Kirjoja kauneudesta

Olen täysin unohtanut juttuaiheista kauneusaiheiset kirjat. Blogin alkuaikoina kirjoittelin lukemistani opuksista aina muutaman sanan, mutta nyt se on näemmä vaipunut täysin unholaan. Toisaalta lukeminenkin on kyllä tämän vuoden aikana tainnut jäädä vähemmälle, joten syytellä saa kai useampaan suuntaan.

Lisäsimme eilen kirjahyllyseinälle uuden pätkän Ikeaa, sillä siipan mielestä notkollaan oleva kauneushyllyni oli vaaraksi hänen kallisarvoisille pullistelulehdilleen. No okei, enemmän tilaa minulle ja mielenrauha hänelle – sopu syntyi. Olin oikeastaan vähän hämilläni, että kaikki vauhtisokeana aloittelevana meikkaajana haalimani kirjat mahtuivat kahdelle hyllylle ilman väkivaltaa.

Lyhyt fiilistelyavaus viikolle: Näettekö rivissä kirjan, josta ehdottomasti haluaisitte lukea esittelyn? Voisin pitkästä aikaa ottaa työn alle jonkin opuksen, mikäli huutoäänestys päätyy suht yksimielisesti yhteen tiettyyn niteeseen. Ja ei, ei mielellään tuota Skönhetsbibelniä.

Muutenkin olisi kiva kuulla mietteitänne painetuista tietolähteistä. Tarvitaanko meikkausoppaita nettiaikana enää mihinkään vai haetaanko kaikki tieto jo Youtubesta tai blogeista? Onko sinulla hyllyssäsi jokin mullistava teos, jonka olemassaolosta haluat ehdottomasti vinkata muille? Osoittautuiko jokin kirja täydelliseksi pettymykseksi?

Leppeää maanantaita!

Taustalla soi: Mr. Hudson

12 Comments Lisää omasi

 1. Taru Salmi sanoo:

  Järkkärikuvaajan käsikirja :) Onhan noita kirjasto pullollaan (no just toi tietty puuttuu :P ), mutta vaikuttavat hirveän monimutkaisilta…. Tai jotenkin sitä turhaa löpinää, kuvia, jne., ei sieltä löydä asiaa. Onko tuo metsästämisen arvoinen opus?

  1. No se on köh, vielä vähän, köh, tutkimatonta maastoa.. :) Mutta pienen selaamisen perusteella ihan sellainen tosi tosi perusteos, ei mitään hienoja kikkailuja.

   Yksi ääni järkkärioppaalle. :)

 2. M sanoo:

  In style ultimaty beauty secreds :D kiinnostas kylkä kuulla mitä ne onkaan!

  1. Toteutan tämän nopeammin kuin arvaatkaan.. :)

   http://viilankantolupa.bellablogit.fi/2013/01/17/in-style-ultimate-beauty-secrets/

   Tästä kirjasta tykkäsin kovasti, kannattaa lukaista jos sattuu nyrkkietäisyydelle. :)

 3. Elisa sanoo:

  Bobbille ääni täältä! :)

 4. Myy sanoo:

  Bobbi kiinnostaa :)

  1. Bobbi x 2 !

 5. Mohn sanoo:

  Ooooh, kirjoja! <3 Kirjat on ihania ja ainakaan minulle ei netti voisi koskaan eikä ikinä korvata kirjoja. Minä tarvitsen molempia, minusta ne ovat aivan selkeästi täysin erilaiset tiedonlähteet ja sanomattakin on selvää, että ne myös _tuntuvat_ täysin erilaisilta. ;-)

  Meikkausaiheiset kirjat ovat tavallaan lähtökohtaisesti ihan turkasen tylsiä sen jälkeen kun on pari lukenut kannesta kanteen. Kun ei ne perusasiat tavallaan muuksi muutu ja onhan se ihan pikkuisen tylsää lukea sama asia triljoonaan kertaan, joskin toki aavistuksen eri tavoin ja sanoin ilmaistuna. Silti minä niitä aina välillä selailen ja lueskelen ja ostan. Vaikka suurin osa onkin sitä perushuttua, niin aika usein sieltä jostain tekstin lomasta kuitenkin osuu silmiin joku "ai niin, en muistanutkaan tällaista vinkkiä ja kikkakolmosta, pitääpä ensi kerralla kokeilla!". Usein ne on tosiaan jotain ihan pikkukikkasia, mutta silti niillä voi olla isokin vaikutus kokonaisuuteen. ;-)

  Visuaalisena ihmisenä nautin myös ihan pelkästään kuvien katselusta. Nautin sekä kuvista teknisinä suorituksina että niiden konkreettisesta sisällöstä. Lisäksi meikkikuvien katseleminen on toisinaan varsin inspiroivaa! Niin että henkilökohtaisesti minulle kirjoja ei korvaa mikään.

  Minua kiinnostaisi Makeup Is Art todella paljon. Myös Bobbi Brownin kirjasta olisi kiva lukea esittelyä.

  1. Visualistin valintoja, selvästi. :) Tuo ylle linkittämäni Ultimate Beauty Secrets voisi olla sun juttu, paljon pikkuniksejä ja jumalattoman nätisti taitettu. :)

   Tämän kolmannen äänen turvin otan Bobbin uusintalukuun ja yritän saada siitä juttua ilmoille mahdollisimman pian. :)

 6. Annika sanoo:

  Bobbille ääni täältäkin! :) Kiinnostaa todella nää kirjat. Jos olis varaa, ostaisin kirjahyllyni täyteen tommosia. Toistaseks oon tyytyny kirjaston kirjoihin. :)

  1. No hyvähyvä, Bobbin uudelleenluku on juuri työn alla. Se olikin täyteläisempi kuin muistin, joten hetko saattaa vielä vierähtää ennen kuin saan valmiiksi, mutta tulossa on! :)

   Ja kannattaa ehdottomasti tähän aikaan vuodesta vinkata joulupukille, ties vaikka saisit täytettä hyllyysi. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.