OPI Nail Envy

Vaihdoin jonkin aika sitten luottoaluslakkani uuteen ja nyt olisi ensikokemusten aika. OPIn Nail Envy on ollut käytössäni reilun kuukauden ja aion häpeilemättä verrata sitä rakastamaani Nail Tekin II:een.

Käytettävyyskerroin on molemmissa sama: kivoja levittää ja kuivuvat silmänräpäyksessä. Ominaisuuksia, joka ovat päivittäin käytettävälle lakalle suht välttämättömiä. Ei moitteita  kummassakaan pakkauksessa tai siveltimessä, mutta muilta osin eroja löytyy.

nail_envy

Hyvät uutiset ensin: Nail Envyn koostumus on tosi sitkeä. Sitkeys on käytännössä näkynyt liuskeiden repeytymättömyytenä. Oikean käden käyttösormissa on ollut samat aluillaan olevat liuskat jo pari viikkoa, mutta ne eivät ole repeytyneet pidemmälle tai nousseet kulmistaan lainkaan. Tässä liuskehallinnassa Nail Tek jää valitettavasti jälkeen ja jokainen pienikin sliisu on vaan kylmästi viilattava pois. Voisin kuvitella, että Nail Envyn kanssa kynsien kasvattaminen onnistuisi lyhyemmässä ajassa ja vähemmillä hermoromahduksilla. Omat kynteni eivät kuitenkaan tällä hetkellä ole kasvattelussa, joten olen valitettavasti kiinnittänyt enemmän huomiota lakan huonoon puoleen.

kellastuneet_kynnet

Huono puoli: lakka on kynnessä tosi kellertävä. Omat kynnet ovat lakan alla ihan yhtä vaaleat kuin ennenkin, mutta kun kynsillä on Nail Envyä (eli koko ajan, kun värilakan kanssa on taas meneillään laiska kausi), kynnet näyttävät värjääntyneiltä. Ongelma ratkeaisi kerroksella värilakkaa, mutta koska olen viehtynyt luonnonkynsiini, kellertävyys näkyy ja vaivaa. Väri on mielestäni jopa niin ärsyttävä, että olen hilkulla hyllyttää tämän kaverin ihan vain esteettisistä syistä.

Tämän viikon kolmannen maailman ongelma on siis se, että haluanko pitkät ja keltaiset kynnet vai vaaleat ja enemmän ylläpitoa vaativat lyhyet kynnet? Oman luonteeni tuntien sudin kuukausien kuluessa tämän pullon loppuun, koska en muista ostaa lisää Nail Tekiä. Jos summamutikassa suosittelisin jompaa kumpaa, puoltaisin edelleen Nail Tekiä. Ostamani Envyt haalin alennuksesta pikkurahalla, mutta koska niiden oikea hinta on sama, ellei jopa kalliimpi kuin Tekien, pitäydyn monivuotisessa suosikissani. Jos kellertävyys ei kynsissä vaivaa (eli jaksat käyttää värilakkaa säännöllisesti), varsinaiseen pituuskasvatteluun saattaa olla enempi apua Nail Envystä.

Rauhaisaa sunnuntaita.

5 Comments Lisää omasi

 1. bubbs sanoo:

  Mulla ei ole ollut tuota Maintenancea, mutta Original ja Matte (jota yleensä käytän, kun sitä saa netistä halvemmalla) ovat kyllä jo pullossakin selkeästi värittömämpiä. En ole huomannut niissä pienintäkään sävyvivahdetta. Ikävä ominaisuus tuo keltaisuus kyllä, vaikka värilakan allakin – jotenkin ajatuksena tuntuu epämiellyttävältä tahallaan kellastaa kynnet.

  Mulla tärkein syy Nail Envyn käyttöön on tuo liuskottumisen estäminen. Liuskottumisessa paskinta on se, että kynsilakat eivät pysy yhtään. Nail Envyn kanssa saa liuskakynsikin pidettyä saman värilakkauksen siistinä liki viikon, mikä on laiskalle aika tärkeää. Ilman Envyä ei lakkaukset pysy aamuunkaan saakka, jos nukkumaan mennessä lakkaa. Se, että kynnet eivät murene, on sitten seuraava syy käytölle, hyvä syy mielestäni sekin.

  1. Joo, täytyy sanoa että lakan sitkeys kyllä pääsi yllättämään positiivisesti. Olen vähän jopa laiskistunut lakan lisäämisessä, kun sitä ei vaan tarvitse freesata kovin usein. Nail Tekia piti kyllä jaksaa sivellä uusi kerros joka päivä, muuten se kului pois. Mutta tuo väri, ääääh. Ehkä mulle vaan sattui vääränlainen Envy. :)

 2. Sissi sanoo:

  Mä en ikinä ole ymmärtänyt noiden erilaisten envyjen tarkoitusta. Tosin en ole omistanutkaan niitä koska en koe tarvitsevani ainakaan tällä hetkellä.

  Ps. kivasti uudistunut ulkoasu täällä:)

  1. Mä kun uitan sormia jatkuvasti alkoholissa, tämä on välttämätön rutiini. Toisenlaisessa työssä en välttämättä jaksaisi vaivautua, koska kynnet ovat kasvaneet joskus aikoinaan ihan kivasti itselläänkin. :)

   Ja kiitos, olen uudelle väritykselle ihan myyty. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.