Pika-apu finneille – sinkkivoide kuivattaa näpyt nopeasti

20130809-125511

Testiposti tabletilla. Muriskaa heti, jos jokin on pahasti totutusta pielessä. Näin luppoaikana kampaajan penkillä ajattelin kokeilla miten tablettibloggaus onnistuu, sillä korvan takana on yksi pikainen vinkki. Asekaappiini on nimittäin pesiytynyt uusi konsti näppyjä vastaan.

Purnasin eräälle kosmetologitietolähteelle leuassani rönsyävistä kipeistä ihonalaisista paukamista. ”Hormonaalinen alue”, kuului tyly vastaus. Aha, no kiitti. Oisko mitään sisäpiirin taltutuskeinoa punoitukselle tai kivulle, ja ettei vaan vaikkapa molemmille? ”Kokeile sinkkipastaa. Sitä ei taida sellaisenaan enää saada mistään, mutta vauvojen sinkkirasva voi toimia myös.” Kotiin kollaamaan kaappeja ja kas kas – Natusan, sulle on hommia!

Annostelin valkoista lähmää koko leuan alueelle reilulla kädellä ja painuin petiin. Aamulla pahin punotus oli laantunut, kivun terävin kärki taittunut ja ne pienemmätkin näpyt hiukan silinneet. Kokeilin uudelleen viime yönä ja sama juttu, aamulla peilistä katsoi selvästi freesimpi pärstä. En ole koskaan joutunut keskelle veristä finnisotaa (näppärä!), joten en tiedä hammastahna- tai aspiriinitaioista mitään. Tämä sinkkivoide näyttää kuitenkin auttavan allekirjoittaneen paukamiin, joten se riittää toistaiseksi.

Uusi vai vanha vinkki?

Taustalla soi: tavaratalon keskusradio

15 Comments Lisää omasi

 1. Blondi sanoo:

  En oo tuosta sinkkivoiteesta kuullut, mutta joskus nuorempana on tullut käytettyä hammastahnaa pahimpiin. Kuulun luojan kiitos siihen ryhmään, joka on säästynyt myös teini-iässä pahemmilta näppylöiltä ja finneiltä, joten ihan paras en liene kommentoimaankaan :)

  En kärsi myöskään pandasilmistä, mutta mieleen tupsahti joskus kuulemani vinkki tummiin silmänalusiin – peräpukamavoide! :) Mene ja tiedä sitten tuostakaan kikka kolmosesta… Onko sulla havaintoa tästä?

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Voi ei, muistan kyllä kuulleeni saman, mutta en osaa ollenkaan sanoa onko kyseessä ihan kaupunkilegenda. Jotenkin mun päähän vaan puskee sellainen mielikuva, että jossain joku joka sen jutun on alunperin laittanut liikkeelle, nauraa partaansa: ”Siellähän sivelette..!” :D Ei vaan, ei parane pilkata – ties vaikka olisi jotain perääkin. :)

  2. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hei mä ihan piruuttani kysyin tästä silmänaluskikasta Tietolähteeltäni ja hää aprikoi että saattaishan siinä väitteessä ollakin perää (ehe!), sillä pukamavoiteen teho perustuu verisuonia supistavaan vaikutukseen. Ja mitäs se sininen silmien alla on? Verta ja pöhöttyneitä suonia! Mutta jos kokeilet niin ihan omalla vastuulla, mä en ole tästä missään tekemisissä asian kanssa! :D

 2. Päivi sanoo:

  Kokeiltu on joskus kauan sitten. En muista toimiko. Voisin taas epätoivoni syövereissä kokeilla tätäkin, sinkkipastaa kun näyttää löytyvän kaapista.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mä olen hämmentynyt, että tällainen vinkki on näinkin ahkeralta naistenlehtien kuluttajalta valunut ohi sormien, mutta hyvä että sain vihiä edes nyt. :) Kokeile ja kerro.

 3. Salla sanoo:

  Khyl vaan sinkkivoidetta ja -pastaa myydään edelleen. Ostin jokin aika sitten apteekista nimittäin sinkkipastaa yhden arven vaalentamista varten, kun jostain luin, että voisi toimia. No ei toimi ainakaan tuolta kaapista käsin ;) Seuraavaksihan mä kokeilen sitä näppyyn!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Apteekkiin siis, ehkä se pasta olisi vielä tehokkaampaa? Huikea juttu kyllä, täytyy sanoa. :)

   1. Salla sanoo:

    Voisin kuvitella, että on aika tyjyä kamaa, nimittäin ainesosia on kaksi: petrolatum ja zinc oxide. Nimeltään tämä on Zinkosal-P ja harmaa pakkaus, go for it :)

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Vilduu, tänkjuu!

    2. Sinini sanoo:

     Multakin löytyy tää! :) Mut ei kantsi sortuu siihen sinkkivoiteeseen, joka on kai valkoisessa tuubissa. Se harmaa tuubi on parempaa kamaa, se valkonen ei ees oo valkosta!

 4. Nannu sanoo:

  Miten mäkään en ole koskaan moiseen vinkkeliin ennen törmännyt? Itse olen kärsinyt joskus hieman enemmänkin näppyisestä naamasta, nykyään onneksi hieman vähemmän, mutta silti ihon kunto vielä häiritsee. Lisätty heti ostoslistalle! Tattis vinkistä!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Toivottavasti on avuksi. Mulla vierähti just kolmas yö sinkkivoiteen alla ja hyvältä näyttää edelleen. :)

 5. Mohn sanoo:

  Minulle sinkkivinkki on entuudestaan tuttu. En muista olenko alkanut sinkkivoidetta käyttää alunperin ihan itsekseni pähkäilemällä vai kuulinko siitä jostakin (meillähän siis on ollut sinkkivoidetta iät ja ajat mutta alunperin sitä laapittiin ihan vauvojen takapuoleen). Ainakin sen arpia vaalentavasta vaikutuksesta olen lukenut vasta blogistaniasta jostakin. Aika moni tosin on tainnut olla sitä mieltä, että ei se mitään vaalenna, mutta henk.koht. oletan, että vaaleneminen alkaa näkymään vasta sinnikkään ja vähän pidemmän käytön jälkeen jos on näkyäkseen.

  Jossain vaiheessa kun yritin sinkkiä käyttää näppyläisen ihoni hoitamiseen, niin minusta tuntui, että se tilanteen parantamisen sijaan pahensi sitä. Niinpä jätin sen repertuaarista. Joskus tulee laitettua yöksi jokusen näppylän päälle, mutta nukun paljon kyljelläni jolloin hinkutan siinä samalla sitten sinkit sun muut helposti tyynyliinaan.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Toi arpien vaalennus tuli mulle eteen vasta nyt tästä kommenttiketjusta, mutta pistän ehdottomasti kikan mieleen siltä varalta että sille tulee tarvetta.

   Mun leualle toi on tehnyt kolmessa yössä ihmeitä, mutta sekään ei tietysti takaa että se toimisi joka kerta tästä ikuisuuteen. Toistaiseksi olemme Natun kanssa erittäin lämpimissä väleissä. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.