Pilkkuvirhe

Päähänpisto, josta tuli vahingossa yllättävän hyvä – kerrankos näinkin. Olin poistamassa sitkeässä istuvaa metallilakkaa, kun ensimmäisen kynsipedin paljastettuani siirryin ajatuksissani jo seuraavaan kynteen. Kärkeen jäänyt rosoinen lakkareunus näyttikin yllättävän kivalta ja sitten kaivoin innosta hehkuen tarvikekaapista pilkkutikun. Kaksi lähintä lakkaa auki ja roiskimaan.

Hyvin simppeli tekniikka, joka on vapaasti sovellettavissa käytettävien värien, pilkkujen määrän ja asettelun sekä pohjan osalta. Pilkkujen tökkiminen pyöreäpäisellä tikulla on lapsellisen helppoa ja roiskeet myös kuivuvat nopeasti. Kun lopputulos näyttää sopivan valmiilta, kerros päällyslakkaa ja valmis!

Pilkkutikun sijaan voit käyttää hammastikkua, nuppineulaa tai vaikka kynän kärkeä. Nosta lakan omalla siveltimellä pari tippaa lakkaa jollekin alustalle, kasta tikku lakkatippaan ja kosketa varovasti kynttä. Painetta vaihtelemalla saa aikaan eri kokoisia palloja ja niiden sijoittelun kanssa voi huoletta olla vähän suurpiirteinen.

pilkkulakkaus

Repaleinen, reunoista irvistävä lakka ei pilkkujen välistä erotu, joten kyseessä on aivan mainio hätäpelastus kulahtaneelle lakkaukselle. Jos lakkasi on pahasti lohkeillut kärjestä, voit tehdä pilkuilla tilalle vaikka ranskalaistyyppisen hymyn. Luovuutta leikkeihin!

Taustalla soi: Hyuna

3 Comments Lisää omasi

  1. Tipi sanoo:

    Hah! Hyvä idea, olen syntymäsotkija, joten mikäs tämän parempaa. :D

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

      Helppoa kuin mikä! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.