Aurinkolasit ja meikki

 

*Yhteistyössä Specsavers*

Voimme kai olla yhtä mieltä siitä, että kevät ja arskakausi (ja allergikot) alkavat pikkuhiljaa köhiä niskaan? Aurinkoiset päivät tuntuvat vielä vähän yllättävän, kun talvisynkistelyä on jurnutettu monta kuukautta. Mutta hei, nyt on kevät! Aurinko paistaa ja silmät pitää suojata säteilyltä ja siristysrypyiltä. Näöntarkastuksen kautta kassalle, pokat nokalle ja ulos!

Sain kunnian olla mukana Bella-blogien ja Specsaversin yhteistyössä, jossa lupauduin antamaan muutamia vinkkejä lasien kanssa meikkaamiseen. Ensimmäinen askel on käydä kokonaisvaltaisessa näöntarkastuksessa, joka muuten sisältää nykypäivänä muutakin kuin sen kirjaintaulun seinällä. Specsaversilla silmät kurkisteltiin pohjia myöten huolellisesti läpi ja voimakkuuksia ja taittoja justeerattiin hiukan uusiksi.

Aurinkolasikausi on ilouutinen laiskalle ja kiireiselle meikkaajalle. Annan teille kaksi huomioitavaa kohdetta aukkalaseille kaveriksi (ja kaiken muun saatte hyvillä mielin jättää silleensä): kulmakarvat ja huulet. Tummien lasien takaa ei silmämeikki juurikaan näy, joten pelkällä ripsivärillä hoitelee halutessaan sen osuuden. Se mitä lasien yli ja ali jää näkyviin, kannattaa sen sijaan ryhdistää ja värittää.

Kulmakarvat tekevät ison osan eleissä ja ilmeessä silloin, kun silmät on piilotettu tummien lasien taa. Pienikin kohotus tai kurtistus näkyy pokien yli korostettuna, joten suosittelen käymään kulmat läpi värillisellä kynällä tai edes sukimaan ne värittömällä geelillä johonkin malliin. Vaikka nämä omatkin lasini ovat puolen pään kokoiset, huomaatte miten kulma silti kohoaa tuolta nurkasta. Lisää siis tehoa flirttailuun (sillä siihenhän aurinkolasit väistämättä aina vähän yllyttävät) ja skarppaa kulmat.

Toinen seikka, johon aurinkolasipäivänä kannattaa satsata, on huulipuna. Sen ei tarvitse olla tällainen vaatteisiin sävytetty liukuväri, eikä huutaa HUULIPUNAA kadun toiselle puolelle asti, mutta jotain väriä kannattaa ehdottomasti sipaista tumman yläosan pariksi. Vaikka aurinkolasit olisivatkin maltillisemman kokoiset kuin nämä, ne valitettavasti imevät kaiken värin kasvoilta. Rusketuksen huijaaminen tällaiselle lakanaiholle on melkoisen vaivan takana, mutta huulipuna tuo heti tasapainon kasvoihin. Itse olen niiden kirkuvien ja hyökkäävien sävyjen ystävä, sillä aurinkolasien parina kaikki näyttää hyvältä. Aivan kaikki oranssista sinililaan, uskokaa pois. Veikeä yhdistelmä on napata huulipunalle väri-idea vaatetuksesta tai asusteista, mutta aivan yhtä hyvin voit käyttää sitä yhtä tiettyä luottosävyä, jossa olo on aina kotoisa.

Jos villi ja värikäs huulipuna hirvittää, suosittelen koeponnistamaan siitä kirkkaasta väristä läpikuultavamman laadun. Kaupoissa on hyllyt pullollaan kaikenlaisia huulipunakyniä ja kevyitä kiiltopunia, joista uudistuksenhaluinen voi poimia mieleisensä. Jos omista jemmoista sattuu jo löytymään joku ärtsy väri, jolle ei aiemmin ole ollut käyttöä, kokeile töpötellä sitä huulille ohuempi kerros. Kun vahva väri sekoittuu huulen omaan punaisuuteen, lopputulos rauhoittuu heti.

Ryhdikkäät kulmat ja punatut huulet – siinä kaikki mitä aurinkolasien kaveriksi tarvitsee tehdä. Vastuullisena bloggaajana mainitsen vielä erikseen aurinkosuojan, mutta sehän on kai kaikille jo itsestäänselvyys. Tukka saa olla kesätuulesta pörhöllään ja poskipuna tulee valoisan mielen siivittämänä luonnostaan, mutta pusuhuulet ja kohennetut kulmat, niiden kanssa yhdistelmä on täydellinen!

Olen hirmuonnellinen näistä uusista flirttipokista, jotka löysin pienen sovittelun jälkeen ihan Specsaversin omasta mallistosta. Hihittelin vähän Lilla Tirlittanin Katjan postaukselle lauantaina, sillä olimme toisistamme tietämättä valkanneet täsmälleen samat raamit. Vielä hauskempi yhtälöstä tuli, kun luin tekstistä, että meillä on ollut molemmilla sama tuomittava tapa. Jaa mikä? No tämä:

Auton ratissa olemme molemmat nykäisseet tavallisten lasien päälle halvat markettipokat, jolloin käyttömukavuus ei taatusti ole ollut liikenneturvallisuuden rajoissa. Ainoana erona näissä tunnustuksissa on se, että Katja suostui juuri ja juuri myöntämään tekonsa eikä halunnut nolata itseään kuvamateriaalilla ja minä taas – minä aloitin tämän jutun kokoamisen kuvaamalla tuon kreisin viritelmän. Aina valmiina pieneen nolaamiseen – minä!

Että kiitos vaan, nyt on ainakin kaksi vastuutonta autoilijaa saatettu edes lasien osalta turvallisemmille raiteille. Vinkkinä muuten vielä teille, jotka olette hankkimassa aurinkolaseja nimenomaan ajokäyttöön, kannattaa valkata linssiväriksi ruskea. Huippupätevä myyjä Katja, jonka kanssa Skanssissa asioin, selitti sovittelun lomassa ummet ja lammet linssien värin vaikutuksesta ja opin, että koska maailma on yleisväriltään sininen, ”avartaa” ruskea linssi näkökenttää autoillessa enemmän kuin tummanharmaa. Aijaa? Taas todistettiin, että hyvän palvelun erottaa huonosta vasta kun on päässyt kiinni siihen hyvään.

Aurinkoisia kesäpäiviä!

8 Comments Lisää omasi

 1. Katja sanoo:

  Ihana ja rohkea sinä :D

  Mun täytyy tunnustaa ettei mulla koskaan tullu mieleenkään mikään liikenneturvallisuus (vaikka onhan se ehdottomasti juuri näin, ne aurinkolasit kun lopsahteli nenälle aina siinä kriittisimmällä ratinpyörittelyhetkellä), silmälasien naarmuuntuminenkin ehkä vaan pari kertaa. Ainoa mikä mulla pyöri mielessä oli se jumalaton tyylimoka, mitä kahdet lasit päällekkäin on :D Onneks ei enää tartte ;)

  1. Haha, jotenkin tyypillinen ajatuskulku. :) Aika usein meillä järjestyi ajovuorot niin, että ei ole tarvinnut ajaa aurinkoa vasten, mutta ne kerrat kun niin tapahtui, ei ollut kivaa. Nyt kelpaa! Ja on muuten ihan eri asia lenkittää koiriakin niin, että näkee sinne seuraavan nurkan taakse ja voi vähän ennakoida vastaan käveleviä kähinöitä.. :D

 2. Aamu sanoo:

  Upea huulipuna! Olen samaa mieltä, että aurinkolasit kaipaavat seurakseen kunnon punan. :)

  1. Kyllä! :) Hätätilassa värillinen huulikiiltokin käy, mutta on kunnon huulipunassa kuitenkin ihan eri kaiku. :)

 3. Emma/WL sanoo:

  Ajankohtainen postaus. Kävin juuri ”rutiinisti piilaritarkastuksessa” samassa lafkassa ja lopputulos oli se, että mun näkö on huonontunut törkeästi, piilareita ei suositella käytettäväksi enää juurikaan ja vanhat lasit on hirveässä kunnossa. Kaikkeen näköjään tottuu kun hiljalleen tilanteeseen ajautuu. Nieleskelin itkua piilarituomion jälkeen koska VIHAAN käyttää laseja, mutta ryhdistäydyin ja ostin mahdollisimman huomiotaherättävät lasit ja samalla myös elämäni ensimmäiset omilla vahvuuksilla varustetut aurinkolasit – samanlaisiin kehyksiin kuin normilasitkin. Nyt vaan juomaan karvasta kalkkia ja iloitsemaan uusiutuvista laseista…

  1. Joo toi on jännä, miten niihin naarmuisiin ja heikkotehoisiin laseihin vaan jotenkin tyytyy. Mä tossa kuvaustohinoissa oikein älähdin, kun vedin noi vanhat hengettömät nokalle. Voi yök, eihän niistä nähnyt läpi ollenkaan. :/

   Mä sain muutamaksi vuodeksi piilarikiellon lukiossa, kun oli jotain tulehduksentapaista häikkää silmissä ja se oli kyllä kova pala. Silloin hankin mahdollisimman hengettömät ja huomaamattomat klasit, mutta nyt on onneksi jo vallalla (ja ilkeä sanoa ’muodissa’, mutta kun vaikuttaa se kuitenkin siihen mitä ympärillä kävelee ja mihin silmä sitä kautta tottuu) sellainen tyyli, että mitä roisimpi, niin sitä roisimpi. Olen varma, että näytät pokissasi älyttömän hyvältä, en epäile lopputulosta hetkeäkään! :)

   1. Emma/WL sanoo:

    Sopii sanoa ”muodissa”, ei tunnu ollenkaan niin pahalta pitää pokia kun tietää niiden olevan muodikkaat :D Kiitos kannustuksesta, parin viikon päästä pääsen totuttelemaan ja tiiä vaikka ottaisin ihan valokuvan itsestäni ja laittaisin sen Internettiin! :D

    1. Ooh, kuva interwebsiin, villiä! Mitenköhän sellaisesta selviäisi? :D

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.