Kylmäävän hyvä minttuherkku

Tutustuessani Bellapuotiin olin yhteydessä pienen turkulaisen OrganicYou-putiikin kanssa ja sain kutsun kylään. Keskustakortteliin piilotettu toimisto pursuili luonnonmukaisia kosmetiikkaherkkuja, mutta huomioni nauliintui ykskantaan vartalosarja Deep Steep:iin. Huumaava kattaus erilaisia tuoksuvia voiteita, kuorintoja, suihkeita ja kylpytuotteita sai välittömästi pääni pyörälle. Nuuskuttelin purkkimeren keskellä hyvän tovin ja yritin samalla kuunnella korviini leijailevaa informaatiotulvaa. Olen pahoillani, mutta ainakin puolet taisi mennä ohi siinä tuoksupilven keskellä haihatellessa. Ihan siinä pöydän päässä seisoivat ylpeässä rivissä Deep Steepin polkkakarkkiuutuudet jaloille, joista tänään valokeilassa lahjaksi saamani kylmäävä kuorintavoide.

Tiivistetään elämys lyhyesti: Kuvittele Pätkiksestä ja polkkakarkeista rouhittu murske, joka sekoitetaan vaniljajäätelöön ja levitetään jaloille.

Tuoksu on hurmaavan karkkinen ja voimakas. En löytänyt etiketistä mainintaa suklaasta, mutta aivoni välittävät selkeän viestin suklaan ja mintun kiihkeästä salasuhteesta. Aromi ei ole ätläkkä eikä läpitunkeva, vaan juuri sopivalla tavalla viettelevä. Olen muutamaan otteeseen unohtunut puristelemaan tuubia sieraimet väristen, kun hengitystiet ovat kaivanneet virkistystä. Tässä tuotteessa tuoksu ei todellakaan ole sivuseikka eikä bonus, vaan hyvin oleellinen osa elämystä.

Ensimmäisellä käyttökerralla huumaannuin tuoksusta ja kuorivasta voiteesta niin, että menin ja levitin sitä koko vartalolle. Virhe. Pyöritellessäni polkkatahnaa pisin ja poikin ihmettelin vielä siipalle ääneen, että miksiköhän tämä mahtaa olla pelkkä jalkakuorinta, yhtälailla voisi käyttää koko kropalle. Hyhmäävä totuus selvisi vain minuuttien päästä, kun voiteen piparminttu-uute potkaisi. Istuin saunassa hihittäen hysteerisesti jääkylmältä tuntuvaa ihoa, joka ei lämmennyt edes raivokkaasta löylyttämisestä huolimatta. Sen illan makasin peittojen alla ja tunsin itseni vähän blondiksi. Blondiksi, jolta pään lisäksi pehmeni  kyllä myös nahka.

Seuraavat kerrat olen osannut käyttää kuorintaa siihen, mihin se on tarkoitettu ja voi pojat miten mainio tuote se onkaan. Kuorinta on sopivan hienorakeinen, mutta tiivis pehmittääkseen kantapäitä ja samalla riittävän mieto, jotta sitä voi huoletta hieroa myös jalkapöydille ja kämmeniin. Viilentävä vaikutus on parhaimmillaan yhdistettynä käsi- ja jalkakuorintana ja ihan ässähyvä saunakaveri. Kuuman saunan ja kylmien jalkojen yhdistelmä on todella kieroutuneen kiva. Kylmyys ei kipristele, mutta saa selkeästi verenkierron liikkeelle. Viileä tunne pysyy iholla suhteellisen pitkään, mutta vielä pidempään säilyy tuoksu. Vielä seuraavana aamuna varpaat tuoksuvat minttusuklaalle ja valehtelisin, jos väittäisin, ettei sellaiseen aamuun herääminen hymyilytä.

Deep Steepin tuotteissa on pupulogo ja ne valmistetaan ilman pitkää liutaa kaikenlaisia ainesosamörköjä. Itse en ole parabeeni- tai mineraaliöljykammoinen, mutta kuivaihoiseen teki vaikutuksen se, että kaikki tuotteet on valmistettu ilman alkoholia.

Tämän lahjuksen lisäksi ostin edullisesta hintatasosta ilahtuneena itselleni käsikuorintaa, vartalovoidetta ja tuoksusuihketta, mutta niiden tuottamiin elämyksiin palaan vielä erikseen. Tämä minttuihme on vienyt omani lisäksi siipan ja siskon sydämet, joten arvelin että sille on syytä omistaa privaattia palstatilaa. Tässä muuten erihyvä lahjavinkki miehelle, sillä liikaa yleistämättä väitän, että niillä on tapana innostua vain sellaisista kosmetiikkatuotteista, jotka konkreettisesti tekevät ja tuntuvat.

Taustalla soi: Goo Goo Dolls

*Tuote on saatu testiin blogia varten*

7 Comments Lisää omasi

 1. Salla sanoo:

  Oääääääh, pakko saada!! Jälleen siis yksi paikka, jonne voi verkkokuluttaa rahansa uuden vuoden aattona, kun istuu kotona vahtimassa, ettei pieni bulldoggi pelästy raketteja kuollakseen :D

  1. Sit pää kylmänä Salla..! :D

   Ja rapsuja pikku-bullille, meillä on kans vähän suunniteltava ulkoilutusaikatauluja. Supersäikkyjä nämä meidän nahkat eivät ole, mutta selvästi varuillaan tuolla ulkosalla.

 2. Kaisuli sanoo:

  Deep Steepejä olen katsellut iHerbissä, en tiennyt että niitä saa Suomestakin. Ihanan näköisiä pakkauksia kyllä! Itse en halua vilukissana jäädyttää jalkojani, mutta tuo mariannekarkkituubi on kyllä aika söde :)

  1. Mä olen pahanlaatuinen vilukissa ja jääpalavarvas, mutta tuossa viilentymisen tunteessa on jotain sillä tavalla jännää, että se ei tunnu pahalta. Ehkä se johtuu poishuuhdeltavuudesta? Jalkavoiteen kanssa en uskaltanut näin talviaikaan lähteä kokeilemaan juuri yllämainitusta syystä. :)

   Tähän sarjaan hurahtamisesta en pode huonoa omatuntoa fiksun hintatason vuoksi. Suomalaisen pienyrittäjyyden tukemisesta tulee sitäpaitsi aina hyvä mieli, joten kyseessä on täydellinen win-win. :)

 3. MS sanoo:

  Tämä on varmasti kokeilemisen arvoinen tuote! Itse olen aivan ihastunut saman sarjan jalkavoiteeseen, josta kiinnostuneet voivat halutessaan lueskella kokemuksia kauneusblogistani :)

  PS. Viilentävä tunne tuntui täällä saakka, kun luin kokovartalokuorintakokemuksistasi :D

  1. Joo, se oli ehta virheliike. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.