Vinkkejä mattahuuliin

Mattainen huulipuna näyttää makealta, mutta vaatii käyttäjältään muutaman erityishuomion.

– Kuori huulet edellisenä iltana sokeripalalla ja kosteuta yötä vasten paksulla huulirasvalla.

– Varaa punaamiseen hiukan ylimääräistä aikaa.

– Pohjusta huulet luistoa antavalla pohjustuspuikolla, jonka päälle puna on helpompi levittää, esim. MAC Lip Base (Hätätilassa hyvin pieni määrä huulirasvaa käy, mutta se voi liukkaudellaan lyhentää punan kestoa ja aiheuttaa karkailua.)

– Väritä huulet pieni osio kerrallaan, älä ahnehdi koko huulta yhdellä vedolla. Työstä rauhassa.

– Älä hiero huulia yhteen. Kaksi kuivaa pintaa vastakkain aiheuttaa röpelöä.

– Supermattaisen lopputuloksen saat painamalla mattapunan päälle väritöntä puuteria tai samanväristä poskipunaa tai luomiväriä.

– Yritä unohtaa huulet päiväksi ja vältä erityisesti sitä yhteenhieromista.

– Jos korjailua tarvitaan, tee sekin varovasti pieni osio kerrallaan, ettei allaoleva vanha puna lähde rullaantumaan. (Jälleen: kuiva vasten kuivaa käyttäytyy ikävästi.)

– Nauti!

_______

Kuvan mattahuulet väritetty kauttaaltaan MACin Cherry-rajauskynällä.

_______

Taustalla soi: Wiz Khalifa

11 Comments Lisää omasi

 1. sabiha sanoo:

  Tykkään mattahuulipunista mutta olen enemmän huulikiilto tyyppi koska tahtoo kuivattaa huuliani talvella ainakin. Juhliin taas sopii hyvin. Aivan ihana muuten se sun punanväri on .

  1. Kiitos! Onnea on valinnanvapaus! :)

 2. bubbs sanoo:

  Mattapunien ystävänä on tullut tehtyä vähän tutkimusta ja siinä, missä esim. Macit eivät tosiaan ole korjailtavissa muodostuvan röpelön vuoksi, Narsia voi sutia päällekäin röpelöttä kuinka monta kertaa hyvänsä. Macit röpelöityvät melkein jo kohtihengittämisestä. Narsin kanssa kerrostaminen tosin harvemmin on tarpeellistakaan, kun kesto on paljon parempi kuin Maceissa. Ostakaa niitä Narseja naiset, pääsette paljon vähemmällä! Revlonitkin ovat aika hyviä, niitä vaan saa vähän etsiskellä.

  1. Mulla tuntuu tasaisuus olevan vähän päivästä ja tähtien asennostakin kiinni. Toisinaan menee ihan ajatuksen voimalla ja toisinaan eivät kaikki ylle luetellut temputkaan auta. NARSin mattakynistä olen kuullut hyvää, ehkä joskus kaappaan kokoelmiini yhden sellaisen kun näen. :)

 3. marjo k sanoo:

  hyvät vinkit, en oo koskaan edes kokeillut mattahuulia :P

  1. Kokeile ihmeessä, niissä on ihan oma tyylikyytensä! Ja mattahuulethan voi tosiaan piirtää myös pelkällä rajauskynällä, joten aloittaminen ei ole varustelusta kiinni. :)

 4. Janet sanoo:

  Halleluja ja tänk juu! Tässä vasta parhaat vinkit mitä olen mattahuuliin saanut! Eipä muuten koskaan ole tullut mieleen, että sokeripalalla vois huulet kuoria. Hyvä etten juuriharjalla ole niitä runnonut, kun kuorinta-aineet olleet vähän hukassa :D

  1. Ja jos ei satu olemaan sokeripalaa (niitä aika harva kai kaapin perällä enää nykyaikana säilöö), niin voit sekoittaa hunajasta ja sokerista mössön ja kokeilla sillä. Mä tossa yks päivä hätäpäissäni hinkutin pahimmat repaleet pois ihan vaan jäykällä käsipaperilla, mutta sitä en kyllä suosittele kenellekään – vaikka miten olisi hätä. :D

   1. Myy sanoo:

    Hahaa, mä hinkutan repaleet pois aina sormella. :D

    Enkä ole tajunnut mattaillessani välttää tuota huulten hieromista yhtään! Täytyy kokeilla. Apua se on varmasti vaikeaa..

    1. Sormella? En ole koskaan edes kokeillut. Hyvä jos silläkin saa, hellempi keinohan se on. :)

     Ja se huulet unohtava matta-asenne voi vaatia pari käyttöpäivää orientoitumista, mut kyl se sit alkaa sujua. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.