Ostosperkaus 2.0

Jatketaan eilisestä. Mainitsin munkkipullasta, joka reissuajankohdallemme sattui. NK:n kosmetiikkaosastolta sai siis -20% kaikista 500kr (n.57€) ostoksista. Sain summan täyttymään kolmesti ja ostettavaa olisi löytynyt enemmänkin, mikäli budjetti ja aikataulu olisivat olleet joustavampia. *köh-tiukkapipoiset-miehet-köh* Seuraavat kiikutin kanssani kotiin:

Kaksi kappaletta niitä tiiviitä meikkisieniä, joita käytän meikkipuuterin levittämiseen. Pienemmän ostin varakappaleeksi nykyiselle ja suuren vaihtoehdoksi nykyiselle (eli pidentämään pesuväliä). Tästä suuremmasta tykkään vielä enemmän kuin alkuperäisestä puikulasta, sillä kuten koosta voi päätellä, sen kanssa homma on nopeammin viimeistelty. Suurella pinta-alalla käsittelen koko kasvot minuutissa ja terävällä päällä lisään peittoa sinne missä sitä erikseen tarvitaan. Piikkipäällä voisin kuvitella myös vahamaisen peitevoiteen levittyvän suht näppärästi? Hinta kummassakin 165 kr eli n. 18,75 €.

Kaksi magneettipohjaista luomivärinappia lisättäväksi palettiin. Ajattelin armahtaa sekä siipan hermoja että säästää luonnonvaroja ja hankkia tästä eteenpäin uudet luomivärit ilman muovikuoria. Ruskea Texture löytyy muistaakseni myös Helsingin valikoimista, mutta vaaleanvihreä Bitter ei kuulostanut lainkaan tutulta. Korjatkaa toki, jos puhun höpöjä. Toinen tarpeellinen, toinen vähän harvempaan käyttöön. Hinta 125 kr eli n.14,20 € (Suomessa 14,50 €).

Pigmenttijauhe sävyssä Bright Fuchsia. Tästä väristä olen kuullut niin paljon, että kun sen hyllyjen välistä keksin, poimin värin kainaloon ilman turhia tuumintoja. Kuuluu todennäköisesti myös siihen harvempikäyttöiseen kategoriaan, mutta miksipä tällainen pulveri valolta suojattuna menisi. Muutaman euron kalliimpi hinta Ruotsissa kuin Suomessa, mutta naapurimaan valikoimissa useampi sävy, joita meillä ei täällä myydä. Hinta 240kr eli n. 27,30 € (Suomessa 24€).

Pro Longwear Paint Pot sävyssä Perky. Näitä voidemaisia luomivärejä/pohjustajia ei voi koskaan olla liikaa, joten lisäsin kokoelmiini sävyn, jonka saatavuudesta Suomessa en osaa sanoa varmaksi. Perky tuli ja myi liukkaasti loppuun erään kokoelman mukana ja sen tulevaisuudesta liikkuu ristiriitaisia tietoja. Katsoin parhaaksi turvata oman selustani ja tallettaa tuon ihanan korallisävyn, pienellä riistohinnalla valitettavasti. Hinta 220kr eli n. 25 € (Suomessa 20,50e). Opimme tästä, että kun näet jotain kivaa, osta se heti. Jahkailu voi purra nilkkaan.

Irtoripset #33 olivat myyjän ehdotus. Nämä liitettiin yhteen satsiin viimeisenä, jotta sain alennukseen oikeuttavan summan kasaan. Omistan ennestään kahdet pitkät ja ulkonurkkapainotteiset ripset, joten nämä keskeltä pidemmät, kohtuullisen mittaiset nukkeripset täydentävät valikoimaani hyvin. Kuuluvat valikoimiin myös Suomessa. Hinta 135kr eli n. 15,40 € (Suomessa 14,50 €)

Viimeisenä hankintana toinen ”pakko-ostos”, jolla sain kolmannen erän loppusumman vaaditulle tasolle. Sivellin #228, niin ikään myynnissä myös Suomessa. Pieni, joustava luonnonkarvainen sivellin on omiaan rajausten häivyttelyyn ja kaikenlaiseen tarkkuustyöhön. Uskokaa tai älkää, mutta sadan siveltimeni joukossa ei ole tälle yhtään verrokkia. Hinta 220kr eli n. 25 € (Suomessa kai muutaman euron vähemmän?)

Tiedän, että tämä lista näyttää sillä tavalla järjettömältä, että olen muka ostanut samaa tavaraa kuin Suomesta saisin ja vielä vähän kalliimmalla, mutta kun hinnoista pudotetaan pois -20% alennus, ollaan jo fiksuissa summissa. Lisäksi ostosten pohjalla on vahva perusta sellaisia tuotteita, joita ei Turusta tai Helsingistä saa. Olisin halunnut vielä kuuden peitevärin paletin, mutta sen vaalein sävy oli myyty loppuun molemmista suuren valikoiman pisteistä, joten jätin siitä sitten hätäpäissäni varauksen Åhlénsille. Jo toinen hankinta, jonka kotiuttamista järjestellään sitten joskus.

Palvelu oli sekä NK:lla että Åhlénsilla erittäin ystävällistä, joskin kiireen vuoksi ripeätempoista. Molemmissa pisteissä myytiin myös todella vanhoja kokoelmatuotteita – vanhimmat ajoitin kesään 2012. Jos siis olet joskus jäänyt vaille jotakin täältä nopsasti huvennutta tuotetta, pidä silmäsi auki Tukholmassa. Kahdessa edellä mainitussa paikassa on molemmissa myynnissä tavallisen tavaratalon MAC-pistettä suurempi valikoima, joten niitä kannattaa haravoida erikoisempien sävyjen ja kokoelmien toivossa. Olettaen, että Suomen valikoima on niin läpikotaisin tuttu, että tiedät mitä täältä saa. Hinnat eivät nimittäin ilman satunnaista alennuskampanjaa ole Ruotsissa yhtään koto-Suomea halvemmat. Hiukan edullisemmin MACin tuotteita saa ostettua Briteistä ja vielä halvemmalla Jenkeistä.

Tuotteita, joita ulkomailla kannattaa erityisesti pitää silmällä:
– Studio Conceal and Correct -paletti (neljä hirmupeittävää peiteväriä ja kaksi korjausväriä)
– pigmentit (laajempi valikoima kuin Suomessa)
– huulipunat ja luomivärit (maasta riippuen laajempi tai erilainen valikoima kuin Suomessa)
– välineet ja tilpehöörit (nuo punaiset meikkisienet, pinsetit, puolikkaat ripsentaivuttajat, silikoniapplikaattorit, meikkipussit)
– kokoelmatuotteet (vanhojen kaunojen ja uusien ihastuksien varalta)

Näiden kahdeksan tuotteen myötä MAC-kokoelmani paisui taas hieman suuremmaksi, mutta melko käyttökelpoisella tavalla. Teidän tuomionne?

Taustalla soi: Busy Signal

14 Comments Lisää omasi

 1. Helmi sanoo:

  Ihania tuotteita olet hankkinut! Multa löytyy tuo Bitter jonka sain tuliaisina Pietarista, mutta siitä ei tahdo irrota mitään :/ Taitaa kuulu Rick Baker-kokoelmaan.

  1. Eikö irtoa? Höh. Mä en ole ehtinyt vielä kokeilla, tilasin palettiin uuden ritilän ja odottelen vielä sitä.

 2. Pömppä sanoo:

  Tuo Bitter-sävyinen luomiväri vaikutti hauskalta. Odotan siis innolla meikkikuvia :)

  Ja kiitos vinkistä! En tiennytkään, että tuollaisia peiteväripaletteja löytyy. MACin peiteväri sävyssä NC15 on mun luottotuote jo vuosien takaa. Mun on pitänyt jo pitempään laajentaa sävyvalikoimaa. Ja juuri sopivasti oon lähdössä reissuun Jenkkeihin eli se tietää onnea MAC-hyllyillä!

  1. Joo, siinä vaaleammassa on tosi hyviä sävyjä! Melkein laitan sulle tilauksen mukaan.. :D

 3. JonnaH. sanoo:

  Ihania ostoksia, en malta odottaa, että pääsen näkemään tuon Bitterin sun luomilla. :)

  1. Katsotaan mitä siitä keksin. :)

 4. Myy sanoo:

  228 lähti heti ostoslistalle :)

  1. Huippusivellin, vilpittömät suosittelut! :)

 5. Aino sanoo:

  Heippa!

  Muistatko yhtään paljonko tuo Studio Conceal and Correct -paletti maksoi Ruotsissa? :) Osaatko sanoa, saako Suomesta noita tyhjiä luomiväripaletteja kahden napin -paletteina ja paljonko ne mahtaa kustantaa?

  1. Peiteväripaletti oli muistaakseni joko 450Kr tai 495kr, mutta ihan tarkkaa hintaa en valitettavasti muista. Helsingistä saa noita tyhjiä luomiväripaletteja 2kpl, 4kpl, 15kpl ja 30kpl koossa. Se pienin kahden napin paletti maksaa muistaakseni hiukan alle 8e.

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.