Kauneuden kuolemansynnit

Sain Päiviltä kiertohaasteen. Kuuliaisesti naputan ilmoille vastaukseni, vaikka en ole ihan varma onko näin alleviivaava itsensäpuljaaminen linjassa blogiin vakiintuneen sisällön kanssa. Ainahan täällä puhutaan minusta ja katsellaan tätä samaa naamaa, mutta – no olkoon. Otetaan tämä vaikka kulutuskäyttäytymistä tarkastelevana analyysina. Ja koska ryppyotsaisuus kielletään jo tervetulotoivotuksessa, ei viitsitä sitten mähinöidä siellä, okei? Aiheena siis seitsemän kauneuteen liittyvää syntiä, tästä lähtee.

———-

— Ylpeys —
Mikä kauneustuote saa sinut tuntemaan itsesi erityisen kauniiksi ja itsevarmaksi?

Nykyhetkeä peilattuani meinasin sanoa suoristusrauta, sillä tukkani on suorana suht hirvittävän näköinen, mutta ehkä joudun valitsemaan vähän kliseisemmän tien ja vastaamaan: huulipuna. Huulipunalla saan muutettua ilmettä pienessä väläyksessä ja ero on dramaattinen. Taitavakaan silmämeikki ei ole niin näyttävä kuin joku ihan älyttömän värinen huulipuna, jonka kaikki huomaavat. Ja kun kaikki huomaavat huulipunan, millään muulla piirteellä ei ole väliä. Edes sillä lässähtäneellä liiskalla, joka hipoo jo olkamittaa.

Ylpistyn näyttävässä huulipunassa.

— Kateus —
Mitä ulkoista piirrettä, jota itse et omaa, kadehtit kaikkein eniten?
Tähän olisi helppo luetella pitkä lista puolivillaisuuksia, mutta ehkä nyt on paikka vakavoitua ja tunnustaa tissikateus. Omani ovat työnsä tehneet, ehjät ja terveet, mutta olisihan se kiva jos ne olisivat vähän suuremmat. Tyytyisin mukisematta jo desiä täyteläisempiin. Ja tyydyn näihinkin, kun ei vaihtoehtoja ole, mutta kun nyt kerran saa haaveilla. Kadehtiminen on rumaa, joten puhutaan ennemmin ihailusta. En tiedä, mitä niillä ihailemillani keskikokoisilla rinnoilla sitten tekisi, hölskyttelisikö niitä sitten onnessani päivät pitkät vai mitä häh, mutta ruohon vihreys ja aita, kyllä te tiedätte.
Kadehdin keskikokoisia, naisellisia rintoja.
— Viha —
Mitä kauneustuotetta vihaat?
Hmm. PR-vastaavani Nti Sovinnainen tahtoisi huomauttaa että ’viha’ on kovin vahva sana ja esittää toiveen muotoilla vastaus toista ilmaisua käyttäen. Siis: Ehkä kaikkein vähiten pidän irtoripsistä. Ne menevät erittäin harvoin paikoilleen niin kuin haluan. Muille niitä on helpompi laittaa, mutta omaan silmään istuttaminen on työ-läs-tä. Yh.
En voi sietää irtoripsien kiinnittämistä.
— Laiskuus —
Minkä tuotteen/kauneusrutiinin jätät useimmiten käyttämättä/tekemättä laiskuuden takia?
Unohdan usein vartalovoitelun. Hallussani on huikeita tuotteita elämyksen ylellisöintiin, mutta se hiekkaa viskelevä pikkumies on käynyt kimppuuni jo kauan ennen kuin raahaudun suihkuun, joten vartalovoitelu jää tosi usein väliin kun sukellan puoliunessa pehkuihin. Voisin yrittää ryhdistäytyä, ettei talvi pääse yllättämään bloggailijaa.
Laiskuuksissani laistan vartalonhoidon perusteista.
— Ahneus —
Mikä on kallein kauneustuote jonka omistat, entä halvin?
Apua, tämä vaati hirveää nettihakuilua. Ei ollut sampoo, vartaloseerumi, luksuskasvovoide eikä rajauspaletti – vaan mikä? Uusi suoristusrauta menisi heittämällä, mutta ei mennä helposta. Eikä tässä varmaan haettu värkkiä, vaikka sellaista löyhin perustein aina tarjoilenkin. Mitäköhän se yksi sivellinsetti mahtoi maksaa? Sekään ei ole tuote. Hmmmmph. Buuu tällaisille ajatustyötä vaativille lauantai-iltaan sijoitetuille iltapuhteille. Kelpaako sivellin? Olisi syytä kelvata, sillä se on nyt kallein tähän hätään keksimäni kauneustuote: MAC #182 kabukisivellin. Edullisin, voi ei. Taatusti edullisimpia olisivat yksittäiset tuotenäytteet, mutta luulen että halvin ostamani kauneustuote on halpiskynsilakka, joka maksoi 1,70e
Ahneuteni johtaa lukemattomiin ostoksiin, joiden arvosta en ole perillä.
— Ylensyönti —
Onko sinulla useampi kappale jotain tiettyä kauneustuotetta ja jos on niin mitä?
Tässä välissä on pakko kysyä, että onko tämä haaste oikeasti kauneusbloggaajille tarkoitettu? Tulee vähän sellainen fiilis, että haaste on kopsattu jostain sisustusblogista ja ”sulavasti muunnettu” lamppujen ja mattojen maailmasta huulipunahullujen rinnakkaistodellisuuteen. No joo, on kait minulla useampi kappale jotain tiettyä kauneustuotetta. Vai hetkinen, meinattaisiinko tässä että yhtä ja samaa sävyä? Sit me jummarta. Eniten varakappaleita on MACin huulikiillosta sävyssä Impossibly Sweet. Niitä on yhteensä neljä: kaksi käytössä, kaksi korkkaamatta. Hups, hihi, hupshups.
Pahimmillaan omistan yhtä ja samaa tuotetta neljä kappaletta.
— Himo —
Jos sinulla olisi rahaa ostaa mikä kauneustuote tahansa, minkä ostaisit?
Tällaisen tilanteen edessä haluaisin ihan välttämättä ostaa männäviikolla lääppimääni Sensain The Ultimate -hoitonestettä, jonka hinta alkoi kuutosella ja sai peräänsä pari muuta numeroa. Huikealta tuntui. Tuskin ostaisin mitään ihan kivaa, vaan täräyttäisin kerralla jotain täysin päätöntä. Ja sellainen lisäys tähän, että sen rahan olisi sitten oltava korvamerkitty johonkin yhteen ainoaan ylettömyyteen ja oltava täysin lunastuskelvoton minkään muun hyödykkeen hankkimiseen kaikilla muilla maailman tavoilla, jotta latoisin tiskiin niin ison nipun lappuja yhden pullon eteen. Ugh.
Himoitsen kosmetiikkaa irrationaalisessa suhteessa varoihini nähden.
———-
Vakiintuneen uppiniskaisen tapani mukaan jätän edelleenhaastelut väliin, mutta jos tästä inspiroidutte pohtimaan omia nättiyssyntejänne, niin linkatkaa ihmeessä tulokset alle, lukaistaan. Synnitöntä sunnuntaita itse kullekin  sielulle, palataan illalla arvonnan merkeissä. Vielä ehtii.
Taustalla soi: Showtek

5 Comments Lisää omasi

 1. Salla sanoo:

  Mä ehdin miettiä tuossa, että hmm, sulla on lapsi? Sulla on poika? Mutta MIKSI se viskelee sua hiekalla kun menet suihkuun? :D :D Sitten vasta hissi liikkui ja tajusin sun tarkoittavan erästä toista pikkumiestä. Hahahaaaa!!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hehee, se oli puoliksi tarkoituksella viritetty ansa. :) Mutta toisaalta, näiden vuosien aikana olen oppinut että mitä tahansa saattaa olla edessä, joten enpä ihmettelisi vaikka joskus ensivaikutelmasi osuisikin oikeaan. ;)

 2. .Nekku. sanoo:

  Blogissani on sinulle uusi haaste!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitti ja kuitti, pistän hautomoon! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.