa jos ei liiemmin leikkele. Toki näen kuvista, että latvasta 3-4 cm kaipaisi jo siistimistä, mutta jos ne nätisti voitelee öljyllä, niin eivät hapsota noin. :D <3

   Mitä meinasit teetättää hiuksiin?

   1. Vandaalia sanoo:

    Taidan näiden kuvien innoittamana kysyä, että saataisiinkohan mullekin myös oranssia latvaan perus liila-pinkin jatkeeksi :) En muista edes missä vaiheessa siirryttiin vain kahteen väriin ja miksi ihmeessä, toi sunset-look on nimittäin niin kaunis <3

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Uuu, pidän peukkuja! Tämä myös lapinkultatukaksi nimetty yhdistelmä kyllä koukuttaa. :D <3

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.